2007.12.13. 02:59 teddike

Gilmore Girls - s04

Címkék: sorozat gilmore girls


Nem tudok aludni, éppen ezért úgy gondoltam lefoglalom magam valami értelmes dologgal. Már ha értelmesnek számít a gilmore lányokról írni ilyenkor. Elég rég volt már a harmadik évad, éppen ezért bőven volt időm befejezni a negyedik évadot. Sőt már az ötödiket is elkezdtem, csak még nem volt időm, vagy nem voltam eléggé magamnál, hogy a negyedikről elmondjam a véleményemet.

A harmadik évad annyira nagyon tetszett, és számomra elég magasra tette a mércét, de a negyedik évad simán ütötte ezt, erős túlzásokkal persze, de vitte a prímet ismét. Pedig már nem is vagyok annyira rákattanva, és még így is nagy nagy kedvenc. Még mindig szerelmes lennék? Nem tudom, inkább csak amolyan gilmore addict! Ha kiváncsi vagy, olvass tovább!

Nem tudok aludni, éppen ezért úgy gondoltam lefoglalom magam valami értelmes dologgal. Már ha értelmesnek számít a gilmore lányokról írni ilyenkor. Elég rég volt már a harmadik évad, éppen ezért bőven volt időm befejezni a negyedik évadot. Sőt már az ötödiket is elkezdtem, csak még nem volt időm, vagy nem voltam eléggé magamnál, hogy a negyedikről elmondjam a véleményemet.

A harmadik évad annyira nagyon tetszett, és számomra elég magasra tette a mércét, de a negyedik évad simán ütötte ezt, erős túlzásokkal persze, de vitte a prímet ismét. Pedig már nem is vagyok annyira rákattanva, és még így is nagy nagy kedvenc. Még mindig szerelmes lennék? Nem tudom, inkább csak amolyan gilmore addict!
A negyedik évad ugrik két hónapot. Mármint a nyarat sikerült ismét átugraniuk, és az európai körút után vagyunk. Jönnek a gondok, és persze a nagy nagy visszaérkezés. Ha most két hónapot, vagy többet kellett volna várnom erre a részre, biztos sokkal de sokkal jobban élveztem volna. Ezt csak azért mondom, mert így is, rögtön az első rész levett a lábamról. Az évad érdekesen kezdődött. Mondhatni semmi sem változott, de mégis. A nagyszülői veszekedések, Luke féle eljegyzés a hajón, amire még a nyáron mentek az ügyvéd csirkével. És persze jött a nagy szétválás, mivel Rory elkezdte az egyetemet. Richard nyugdíjba vonult, szeretett volna, és alapított is egy új céget. Emily pedig csak Emily maradt. Nem fogom többet leírni, de igazából ebben az évadban Richard és Emily egyáltalán nem jöttek ki egymással. Sőt külön is költöztek. De ennyi elég is erről.

Beszéljünk a nagy dolgokról is. Dean esküvő. Lorelai pedig megkapta a házat, ahol majd a fogadót akarják megnyitni. Michel és Sooky társaságában elkezdődött a rekonstruálás. Annyi minden van a fejemben, jaj már kiírni sem tudnám őket, össze kellene szednem a gondolataimat, lehet, hogy tényleg késő van? Annyira úgy érzem még mindig, hogy mindenki kapcsolatban van mindenkivel. A negyedik évad, és igazából még mindig ez a Dean dolog megy. Mármint Rory még mindig oda van meg vissza, és már az első részeknél látszott, hogy az egész évad valahogy erről fog szólni. Mármint Yale és a szenvedés Dean miatt. Lorelai ismét a könnyebb eset, hiszen neki olyan nagy változás nem állt be ez életébe. Vagy mégis? Nos, az elején biztos, hogy nem. Itt kell megjegyezzem, hogy a lányok még mindig csodálatosak, ez a rövid haj Rorynak nagyon jó lett.
 

A változások, amikre korábban is utaltam. Klasszikus este, mármint film terén, Luke és Lorelai. Már azt gondoltam, hogy ez valamit jelenthet, de aztán megjelent Jason, mármint Richard részéről. És jött persze Rory próbálkozása a randizás terén. Szép kísérlet, jókat lehetett röhögni rajta az biztos. Egyébként tetszett a Yale, mármint jó kolesz, meg minden, ha a fele igaz lenne, mármint nálunk. De hát hova gondolok, és persze miről álmodozok, ez nem lehetséges egyébként sem.

Nehéz egyébként felépíteni ezt az évadot, mert elég sok minden volt benne, mármint nem tudnék egy konkrét eseményt kiemelni, ami meghatározná, inkább sok kicsi volt, ami hol erre hol arra lendített a dolgokon. Talán pont ezért volt nagyon jó. Közben nézem vissza a részeket, igen, ezt be kell vallanom, és olykor olykor leragadok egy kettőnél, ami talán érthető is. Talán már írtam korábban, hogy Sooky terhes, nos megjött a baba.
És vissza a Yale-re. Rory elkezdte bontogatni írói képességeit. Ez a kritika, amit a balettről írt, nagyon jó volt. Legalábbis ebből is lejött, az emberek szeretik az őszinte véleményeket, vagy azokat amin lehet sokáig csámcsogni.
 

Az évad fele, nem tudom miért, de valahogy nekem itt mindig olyan királyság érzetem van, rossz fogalmazás megint, tudom, de valahogy ilyenkor történnek jó és rossz dolgok rendesen. És nem is nagyon lehet őket hova tenni, mivel ezek tök jó és átlagosnak mondható problémák. Még egy plusz pont a sorozat mellett. Valahogy az egész evilági. És a problémák reálisak, egyszer sem éreztem azt, hogy valakinek szakadt nadrágja lett volna, és valami hatalmas kastélyt vett volna magának. Nehéz eset tudom, de ez a sorozat még mindig egyike a legjobbaknak, köszönhetően a két gilmore lánynak. És ebben évadban, valahogy a fele körül jött el az a pillanat, amikor először nem számíthattak egymásra. Mármint próbálta mindenki mással megbeszélni a dolgokat, sajnos vissza Dean-hez, mármint Rory, Lorelai pedig Luke karjai között. Annyira tipikusan arra játszanak, hogy itt még mindenki együtt lesz, hogy szinte már fájdalmas látni, hogy mégis mennyire elmennek egymás mellett az emberek.

Ugorhatok? Persze, hogy igen, mivel lassan jön az évad vége, sajnos azt kell mondjam. És ismét valami kurva jó rész volt. Fogtam lassan mindenem a röhögéstől. Luke és a szerelmi leckék? Ehhez meg jött Jess, Luke testvérének az esküvője. Kell ennél több? Ja igen, Jason ment, jött ment, kb. ennyit érdemes tudni róla. Kis bonyodalom, de kellett az ilyen, nem volt szimpatikus, most sem az, egynek jó volt. Vissza Luke-ra, azt hiszem itt volt az ideje, végre, hogy megtegye az első lépést, és ez már nagyon kellett a sorozatnak is, és azoknak is, akik négy éve erre várnak, hogy ez megtörténjen. De akkor is, a szerelmes kazetta, meg könyv, mármint ami felkészít, hogyan viselkedjünk ilyen helyzetben. Hatalmas volt! És közeledett a fogadó megnyitója. Azért szép évad ez. És már az elején is tudtam, hogy mire megy ki a játék. Több rész is volt, ami egymást követett. Igen tudom ez hülyeség, de a sorozat szokása, hogy olykor rögtön az esemény, vagy beszélgetés után folytatják a dolgokat, vagy olykor több hét is eltelik két rész között. Nos a negyedik évad vége amolyan összefüggő dolog volt, szinte napról napra. Jess ismét a városban, ismét jöttek a problémák. A Dean által felépített évad, aminek nem örültem, ismét kezdett kudarcba fulladni a próbálkozása. Mindig történik valami, ha Jess jelen van.

Még mielőtt jönne az utolsó rész, pár apróság. Paris és Lane, nos ők is itt vannak. És igen, keveset írok róluk, de továbbra is nélkülözhetetlenek a boldogságunkhoz. És persze, tudom, megint egy mondatban letudom őket, de nagyon jó karakterek ők is. Luke monológjai iszonyatosak. Imádom! Komolyan mondom, meg kellene tanulni igy beszélni. Na persze Lorelai-nál nem jobb, majd keresek valami csajt, aki így beszél. Bocsánat. Poén volt. De akkor is. Az írókat lehet dicsérni, sőt kell is. Ebben az évadban is kitettek magukért nagyon is.

És akkor vissza az utolsó részhez. A próba megnyitás. Luke és a randi, ami persze senki sem tudja miről szól. Dean kiakaszt, de még mindig itt van. Kirk! Ennyi, nem is kell mondani róla! Tudjátok úgy is mire gondolok, ha meg nem, nézzétek meg. Nem tudom hogy lehetne bemutatni. Ezt látni kell.
Na és a vége?! Mindenki elvesztette a szüzességét!? Végre! Na jó, ez annyira nem jó dolog. Rory lefeküdt Dean-el. Kiakasztó, de ez van. Négy évet vártunk erre, és megtörtént. Luke meg Lorelai összejöttek, legalábbis megvolt az első csók. És kb ennyi. Aztán pedig jött a nagy kiakadás. Persze amiatt amiért várható is volt. Dean házas! A többit tegyétek hozzá.
 

Mondjam vagy mutassam? Levett a lábamról sokadjára is. Persze tudom, a harmadik évad végén lévő beszédnél nem várhatok jobbat. De valahogy az egész hullám, amit itt sikerült lezavarniuk volt annyira jó és mulatságos, olykor komoly, és persze néha kiakasztó, hogy azt mondjam ez az évad is felejthetetlen. Az írók, akik most éppen sztrájkolnak, és nagyon sok mindenből nem lesz új rész, de ezt máskor, szóval csak dicsérni lehet őket, mert sok mindent letettek ide az asztalra, és persze a színészek is. Lassan fel az ötödik évadra. Itt a nyár, gondolom eltelik majd egy kis idő, amikor visszatérünk, meglátjuk.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr433140146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása