2016.01.01. 00:00 teddike

Napló: Filmek, Sorozatok 2015-ben!

Címkék: sorozat film naplo hashtag ezt néztem 2015-ben

Ha már blog, akkor legyen itt egy napló arról, hogy milyen filmeket, sorozatokat (pilotokat) sikerült megnézni 2015-ben. Nem feltétlenül abban a sorrendben, hogy mikor kerültek moziba és nem is abban, hogy mikor kerültek képernyőre, nálunk vagy valahol máshol. A #sorozatjunkie egyik korábbi bejegyzése adta az ihletet ahhoz, hogy összeszámoljam 2014-ben mennyi "első részt" láttam. Ez a szám akkor 119 volt. Mint mondtam feljebb, nem feltétlenül abban a sorrendben, hogy mikor kerülnek képernyőre. 

De nézzük az idei évet, és próbálom majd folyamatosan frissíteni:

Update #1: Filmes lista január 2-án (2016) frissítve, lezárva, talán sikerült mindegyiket felvésni. Öröm és boldogság, hogy átlagot nézve, mindegyik hétre jutott legalább egy film és egyben mozi is. Főleg utóbbira vagyok "büszke", ha mondhatom ezt. Nagyon sokat a legnagyobb vásznon sikerült megnézni, ami tényleg jó érzés és egyben más képet is ad a filmekről. Jó év volt így röviden összefoglalva, pár csalódással, több meglepetéssel de leginkább megugrott célokkal.

Update #2: Sorozatos lista (szintén január 2-án, 2016, frissítve), kicsit húzósabb, de legalább már egy excelben ott az összes cím, hogy mit láttam 2015-ben. 135 pilotot sikerült bepróbálni, ami a fent írtakhoz képest azt jelenti, hogy a 2014-es rekord megdöntve. Tervek között van egy összefoglaló, top listás bejegyzés, abban majd hosszabban beszélgetünk a sorozatokról, gondolom, talán.

Sorozat:

Agent Carter - egyelőre tetszik, bár nem a pilot és sokkal inkább Jarvis mint Carter ügynök karaktere miatt. Agents of Shield pótlék, 8 résszel, ami még akár nagyon szépen kinőheti magát. Azt sajnálom azért, hogy az ügynökünk ebben a világban, korban maradt és nem tudja a Kapitányt követni a jelenbe.

Jördskott - erről nem írnék sokat. Valamikor, pár éve már láttam egy pilotot, amit most ismét leforgattak. Meglátjuk mi lesz ebből a próbálkozásból. De a címet jegyezzük meg egyelőre.

CSI: Cyber - egy újabb CSI sorozat? Minek? Kérdezhetnétek, de vannak még ismeretlen területek úgy látszik ebben a világban is. Premier márciusban, CSI rajongók, nézők, nem fognak csalódni.

Hindsight - erről írtam korábban, jó kis guilty pleasure sorozat.

Eye Candy - ahogy a címében is, na meg egy korábbi sorozat miatt, be kellett próbálnom, bár ne tettem volna.

Mad Dogs - Amazon próbálkozás, szavaznátok rá?

Man in the High Castle - jöhet a folytatás, nézném a teljes sorozatot.

12 Monkeys - Miért nem lehet nézni a teljes évadot? Első két rész teljesen megvett, na nem azzal, hogy ez lenne a tökélete sorozat, sokkal inkább azért, mert középszerűsége ellenére élvezhető volt.

Banished - BBC sorozat, kicsit csajos, de alapvetően érdekes történettel. Ausztrália, foglyok, érdekes szabályok, törvények. Szerelem, árulás, sok gyilkosság és olykor kellően fordulatos sztori, hogy pont ne aludj el. Középszer ellenére, olykor élvezhető.

The Interceptor - BBC sorozat, elég magas költségvetéssel, sok akcióval, erős átívelő szállal de monster of the week elemekkel együtt. Számunkra kevésbé ismerős arcokkal viszont jó felvezetéssel és sztorival megfoghatja a nézőket.

Wolf Hall - BBC sorozat, ha láttad a Tudors-t akkor ezt is szeretni fogod? Nem biztos, de a sztori megegyezik, csak amíg ott VIII. Henrik szemszögéből ismertük meg az eseményeket többnyire, addig itt Cromwell oldaláról közelítünk. Fantasztikus csapat, lenyűgöző jelenetek és rengeteg gyertya. Nekem az első rész elég volt viszont. 

Critical - BBC sorozat, és ha a The Interceptor kapcsán azt mondtam, hogy magas költségvetés, akkor itt nem igazán tudom hova emelni a tétet. UK dráma talán ennyi pénzből nem készült. A sztoriról annyit, hogy mondd nektek valamit a the golden hour? Nem? Segítek, kritikus sérüléseid vannak, a halál integet de a Critical csapatnak van 60 percük arra, hogy inkább visszagyere közénk. Egy nagyon orvosos, nagyon szakmai újonc, ami nálam azért nem nyert, mert nem tudtam sem a szereplőket, sem a betegeket megszeretni. Ettől függetlenül, 24 meets ER, próbáljátok ki, lehet velem van a baj.

The Last Man on Earth - ez most komoly? Csak azért néztem meg, mert kötelező volt! Baromira nem tudott lekötni, unatkoztam rajta, szitkom heló? Nem nevetnem kellett volna inkább? Címéből kitalálható, hogy miről van szó, csak aztán jönnek a csajok és mindent elrontanak (?). Inkább keresek valami mást.

Sex, Drugs, Rock 'n' Roll - Denis Leary mindenhol! Főszereplőként és íróként is jegyzi az FX-re berendelt sorozatot. Nálam viszont elhasalt. Lecsúszott, igazából sosem befutott rockerként tengeti napjait főhősünk, aki továbbra is arról álmodik, hogy vele akarnak képet csinálni a rajongók, tőle kérnek aláírást és ő a legnagyobb! Ez viszont nem valószínű, hogy bekövetkezik, hacsak a semmiből előkerülő lánya, akit először megdönteni akart, be nem fut és hátán elviszi apucit is. Nem nekem találták ki, első részt köszönjük.

Bloodline -  egy újabb Netflix sorozat, amit nézni kell! Na nem azért, mert az első rész betalált volna. Sokkal inkább mert a Damages stábja van a háttérben és Kyle Chandler. Arra azért készüljetek, hogy a Netflix és a sorozat felépítése miatt, nem az első résztől fossátok majd össze magatokat. Lassan építkező, keveset mutató pilotról van szó, viszont maradni kell a folytatásra.

Aquarius - David Duchovny Californication után és X-Files előtt? Köszönöm nem kérek belőle. Pedig már három részt láttam, de semmi, mondom semmi, nem fogott meg benne. Nagyon creepy, borzasztóan unalmas és akkor még nem is kezdtem el panaszkodni. Pedig, tudjuk, hogy David-re lehet számítani, de most valahogy ezek a 60 -as évek (talán itt játszódik a sorozat) nem sok jót ígér.

Texas Rising - fantasztikus cast, nagyon remek színészek és majd talán remek karakterek, de nem nekem, köszönöm. Nem mintha nem érdekelne a történelem, na jó annyira azért nem foglalkoztat az amerikai, mexikói, indiános sztori, pedig nagyon szépen össze lett rakva a dolog. És mondom, ismételnem kell magam, ilyen castot nem mindig kap az amber az arcába. Május végén premier, Memorial day, köszönjük History! 

Poldark - nem tudom még eldönteni, hogy hova tegyen ezt az első órát. Valószínűleg nem fogom folytatni, pedig sok minden ott van benne, amit szeretek egy kosztümös sorozatban. Brit, jók a színészek, jó a sztori, megvalósítás dettó, UK nagyon jó számokkal is nyitott, de nálam valahogy nem ütött be.

The Messengers - pedig, na jó, ezt most már nem tudom folytatni, valamikor régen, a trailer után nagyon vártam, most már, inkább csalódásként könyvelem el. Kicsit Constantine érzésem volt, ráadásul a nagyon vallásos, semmi nem történik irány nem az én világom. Pedig, itt van még egy, szóval a színészekkel semmi bajom nem lenne, sok helyen látott arcok, működhetnek itt is, de én köszönöm nem kérek belőlük többet.

Daredevil - ismét egy Netflix sorozat, és folytatni is fogom a pilot után, de valahogy papírra akartam vetni, hogy ha csak abből kellene döntenem, akkor biztos nem folytatnám. Szerintem kifejezetten gyenge lett, még akkor is, ha nagyon jól tudom a Netflix felépítése alapján, nem az első résszel kell levegyen bárkit is a lábáról. Köszönhetően a nagyon pozitív fogadtatásnak és kritikának, adok még esélyt a sorozatnak, aztán meglátjuk. 

Egynyári kaland - jól fényképezett, jó színészekkel megpakolt magyar alkotás, nagyon gyenge forgatókönyvvel. De ettől függetlenül nézhető, event series.

Allegiance - családi dráma, avagy miért jó orosz kémnek lenni? Egészen jó szórakozás volt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az évad felénél elfogyott a lelkesedés.

Powers - ezt csak azért emelem ki külön, mert a Playstation első dobása volt, ne csak Netflix vagy Amazon sorozatokról beszéljünk. Jön majd a második évad, a pilot pedig egészen fogyasztható volt, annak ellenére, hogy nem rántott be. 

Empire - az előző szezon de 2015 nagy dobása volt. A pilot igazából nagyon gyenge lett, ahhoz képest, hogy az első évad mennyire faszásan össze lett rakva. Az első évad egyébként a nézettsége miatt is történelmet írt. 

UnReal - érthetetlen, hogy miért lett ez ekkora dobás 2015-ben? Pilot után, amit egyébként borzasztóan megszenvedtem, kaszáltam is. De jön a második évad valamikor 2016-ban.

Mr. Robot - pilot volt csak meg, nem kapott el annyira, hogy folytassam (egyelőre). Viszont 2015 talán egyik legnagyobb kedvencéről beszélünk.

Zoo - nem tudom, hogy bármikor is fogom folytatni, ettől függetlenül az első rész nagyon jó volt. Érdekes sztorival. Talán látjuk majd nálunk is. Nyáron jön a második évad.

Sense 8 - Netflix, és bár a statisztikák alapján a legtöbb újoncot zabálom náluk, ez megállt a pilotnál. Szenvedtem végig, érthetetlen volt az egész. Nem nekem találták ki.

Limitless - az idei, tehát a 15/16-os évad egyik legnagyobb dobása. Nagyon hullámzó teljesítménnyel, de jó pilottal legalább. 

The Player - egy legnagyobb személyes kedvencem a network csatornák felhozatalából. Teljes mértékben klasszikusnak mondanám abban az értelemben, hogy bugyuta, hülyeség az egész, de jó karakterekkel és kellő mennyiségű akcióval. 9 részünk van belőle, ami nagyon sajnálatos.

Narcos - egy újabb Netflix sorozat ami teljesen berántott. Megtörtént sztori alapján, Pablo Escobar élete. Nagyon jól eltalálták. 

Blindspot - már májusban tudni lehetett, hogy szeptember egyik legnagyobb dobása lesz, ha network csatornákra szánt highconcept sorozatról van szó. Nem mondom, a pilot a későbbi epizódok nagy részét élveztem. 

Rosewood - az első rész töketlenkedése ellenére, egyik guilty pleasure idén, ja, és működik.

Heroes Reborn - visszatértek, igaz a nézők nélkül, a hősök. Akár még jó is lehetett volna.

Crazy Ex-Girlfriend - oh apám, és ezt még komolyan is gondolták. De hát ebből is látszik, mennyire szubjektív dolog ez. Sokan imádják, főleg a kritikusok, adjunk neki még egy évadot akkor.

Supergirl - vártuk, reménykedtünk, a tényleg erős és nagyon jól összerakott pilot után viszont inkább csalódás lett. Átfogalmazom, nem kell ennyi picsogás ebbe a sorozatba, tökéletes ültek a pilotban a poénok, folytassuk ezen a vonalon. Ettől még persze, kötelező. 

Into The Badlands - nagyon kellemes meglepetés volt, kellemes képekkel, jó szereplőkkel és fogyasztható sztorival. Az akcióról ne is beszéljünk, mesterien van tervezve az egész.

The Art of More - sajnos nem lett egy erős pilot, de Amazon, Netflix és Playstation mellé egy Crackle Original sorozat, nagyon jó színészekkel, kevésbé jó megvalósítással. 

Marvel's Jessica Jones - még egy Netflix sorozat, ami sajnos a pilot alatt fent maradt a fogason és egyelőre nagyon nincs kedvem felvenni. Fuck, nem tetszett, nem rántott be, stb. 

Aranyélet - nagyon erős HBO próbálkozás, sok hibával, olykor nagyon kiábrándító megvalósítással, de ha engeded, ránt magával és visz a végtelenbe, ami itt a második évadot jelenti majd.

Válótársak - az RTL is hozott egy sajátot, ami az első részek alapján sokkal erősebbnek, könnyebben fogyaszthatónak tűnt az Aranyéletnél. Elnézve az itthoni piacot, azt gondolom, hogy nem nagyon lehet okunk panaszkodni, amit lehetett beletették. 

Futottak még: Deadline Gallipoli, D.I.G., Maximum Choppage, The Last Kingdom, Odd Man Out, The Slap, Galavant, Man Seeking Women, Secrets & Lies, Cockroaches, Backstrom, Fresh of the Boat, Bosch, The Odd Couple, One Big Happy, iZombie, Asylum, Battle Creek, The Returned, The Royals, Kossuthkifli, 100 Code, Younger, American Odyssey, Wayward Pines, Humans, Clipped, Complications, Scream, Happyish, Deutschland 83, The Brink, A.D., Between, The Whispers, Stitchers, Proof, The Astronaut Wives Club, Killjoys, Olympus, Brotherhood, Undercover, Ballers, Blunt Talk, Fear the Walking Dead, Life in Pieces, The Grinder, Mr. Robinson, Difficult People, Minority Report, The Muppets, Scream Queens, Blood & Oil, Quantico, Grandfathered, Code Black, The Outcast, TUT, Significant Mother, Cradle to Grave, Boy Meets Girl, Klondike, The Bastard Executioner, Telenovela, Tripped, The Expanse, Making a Murderer, Dawn of the Croods, And There Were None, Dr. Ken, The Kennedys, Together, Unforgotten, River, The Romeo Section, Truth Be Told, The Beautiful Life, Jekyll & Hyde, Wicked City, Ash vs. Evil Dead, After Hours, Master of None, Flesh and Bone, Agent X, London Spy, The Frankenstein Chronicles, Josh, The Last Panthers, The Coroner, Chicago Med, South of Hell, Superstore, Dragon Ball Super

Filmek:

Two Night Stand - rászaladtam a rajongói vonatra, Miles Teller, Analeigh Tipton. Főleg előbbi miatt robogott az a vonat. Na jó, tudtam, hogy egy nagyon gyenge filmre iratkoztam fel, de valamikor ilyet is kell nézni.

The Wolf of the Wall Street - vannak második megtekintések, jó újra és újra látni, hogy Leo miért kapott Oscart.

The Guardians of the Galaxy - egyik kedvenc nyári blockbuster, zenéjét azóta is hallgatom. A film meg jó szórakozás volt, egyszer meg lehet nézni a mozi után.

Big Hero 6 - nagyon vártam, trailer teljesen megvett, sztori nem az igazi viszont, megvalósítás, rajzok bejöttek. Láttam már jobb Disney filmet.

Birdman - nem értem a felhajtást. A színészi játék ötös, a többi igazából nem vett meg, értem a sztorit, de inkább unatkoztam.

Nightcrawler - rajongtam minden percéért. Éljen a "coach" és az összes beszéd, amit a mai multis környezetben be kell nyelni sokaknak. Nagyon erős mozi lett.

The Gambler - Komolyabb Mark Wahlberg és egy Brie Larson (szerelem első látásra), közepes sztorival.

The Theory of Everything - nem rajongok érte, de elismerem, hogy Eddie Redmayne hatalmas benne. Sokkal jobban élveztem filmként mint a Birdmant.

Whiplash - Miles Teller és az azóta már pár díjat nyert J.K. Simmons, akinek a játéka egyszerűen remek. A film is működik.

Boyhood - oké, több éven keresztül forgatták, történelmet írtak, le a kalappal mindenki előtt. De ettől ez még nekem egy unalmas, lassú családi film,  egy nagyon szar helyzetben lévő családról. Ilyet meg, csak lépjél ki az utcára és rengeteg helyen fogsz látni.

American Sniper - Bradley Cooper jeles, Clint Eastwood rendezésből jeles, a közönség zabálta, én élveztem, tetszett, többet nem is vártam tőle.

The Imitation Game - Cumberbatch hozza a kötelezőt, a Sherlock figurát, a különc zsenit. Fontos sztori, de mi is volt itt a lényeg? Enigma, vagy valami teljesen más, ami abban a korban még nagyon nem volt elfogadott?

The Drop - egy Tom Hardy film jöhet? Persze, hogy igen. Kicsit lassú, de valahogy elcsorog pont azon a szinten, hogy élvezetes maradjon.

Foxcatcher - Rengeteg jelöléssel, távolról is erősnek és tipikusan Oscar jelölésre hajtó filmet kaptunk. Viszont, ez még mindig nem ok arra, hogy azt mondjam, élveztem. Steve Carell erős, Mark Ruffalo hozza az egyetlen szerethető karaktert, viszont a többiek élete nem hozott lázba. Egyértelmű a történet komolysága, köszönjük, de egy óra unalommal és egy hatalmas drámával, még nem nyertek meg.

Into the Woods - aranyos mese, nagyon sok ismerős és jó színésszel. Nagy kár, hogy a második felét elbaszták. Sokkal jobb is lehetett volna ez. Egyszer nézhető, de Anna Kendrick.

Kingsman: The Secret Service - utóbbi idők egyik legjobb szórakozása. Sok volt az Oscar drámákból? Lehet, ezen viszont akkor is jót mulattam hangulata miatt. Régi Bond filmek? Egy kis poén? És sok akció? Ezekből egy kicsi pont jól működteti ezt a filmet.

Fifty Shades of Grey - köszi hype, megnéztelek! A legnagyobb problémám, mert azért lássuk be, nagyon sokat fel lehetne sorolni, de ezt már a mozi előtt tudtam, hogy Dakota Johnson egy pillanatra sem éreztette azt velem, hogy ő "A NŐ", akiért mindent. Kezdjük az elejéről egy normálisabb csajjal. És ha ez a legnagyobb, akkor milyen lehet a többi? Vagy várjunk...?!

Focus - könnyed mozi, nulla izgalommal vagy sztorival. Will Smith is lassan minden szart elvállal. És sajnos Margot Robbie sem lett a szívem csücske, pedig azt ígérték szerelmes leszek a film végére. Inkább csalódás.

Insurgent - köszi hype, megnéztelek! A Hunger Games-hez hasonlítva, talán ehhez lehet a legjobban, nekem sokkal jobban tetszik. Ráadásul inkább vagyok Shailene rajongó, Clooney lánya, titkokat őrző tinédzser vagy The Spectacular Now. Ugye mondtam! 

Magic in the Moonlight - Colin Firth és Emma Stone, csak jó lehet? Sajnos, nem. Elég közepés mese lett ebből, nulla fordulattal, viszont olykor legalább nagyon jó párbeszédekkel, hangulatos zenével és még mindig gyönyörű Emma-val.

Fast &Furious 7 - Egyértelmű, hogy nem maradt ki. Tökéletes popcorn mozi lett, amit elejétől kezdve élveztem. Nulla gondolkodás, repülő autók, négy keréken közlekedő helikopterek, rengeteg vizuális effekt, $190 millió dolláros költségvetés és hatalmas siker. Nagyjából így foglalható össze, a Fast & Furious sorozat a csúcsra ért ezzel a résszel.

Child 44 - Tom Hardy rajongóként azt hiszem kötelező volt, de sajnáltam kicsit a dolgot, mert nagyon nem hozta azt a szintet amit vártam volna tőle. Értem én Tom Hardy-t, hogy kisebb költségvetésű filmekkel is próbálkozik, de menjen csak vissza a Bane világba vagy üssön hatalmasat a Mad Max. A 44. Gyermek viszont nem kerül a polcra, egynek elment, de lassúsága és vontatottsága nem vált előnyére.

The Age of Adeline - aranyos, romantikus, kicsit nyálas, olykor csöpögős, de nézhető és Blake Lively sokat fejlődött. Első vagy sokadik randis filmnek tökéletes.

Avengers: Age of Ultron - nem sikerült megközelíteni az első filmet, de ettől függetlenül még mindig nagy reményekkel várom a következő Marvel filmeket, főleg a "War" szavacskát tartalmazóakra gondolok itt. A sztori itt elúszott sajnos, a megvalósítás, a látvány persze parádés lett ismét. 

Jupiter Ascending - maradjunk a Matrix-nál, ha már a testvérek, akkor emlékezzünk rájuk Neon keresztül. 

St. Vincent - mennyire meglepően kellemes élmény volt. Bill Murray-nek baromi jól állt ez a film, Melissa McCarthy pedig inkább ilyen szerepeket kellene toljon (a fingós, szarós, kellemetlenül kínosak helyett). A sztori teljesen rendben, lekötött végig. Nekem is kell egy ilyen szomszéd.

Edge of Tomorrow - kicsit bent ragadtam az előző évben, de nem tudtam nem újranézni. Nem mondom, hogy tökéletes film, de baromi jó lett, rengeteg akcióval és jó színészekkel. Még akkor is ha ez egy one man show-ként lett eladva.

Ex Machina - Először csak az eyecandy miatt, Alicia Vikander neve azóta már sokkal ismerősebben cseng, plusz Oscar Isaac. A sztori kicsit creepy, de fogyasztható és egy érdekes jövőt mutat be nekünk. Alicia is tökéletes Cylon lehetett volna korábban. Nézzétek, csak ajánlani tudom.

Mad Max: Fury Road - oh bassza meg ezt de jól összerakták. Pedig, értelmetlen sztorival.., de ezt hagyjuk is, nem ezért mentünk a moziba. Tom Hardy tökéletes választás volt - mondjuk mire nem jó választás HA filmről van szó - a minőség, az akciók, zene és Nicholas Hoult (őt semmiképp se felejtsük ki). 

Jurassic World - Nagyon kellemes meglepetés volt. Semmit nem vártam tőle, álmomban sem gondoltam, hogy ez ekkora pörgés lesz és ilyen jól összerakják. Megnyugtató, hogy a fél világ nézte, imádta azért. Jöhet a folytatás. Chris Pratt azért itt is hozta a kötelezőt. 

Entourage - az év egyik legjobb "feelgood" filmje. Imádtam a sorozatot, mondanom sem kell, hogy nagyon jó volt látni őket ismét. A teljes csapat tökéletesen hozta azokat a nem is annyira inside joke-kokkal teli pillanatokat, ami miatt elő kellene szedni ismét a sorozatot (ha lenne rá ideje az embernek, persze).

Cinderella - csajos, nyálas, csöpögős, olykor szenvedős de élvezhető, jó szórakozás, főleg ha nem egyedül kell megnézni.

Tomorrowland - fogalmam nincs, hogy mi mehetett itt félre, de a film nem sikerült jól. Pedig imádom George barátunkat de ez még neki köszönhetően sem tudott jó lenni. Talán az egyik nagy csalódás 2015-ben.

Chappie - próbálok valami mentést bemondani, hogy miért is néztem meg, de nem tudok sajnos. Ez a film egyszerűen borzasztó, fogyaszthatatlan szenvedés az egész. 

Inside Out - legjobb animáció idén? Végre egy új Pixar, ami teljesen levett a lábamról.

Minions - kezdjük ott, hogy elaludtam a film közben. Baromira nem érdekelt egyébként, de látni kellett és leszámítva, hogy sikerült horkolni kicsit a moziban, teljesen fogyasztható volt. Vagy nem, de a hype úgy is megválaszolt minden kérdést. 

Dracula Untold - egy jó kis guilty pleasure idén? Annak ellenére, hogy jót nem olvastam annak idején róla, idén pótoltam, és még élveztem is. Nem olyan rossz ez.

Ant-Man - nem biztos, hogy ez a film annyira tetszett, mint amennyire örülök annak, hogy most már Paul Rudd és Evangaline Lilly bekerült a Marvel filmek viágába és még látjuk őket úgy is. Egy apró csalódás pontot azért adok neki.

Pitch Perfect 2 - egy újabb Cinderella effektus. Sajnos az első részhez képest nagy(obb) csalódás, de Anna Kendrick még mindig nagyon aranyos. Még egy guilty pleasure idén?

Mission: Impossible - Rouge Nation - ez még mindig nagyon jól működik. Tom Cruise-tól ezt valahogy nem lehet elvenni. Minden ott van benne, ami miatt ez az egész sorozat jó és jól fogyasztható.

The Man from U.N.C.L.E. - nem annyira Guy Ritchie, mint korábbi filmjei, de jól szórakoztam. Látványos, szórakoztató, igaz sok buktatóval de vicces és drámai egyszerre. Ja, és Alicia Vikander táncol egy jót benne. 

Terminator Genysis - Arnold visszatért, és jó lett volna azt mondani, hogy milyen jól tette, de sajnos a Terminator felélesztése nem sikerült olyan jól, mint sok más visszatérő/folytatás idén.

The Intern - az év egyik legkellemesebb meglepetése, tökéletes szórakozás volt és két közel tökéletes főszereplővel és egy nagyon jó sztorival. Csak ajánlani tudom mindenkinek. 

Danny Collins - ez a kiöregedett rock sztár vonal annyira nem jön be, Al Pacino is nyomhatna más filmeket inkább. 

Aloha - oké, miről szólt ez a film? A Bradley, Rachel, Emma csapat azért jobban is sikerülhetett volna. Na mindegy, megnéztük. 

The Martian - dupla öröm, hogy ráadásul nálunk is forgatták, tripla, hogy jól sikerült és nagyon tetszett. Kicsit féltem tőle, de teljesen jól működött. Pedig a Gravity (ami nem tetszett) és az Interstellar (ami igen, de csak mert Nolan - NOT) voltak aggályaim. Matt Damon megmentetése vagy inkább ahogy kezelte a szituációt, jó sztori volt na.

Hotel Transylvania 2 - a Minions és az Inside Out közé tennem valahova, ahol az utóbbi csillagrendszerekkel van a másik kettőtől, előbbi pedig, de úgy is értitek. A Hotel semmi extra, pár jó poénnal.

Fantastic Four - ezt sajnos jól elbaszták, pedig ha van jó, fiatal és tehetséges színészekkel megáldott csapat idén, akkor ők lehetettek volna a tényleg fantasztikusak. Gyakorlatilag a kedvenc fiataljaim itt voltak de ennek ellenére ez sehova sem tudott működni. 

Legend - dupla Tom Hardy, szóval kötelező, de a sztori valamint megvalósítás miatt is.

Macbeth - ahogy mi fogalmaztunk, egy könnyed vasárnap esti szórakozás volt, közel tökéletes színészekkel és megvalósítással.

Spectre - oké, James Bond és hatalmas rajongás, de ez nem sikerült jól. Illetve, nem is biztos, hogy ez a legjobb megközelítés, az a sajnálatos, hogy ez jó is lehetett volna, de valahogy nem állt össze a dolog. Próbálkozok egy hasonlattal, megvetted a tökéles alapanyagokat, hogy a kedvenc kajádat megcsináld, összerakod de sajnos fogyasztás közben húzod a szádat de a korábbi főleg jó emlékeid miatt nem csalódsz nagyot. 

Sicario - az a durva, hogy amennyire jó lehetett volna, annyira csalódottan jöttem ki a moziból. Nem tudok rosszat mondani róla, de megmaradt a középszerűségnél. 

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - oké, vége, pipa. A többit majd az utókor eldönti. 

Suffragette - női egyenjogúság és a szüfrazsettek. 

Bridge of Spies - ismét rá kellett jönnöm, hogy Tom Hanks rajongó vagyok, és Spielberggel sikerült újra nagyon jót alkotniuk. Igazából nekünk a legjobb ha két ekkora zseni összefog. 

Spy - ezt a fost, de most komolyan. Nem bírtam végignézni. Nagyon ritkán fordul elő velem ilyesmi, de ezt legszívesebben kitörölném, mármint az emlékét. Forgathatnának jobb filmeket is nálunk.

In the Heart of the Sea - kellett az év végére egy csalódás is, mert ez biztosan az volt, a nagyobbik fajta.

Maze Runner: The Scorch Trials - az első rész után, mást vártam, ezek a zombi szerű lények nem lettek a kedvenceim. A sztorit is gyengének tartom, valamint a Mad Max vonat, el se jutnak B-be de már elindulnak vissza. Ott legalább egy filmben megoldották ezt. 2017 jön a folytatás, lezárás, addig meg valahogy kibírjuk. 

Félvilág - nem sok magyar filmet fogyasztók, de ezt most egyáltalán nem bánom. Dömsödi Laurát nagyon szerettem idén, Kovács Patricia pedig közel tökéletesen hozta szerintem a csak leírásokból ismert Mágnás Elzát. Csak ajánlani tudom, kellemes meglepetés volt.

Star Wars I - VI - nem mondom, hogy a teljes év, de a második fele biztosan Star Wars lázban égett. Megnéztük a korábbi filmeket, természetesen a klasszikus vitt mindent, és nagyon vártuk a 7. filmet. Közben pedig sikerült rájönni arra, hogy a Star Wars nem csak egy film, egy olyan brand amit nem nagyon lehet legyőzni, elmenni mellette vagy csak simán elfelejteni. Az év utolsó napjai, hetei, sőt, hónapjai is bizonyítják, hogy hatalmas rajongói táborral rendelkező filmek, karakterek és történetek még nagyon sokáig velünk lesznek.

Star Wars - The Force Awakens -  Mondjuk azt, hogy nagyon menő lett! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr947122505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.