2012.05.13. 11:12 teddike

Box Office: The Avengers

Címkék: film box office 2012 the avengers bosszuallok

A héten a filmes-bevételes világban, minden az Avengers-ről szólt. Ez, látva a számokat, teljesen érthető, ekkora robbanásra egyáltalán nem számítottam. Ami el is vezet oda minket, hogy gyorsan javítanom is kell magam, mármint azt, amit korábban a The Avengers bejegyzésben írtam, "rekordokat nem fog dönteni", javítsuk arra, hogy nem lesz lassan olyan rekord, amit ne döntött volna meg. 

Az amerikai premier előtt két héttel, nemzetközi vizeken már elindultak a Bosszúállók, de a 450 millió dollár körüli bevételekről szóló bejegyzések akkor lettek igazán ütősek, amikor a US nyitóhétvége 207 millió dollárnál állt meg három nap alatt. Szép dolog a statisztika, így ne lepődjetek meg azon, hogy szinte mindent mérnek, amit csak lehet a filmekkel kapcsolatban: éjszakai premier, első nap, első hétvége, 4. naptól a 10. napig, IMAX vetítések és sorolhatnám. A lényeg, hogy a korábban leírtak listája most már a Bosszúállókkal kezdődik és a megdöntött rekordok csak növekedni fognak a második hétvége után.

A 220 milliós költségvetéssel készült film (plusz 80-100 milliós marketing költségek) a második hétvége után ezt az összeget át is fogja nagyjából lépni, 10 nap után közel 350 milliónál fog tanyázni a csapat és a mostani számítások alapján, ha lehet ezt mondani, 600 millió körül is végezhetik a futást. Ezt úgy érdemes elképzelni, hogy egy 300 milliós költségvetéssel bíró film nagyjából 500 millió körül kezd el megtérülni. Ebből tehát nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy amit a Disney a nemzetközi vizekről kap, abból nyugodtan tervezheti a következő 2-3 filmet. 

Hátra lehet dőlni tehát, a Marvel örülhet, és Joss Whedon is veregetheti a vállát, megcsinálták. Összehozták 4 év alatt a monstrumot, ami most aztán tényleg letarolja a világot. Sok kérdés nem maradt a bevételeket illetően, hatalmas siker az Avengers, ami még pár hétig eltartja a kasszákat. Mekkora összegnél áll majd meg? A blockbuster időszak végén beszélünk erről. Ha most jósolni kellene, akkor 1,5 milliárdot mondanék, meglátjuk.

A teljesség kedvéért, a számok jelenleg: US bevételek: 299 millió dollár, nemzetközi: 533 millió, ami összesen 832 millió dollárt jelent. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr984505414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása