2015.04.29. 22:48 teddike

Netflix nézettégi adatok (?)

Címkék: daredevil netflix house of cards

A Variety és a comment:com bejegyzéseinek köszönhetően jutottam el az első nézettségi adatokhoz. A Netflix gyakorlatilag sosem volt hajlandó nézettségi adatokat közölni egyik sorozatáról sem. A kíváncsiság azért ettől függetlenül sokakban dolgozott és most szerencsére egy amerikai online cég előbányászott pár adatot. Saját applikációjukat telepítve, sikerült közel (vagy több mint) 2500 Netflix előfizető szokásait feltérképezni az elmúlt pár hónapból:

netflix-ratings.jpg

Fussuk le azokat a bizonyos köröket, amiket ilyenkor kell: az adatok nem hivatalosak, a Netflix nem véleményezte őket, ahogy írtam "csak" 2500 felhasználó szokásait vizsgálták és azokat húzták rá a teljes előfizetői bázisra. (Ha belegondolok, hogy nálunk közel 1000 háztartás alapján mondják meg a nézettségeket, akkor ez egy elég szép mintának számíthat.). Persze ettől függetlenül, kezeljük őket kérdőjelekkel, de adhat egy kis betekintést arra vonatkozóan, hogy nagyjából milyen számokkal futnak kedvenceink.

Ami a fenti képből gyakorlatilag nagyon gyorsan kiderül, hogy a Daredevil a premiert követő első hétvégén nagyon magasan indult, valamint a House of Cards a harmadik évad ellenére is, egyik nagy kedvencnek számít. A Bloodline és a Marco Polo nem arattak akkora sikert, viszont a címeket körülvevő hype sem akkora, a számok szerintem nem okoznak nagy meglepetést illetve hosszan, folyamatosan nézték őket, nem pedig egyszerre tudták le a teljes évadot. Az is jól látszik, amit kicsit fentebb már említettem, hogy az első hétvégének nagyon nagy jelentősége van az adatokat elnézve.

Ami izgalmas lenne a jövőre nézve, havonta látni ilyen számokat, reméljük közölnek is majd hasonló adatokat. Aki pedig mélyebben is szeretne olvasni a most közzétett információkról, látogasson el a bejegyzés elején említett két oldalra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr177414162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása