2015.02.01. 22:34 teddike

#TGIT - How To Get Away

Címkék: sorozat how to get away with murder

Határozattan kijelenthető két dolog, egyrészt nagyon szeretem a #hashtag minden formájában történő felhasználását (NEM) és a How To Get Away With Murder az egyik kedvenc újoncom, főleg ha csak a network csatornák idei felhozatalát nézzük. Egy éve ott volt a The Blacklist, most, James Spader után, Viola Davis uralja a képernyőt. 

Az ABC több éves próbálkozás után helyére tudta rakni a csütörtök estéjét, a #TGIT taget is ők találták ki és lényegében annyit tesz, hogy "végre csütörtök" van. Shonda Rhimes talán sokatoknak nem ismeretlen a sorozatok világából. Neki köszönhetjük többek között, a ma már veterán Grey's Anatomy-t, valamint a Scandalt, ami előző évben tökéletes példája volt annak, hogy ha valami nagyon jól megíródott, érdekfeszítő, mind a karakterek mind a sztori szempontjából, akkor vissza lehet rántani a nézőket a network képernyője elé. Idén pedig, erre egy nagy lapáttal rápakolva, az este harmadik órájában, az előbb említett két széria felvezetésével érkezett a How To Get, ami berobbant, nagyon magas nézettséggel az idei szezonba. Igaz, nem tudja folyamatosan megtartani a nézőket, de továbbra is az egyik legerősebb dráma a piacon.

how_to_get_away_with_murder.jpg

Miért ilyen sikeres? A már említett két ismert név mellett, valamint a tökéletes felvezetés után, magam részéről a fiatal főszereplőket, a nem feltétlenül sablonos történeteket, a pozitív hős negatív oldalát emelném ki. Jók a heti esetek, de az átívelés is egészen erős lett. Valamint a 15 részes első évad ígér egy sokkal feszesebb, keményebb tempót, amit 10 epizód megnézése után az írók ki is használnak. Február 26-án vége az első évadnak. Nem olvastam infókat arról, hogy lezárt történet az első évad, mint ahogy arról sem, hogy Viola Davis megszerezhető-e egy folytatásra? Ezek azok a kérdések, amik a következő hetekben, az Upfronts időszakban fognak egyértelműen a helyükre kerülni.

Nálunk az AXN műsorán találkozhattok a sorozattal (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? címmel), februárban jönnek az új részek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr237125157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása