2007.11.05. 18:40 teddike

Csillag születik

Címkék: rtlklub tv

 
Nem akarnék szó nélkül elmenni az új nagy RTL durranás mellett, mivel a következő pár hét egyik meghatározó műsoráról beszélünk. Tudom azt is, hogy a mostani nézettség, még nem a végleges, és valószínűleg ez csak csökkenni fog, de meglátjuk. A mostani, első rész nézettsége a következő volt: 1,813M (42,0%), 18-49: 788e (41,8%). Én hétvégén 1.89M nézőt jósoltam, és úgy néz ki nagyon közel jártam a dologhoz.

Az egész műsor természetesen nem magyar találmány, a lényege a régi Ki mit tud? -ra épül. Tehetséges embereket keresnek, függetlenül attól miben azok. Nincsenek külön csoportok, mindenki egy kalapban van. De nem akarok ennyire előre szaladni, meg amúgy is csak hadoválok itt. Egészen a műsor kezdetéig nem gondoltam volna, hogy Buci lesz ismét a vezetője, ez az én tájékozatlanságomat mutatja. És meg kell mondjam, nem örültem neki egyáltalán, hiszen tele van a mindenem ezzel az emberrel, de valahogy nem találnak nála jobbat, és lehet nincs is nála jobb ember erre a posztra. Ezt nem tudhatom, mindenesetre ebben az élő műsorban is rengetegszer megmutatta, hogy miért nem kedvelem. Maga az egész környezet, felvezetés, az egész kép amit láthattunk nagyon profi volt. A hangmérnök viszont fergetegesen szar, nem is tudom, hogy lehetett ezt a műsort így keverni. Az egész este 8 -kor kezdődött, és fél11 helyett, kerek 200 perces volt.

A szabályok azt hiszem nagyon egyszerűek. Van 14 fellépő, akiket a zsűri véleményez és pontoz, majd miután ez megtörtént kialakul egy sorrend közöttük, erre jön a nézők szavazata, és a kettőt összevetve, az első négy helyezett jut tovább. Ha jól hallottam, 42 fellépő van, ergo három csoport, majd közülük lesz 12 továbbjutó. Persze lesz egy elődöntő és majd a döntő is. Annyi bőrt próbálnak lehúzni az emberekről, amennyit csak tudnak. Ez is nagyon jól pörgő üzleti vállalkozás.

A fellépők sajnos unalmasak voltak, semmi különös, mondhatni a szabvány, ének, tánc, vagy egyéb más nagy tudással. Sajnos nekem igazából az első részből senki nem nyerte el a tetszésemet. A Beyonce utánzat talán jó volt, de annyira nem, amennyi szavazatot kapott, konkrétan 37. Főleg, hogy elromlott közben a mikrofon is, másodjára is el kellett énekelnie a számot, valahogy fura volt az egész helyzet, és persze egy baki, vagy élő műsor varázsa. A lényeg, hogy szerintem láttunk és hallottunk ennél jobbat már, viszont az tény, hogy a fellépők között az egyik legjobb volt. Kiderült ki az első négy továbbjutó, és most lehet örülni. Nem is nagyon lehet többet mondani erről a műsorról. A zsűri számomra nem a legjobb, nem tudom mi alapján válogatták össze őket, és azt sem mi alapján kell nekik pontozniuk, de sokkal nevesebb zsűrit is oda lehetett volna állítani. Fábryt sajnálom csak, aki szerintem a legkevésbé oda illő.

Unalmas, több mint három óra, ettől függetlenül sikeres műsor, legalábbis elsőre. Második adás majd eldönti, mennyien maradnak az RTL mellett. Pro és kontra, sok minden változhat. A nézettség megtartása mellett szól, hogy minden héten új fellépők lesznek, így meglesz annak az esélye, hogy esetleg valami jobbat kapunk. Ott van az is persze, hogy ennyi ideig ki fog a tv előtt ülni többedjére is, főleg ha az első alkalommal unatkozott rajta. Ami viszont szintén jó dolog, hogy nem olyan emberek vannak itt, akik több éve tanárhoz járnak, vagy régóta arra készülnek, hogy sztárok legyenek. Sokkal emberibb mindenki, ami szerintem jó. Meglátjuk hosszabb távon mire képes a dolog, én ott leszek a második résznél is. Reménykedve abban is, hogy nem fogok ennyire unatkozni rajta.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr913140082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása