2015.01.29. 21:15 teddike

Suits - Litt the Hell Up

Címkék: sorozat suits

Visszatértek! A nap híre lehetne ha mondjuk az első évadot néznénk még mindig és a minőség is valahol azon a szinten lenne. Vagy ne legyek ennyire telhetetlen? Szóval a Suits 2011-ben indult, már a negyedik évadában csordogálnak a történettel és köszönet a USA Network-nek, hogy továbbra is adásban tartja. Nyugodtan mondhatom, hogy az egyik kedvenc sorozatom lett az évek alatt, és persze nem feltétlenül a legjobb minősége miatt. Minden amit szeretünk vagy szerethetünk egy sorozatban, az itt van: #feelgood #guiltypleasure #eyecandy és talán még sorolhatnám, ha szeretném kiverni a biztosítékot a sok #hashtag használatával. A lényeg ettől függetlenül ott van valahol a ma divatos tagek között. Könnyed, laza, hangulatos, minimális drámával néha persze nagyon sokkal. Jó csajokkal, pasikkal, és egy nagyon szerethető fő csapattal, akik elviszik a sorozatot.

A fent említett dolgok mellett, emeljük ki és beszéljünk kicsit komolyabban arról, amit már kétszer is megemlítettem. A minőség! A történetek, esetek, párbeszédek sajnos nem a régiek. Lehet ezt a szituációt még órákig csűrni, csavarni. A jóból rosszat, a kedvenc karakterből, elviselhetetlent csinálni. De előbb vagy utóbb ki kellene mászni ebből a gödörből, hogy mi is valójában Mike szerepe? Tudjuk honnan jött, miért van ott ahol, egyre többen tudják, lassan egy rossz Batman sztori lesz az egészből. Lépjünk túl ezen és vegyük fel újra ott a fonalat, hogy Harvey és Mike megoldják az ügyeket. Harvey csajozik, Mike szerelmes, Jessica ideges, Louis meg Louis.

suits_tvseries.jpg

Talán ez utóbbi a legnagyobb kritikám erre a visszatérésre, Louis nem Louis volt. A sok komolykodásra amit utóbbi időben kaptunk, ő volt az a karakter aki mindig hozta a kötelezőt, a fordulatot, a hangulatot. Most viszont gonoszt csináltak belőle, érthetően persze, de akkor is. Nem azt mondom, hogy egy karakternek nem szabad fejlődnie, komolyodnia, kell neki, viszont azzal ne rontsuk az összképet, csináljuk okosan. És itt csatolnék vissza oda, hogy az írók. Elfogytak a történetek? Félnek valami újjal előjönni? Nem unják még az ismétlődést? 

A végére, a legfontosabb kérdés, kinek hiányzott már Donna? Mert nekem biztosan, mint ahogy a sorozat hangulata is, ami továbbra sem a régi, de ettől függetlenül, ahogy sok minden más mellett, ezt is csak ajánlani tudom. Már csak azért is, mert aki még nem kezdte el nézni a Briliáns elméket (talán ez a hazai címe), még megteheti, és akkor bizony egy fantasztikus első évadot élvezhetnek az újoncok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr587122227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása