2007.12.03. 00:03 teddike

Gilmore Girls - s03

Címkék: sorozat gilmore girls


Igen, harmadik évad. Befejeztem. Szerintem ez volt a legjobb évad. Természetesen az előző kettővel összehasonlítva. A szerelem még mindig tart, mármint köztem és a sorozat között, most már úgy érzem kezd felszállni a rózsaszín köd, már nem csak "randizunk", hanem komolyabb az egész. Az első két évad talán csak olyan bemelegítés volt. Tudom, hogy nyálas amit írok, nem kell figyelmeztetni rá, de hát erről a sorozatról szerintem nem lehet másképp írni. Ha valaki szereti nézni, ahogy két nő éli az életét, az már eleve magával ragad egy kis pink hangulatot. Igen, tudom, hogy nem átlagos a két karakter, és csak szeretni lehet őket, de talán ebben az évadban éreztem először, hogy tudnám olykor utálni is, és emiatt lett a "kapcsolatunk" mélyebb.

Igazából az egészbe az a legjobb, hogy semmi sem tökéletes, és ennek a sorozatnak is megvannak a hibái, és pont ezért gondolom azt, hogy ezeket meglátva sokkal jobban tetszik minden. Eddig biztos csak a kapkodás beszélt belőlem. Most viszont már sokkal inkább a tapasztalat. Rory és Lorelai, a két leginkább szerethető karakter. És nem is nagyon tudom, mivel tudnám összehasonlítani. Az Ewerwood talán a legmegfelelőbb, ott éreztem utoljára ilyet egy sorozattal kapcsolatban. Tetszett ahogy éltek, és amit csináltak, el tudtam magam képzelni a város lakójaként.
 

A harmadik évad sokkal többről szól szerintem, mint amit láthattunk. Mármint a karaktereket külön megismerve, nagyon sok minden van bennünk, amit csak egymással beszéltek meg. Kevés szereplő van, és még így is, sokkal távolabb állnak olykor egymástól, mint azt az ember gondolná. A második évad egy esküvővel ért véget. Sooky hozzáment Jackson-hoz. Megjelent Jess, és Christopher faképnél hagyta Lorelait. Luke és Lorelai nem beszéltek egymással. Dean pedig még mindig a barát volt. Ezek után, több hét elteltével térünk vissza. Lorelai még mindig ki van bukva Chris miatt, Rory pedig arra várt, hogy mikor hazajön esetleg történik valami közte és Jess között. Nem akarok mindent leírni, pedig jó lenne. Az első pár rész amolyan rendeződés volt, mármint elfoglalta a helyét ismét mindenki a városkában. Luke kibékült Lorelai-al. Rory megértette, hogy neki Dean sokkal többet ér, persze ez a nagy kamu az egészben. Hiszen mindenkinek lesz egyszer egy "rosszfiú" barátja.

Az első részek után azért kezdett körvonalazódni a dolog. Mármint arra gondolok, hogy kezdtek kialakulni a főbb vonalak. Inkább Rory került előtérbe. Lehet csak nekem tűnt így. Először is a Yale féle látogatás. Aztán a Dean féle kapcsolat. Na pl. azt a srácot már nehezen tudtam olykor elviselni. Félelmetesen lassú, ami persze lehet, hogy kellett, áthangolódni kicsit. Majd megtörtént a nagy szakítás, és persze jött a Rory Jess féle korszak. Aminek mindenki felemásan örült. Jess-nek is nagyobb szerepe lett, sokkal több mindent tudtunk meg róla is. Valami hatalmas család kezdett itt kialakulni. Sosem tudtam úgy nézni erre az egészre, mint egy város, sokkal inkább valami kis falu. Na mindegy, nagyon szépen fel lett vezetve szerintem ez a kapcsolat. És tudva azt, hogy ezt az egészet, hétről hétre kellett volna nézzem, lehet nem nyerte volna el ennyire a tetszésemet.

Luke és Lorelai féle barátság is komolyodni látszott. És persze, amiről nem beszéltem. Az egész évad egy olyan álommal kezdődött, amikor is kicsit leragadt az állam. Mármint Lorelai meg Luke együtt. Így kicsit sok volt, de szerencsére csak álom. Amennyire viszont Rory akarta ezt az egész kapcsolatot, valahogy utána úgy tűnt, mintha mégse. És értse meg az ember a Nőket. Természetesen maradt a háromszög, csak más felállásban. Lorelai is kapott magának egy átlag barátot, akiről szerintem nem kell sokat beszélni. Luke is megfogott egy ügyvédnőt. Olyan tipikusan jó hangulata lett az egésznek. Mindenki mással, és volt miről beszélni. Nem unalmasodott el a dolog. Mindenki veszekedett mindenkivel, és talán ez tette széppé az egészet. Állandó szereplővé kezdett válni Richard anyukája, és itt is volt elég sok érdekes és olykor nagyon vicces jelenet.

 
Az évad egyik legjobb része ismét a közepe felé volt. Ki gondolta volna? Lorelai féle flashback, arról az időről, amikor terhes lett. És a jelenben pedig az, ahogy Christopher gyereke megszületik. Nagyon tetszett, a nagyszülők. A gyerek Chris és Lorelai. Mindenki nagyon élethűen adta vissza azt az egész hangulatot, amiből Lorelai elvágyott, és amiért a végén le is lépett.

Igazából abból tevődik össze az évad, hogy valami eljut a csúcsra, majd elkezd széthullani minden. Jönnek a drámák, és ismét jönnek a problémák. Amennyire tökéletes volt pl. a Jess féle kapcsolat, konkrétan szinte teljesen darabjaira hullott. Igaz, volt még lehetőség benne, de valahogy már érezni lehetett, hogy vége lesz. Sokkal fontosabbnak tűnt az, hogy Rory melyik suliba kerül be, megjöttek a felvételi eredmények. És megkaptuk a pro and contra részt is, ami szintén nagyon jó volt. Egyre jobban kezdett alakulni a jövőre nézve az is, hogy Lorelai illetve Sooky megnyitja a saját vállalkozását. Dean kezdett kicsit távolodni, mivel lett barátnője.

Aztán ismét egy fordulatos rész. A 19. ik. Keg!Max! címre hallgatott, ha jól emlékszem. Házibuli, veszekedés, verekedés, Max ismét feltűnt. Lorelai szülinapja. Minden adva volt egy nagyon jó részhez. Első péntek, amikor nem volt vacsi a nagyszülőknél. A házibuli ahol Dean és Jess összeverekedett. A pénz, amit Lorelai kapott. És amiről eddig nem beszéltem. Lane megalapította a saját bandáját, dobolt, és elég jól ment nekik. Tovább űzte a kettős életét. Mondhatni alapja az egész sorozatnak, de valahogy még is háttérben kicsit.

A következő rész első öt persze viszont szerintem mindent elmond arról, hogy miért lehet szeretni ezt a sorozatot. A házibuli romjait nézi Rory és Lorelai, amikor megjelenik Luke, elmondja, hogy valójában mi történt, és Lorelai elkezd énekelni. Nagyon jó!! És mi van még? Természetesen, vagy nem, nem tudom, de Jess lelép. Elmegy a városból. És ezzel vége ennek a kapcsolatnak. Dean bejelenti, hogy elveszi a barátnőjét. Jess pedig a sokk probléma hatására dönt úgy ahogy.

Közeledik az érettségi, kiderül, hogy Rory bejutott mindenhova, így neki kell döntenie melyik sulit választja, és a nagyszülők nagy nagy örömére a Yale mellett dönt. Megismerjük kicsit Jess apukáját is, és azt is megtudjuk merre lépett le. Ekkor még úgy éreztem, hogy ez az egész azért van, hogy esetleg még része legyen a sorozatnak, mint akár állandó karakter, persze azóta rájöttem, hogy ez nem igaz.
 

És a vége. Az érettségi ünnepség. Ami nagyon érzelgős lett. Az egészk évad szerintem itt csúcsosodott ki, még akkor is ha azt mondtam, hogy a közepe nagyon jó volt. Nem kellett ide nagyon Dean vagy Jess, semmilyen kapcsolat, csak az a beszéd amit Rory mondott, az egész, ahogy megszervezte a saját életét. Az új szerződés a nagyszülőkkel. A készülés az európai útra. Mind mind egy olyan befejezést hoztak, ami nagyon boldog, és vidám volt egyszerre. A Jess féle beszélgetés is kellett, legalább lezártnak tekinthető az egész. És a Lorelai mondat, illetve Luke álom ami keretbe zárta az egész évadot. Ezek után pedig jön majd a negyedik évad.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr733140129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása