2015.05.13. 08:25 teddike

Upfronts 2015: Az ABC újoncai

Előzményként olvassátok el az ABC összefoglaló bejegyzését. Nem mondom, hogy szétvetett az izgalom, amikor összeraktam azt a bejegyzést. Az ABC valahogy teljesen biztosra ment, mondjuk az előző éves fiaskóhoz képest, most legalább ott találták magukat az élen, érthető valahol, hogy nagyon sok sorozat visszatér második évadra. Köztük nagy kedvenceink is, mint pl. a How To Get Away With Murder vagy a Secrets & Lies is. Programming szempontból nem sok minden változott, maradtak a megszokott napok, nulla meglepetéssel, és Shondaland idén is szállít egy új sorozatot midseasonra. De ezekről akkor kicsit bővebben, lentebb, szokásos formában, három kedvenc, értékelhető újonc először, aztán tömbösítve a többi dráma és szitkom.

1. Wicked City

Gyártó: ABC Studios

Premier: Midseason

Készítő/Producer/Rendező: Stene Baigelman, Tom Shankland, David Hoberman

Főszereplők: Ed Westwick, Taissa Farmiga, Gabriel Luna, Anne Winters, Karolina Wydra, Darrell Britt-Gibson, Erika Chrinstensen

Várakozási faktor: 7/10

Bár procedurális sorozatként, monster of the week elven hírdetik, nagyon magas átívelésre számítok. Ed Westwick pedig gonoszként szerintem tökéletes lesz, a többit meglátjuk. A Wicked City, hasonlóan a legtöbb midseason sorozathoz, más, szeptemberben indult ismert széria szünetében fog majd elindulni. A hangulata elsőre nagyon tetszett, 1980-as évek, party, drog, rendőrök, és egy újabb antológia a képernyőn.

wicked_city_article_story_large.jpg

2. Quantico

Gyártó: ABC Studios

Premier: 2015 ősz - kedd 22:00

Készítő/Producer/Rendező: Mark Gordon, Marc Munden, Nicholas Perrer, Josh Safran

Főszereplők: Priyanka Chopra, Yasmine Al Massri, Johanna Brady, Tate Ellington, Aunjanue Ellis, Dougray Scott

Várakozási faktor: 7/10

Bollywood, mármint egy fantasztikus sztár főszereplőként egy amerikai sorozatban. FBI kiképzés, 9/11 után a legnagyobb terror támadás, összeesküvés és összefüggő szálas, szerializált sorozat. Az ABC mindenesetre telejsen oda van érte, a social media felmérések alapján az egyik legjobban várt újonc, köszönhetően a főszereplőnek. A sztori egyébként rendben van, érdekes lesz látni, hogy valójában ki és miért robbantott New York-ban és azt is, hogy hogyan tudott beférkőzni ez a valaki a legjobban ellenőrzött FBI kiképző programba. Túlélésre, sok évadra nem számítok, de kezdetben okozhat kellemes meglepetéseket.

quantico.jpg

3. The Catch

Gyártó: ABC Studios

Premier: Midseason

Készítő/Producer/Rendező: Shonda Rhimes, Julie Anne Robinson, Jennifer Svidler Schuur

Főszereplők: Mireille Enos, Jay Hayden, Alimi Ballard, Damon Dayoub, Jacky Ido, Rose Rollins, Elvy Yost

Várakozási faktor: 6/10

Még egy Shondaland sorozat? Kérdezhetnétek teljesen joggal, és tudjuk is nagyjából, hogy mire számíthatunk, de a #HTAWM is bizonyította, hogy kaphatunk nagyon más sorozatot, mint a korábbi picsogós csomagok. Elég jó kis átverős sztorinak ígérkezik előzetes alapján, nagyon erős átívelős szállal és Mireille Enos főszereplésével. A Killing óta azt gondolom már csak miatt érdemes adni egy esélyt ennek az újoncnak.

Drámák: 4. - 6. - Amik eddig kimaradtak

Of Kings and Prophets (ABC), Oil (ABC), The Family (ABC)

Bibilia, vallás, olaj, kicsit Dallas, törtető anyuka, eltűnt majd előkerült gyerek - röviden a három sorozatról. Alapvetően itt is azt érzem, mint a FOX kapcsán, hogy nem nagyon tudtak ezek az újoncok megmozgatni. és bár nem feltétlenül mondanám gyengének a sztorikat, jók a szereplők, a trailer nagyon vérszegény lett, nem adta el a koncepciókat. Ettől függetlenül érhet még meglepetés. A The Family egyébként az egyetlen ami nagyon határon mozgott, teljes évados dara után ítéletet mondunk majd. Ami biztos viszont, hogy az első kettő szeptembertől indul, egymást vezetik majd fel, szóval egészen hamar infót kapunk majd arról, hogy a közönségnek mennyire jöttek be ezek az újoncok. A The Family pedig majd midseason premier lesz.

Szitkom (Komédia): 1. - 4. - Avagy miért (ne) nézzünk 30 perces sorozatokat!

The Muppets (ABC), Dr. Ken (SONY), Uncle Buck (Universal), The Real O'Neals (ABC)

Nincs sok szitkom szerencsére, de ahogy láthatjátok itt is vagy így is vannak meglepő címek. A Disney/ABC páros megpróbálja visszahozni a képernyőre a Muppets őrületet. Nem nagyon értem a rajongást, de nézzük meg, hogy nézettség szempontból mire lesznek majd képesek, ráadásul ősszel indulnak is, gyorsan jön majd az ítélet. A Dr. Ken már egy fokkal izgalmasabb lehet, főleg Ken Jeong miatt, aki megérett arra, hogy egyedül vigyen el egy teljes sorozatot. Mint ahogy az Uncle Buck esetében, Mike Epps is ezt a feladatot kapta. Családi szitkomok minden mennyiségben egyébként. Diszfunkcionális családok, nagybácsik, fura apukák és sorolhatnám. 

A napokban még jön a CBS és the CW leírás is! Tartsatok ki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr447455514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása