2008.04.02. 23:34 teddike

Into the Wild ( Út a vadonba )

Címkék: film mozi 2008 into the wild 8 csillag

Nem könnyű az ember helyzete, hiszen egy nagyon komoly, de mégis nagyon szórakoztató filmről kell valami olyasmit írni, hogy a legfontosabb dolgokról ne húzza le a fátylat, de ugyanakkor elérje azt is, hogy mondjuk holnaptól elmenjenek az emberek megnézni. Igen, elég régóta láthatjuk már a filmet, de a magyar mozikba csak a holnapi naptól fog bekerülni. A főszerepben Emile Hirsch, aki nekem legalábbis a Girls Next Door-ban már bizonyított. Igaz ez egy teljesen más szerep, de itt is nagyon jól hozta a karaktert.

Vissza a filmhez. Meglepő módon ez egy roadmovie. És szerintem a legjobb fajtából. Van egy srác, aki éppen diplomázik, de nem akar semmit sem kezdeni jelenlegi életével. Mivel nem jön ki a családjával. Illetve nem akar azonosulni azokkal az értékekkel, amit a családja képvisel. Éppen ezért úgy dönt, hogy minden lehetséges módon próbál elszakadni. Eltöri kártyáit, elégeti pénzét, hátrahagyja kocsiját. Imádom Amerikát! Na ez most ide kellett, és csak azért, mert itt van minden, tenger, sivatag, iszonyat hosszú folyók, és baromi szép táj. A srác végigjárja ezeket a helyeket, új emberekkel ismerkedik meg, akik jelentősen befolyásolják világnézetét. És ezek után eljut Alaszkába, ahol letelepszik.

És ha ezt mind leírtam, akkor a részletekben van a lényeg, és emiatt kell megnézni a filmet. Nagyon szép táj, és egy nagyon más világ, amit a srác képvisel. Annyira durva volt nézni a filmet egyébként. Szinte semmivel nem tudták elrontani. Nincs felesleges románc, vagy túlpörgetett eseményszál, a vége is olyan, amilyennek lennie kell. Én nem ismertem a sztorit, mert azt tegyük gyorsan hozzá, hogy a film megtörtént eseményeken alapszik.

A film legnagyobb ereje, és megint azt kell mondjam, hogy ismét igazam van, a hangulata. És az is, amilyen hangulattal az ember leül megnézni. Egyszerre képes megszerettetni mindent, de szerintem a másik oldal érzéseit is ki tudja váltani az emberből. Nekem végig egy érzésem volt. Pakolni, készülni, és menni. Annyira szívesen nekivágtam volna a világnak. De vajon merre mentem volna? Itt semerre. De a hangulata az egész filmnek nagyon magával ragadott. Ezek mellett az érzések/gondolatok mellett, azt is sikerült felfogni, nem volt nehéz, nem azért mondom, hogy miről is van itt szó. Van az egész filmnek egy nagyon komoly, és mély mondanivalója. Nem egy nagy közhely, vagy egy hatalmas "törvény", amit "így" kell csinálnunk. Mindenki nézze meg, aki teheti, és döntse el, hogy ő hol helyezi el magát a filmben.

Nekem mennyire tetszett a film? 8/10! Mint már mondtam, nagyon jó hangulat, nagyon komoly gondolatok arról, hogy menni kell valamerre, és arról is, amelyből a film komoly része összetevődik. Nagyon jó főszereplő, és remek mellékszereplők. Emellett persze lehet, hogy ez a pont kevésnek tűnik, de ez ne tévesszen meg senkit, a filmet látni kell.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr963140251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lionking 2011.05.27. 13:21:57

A srác nem azért indul útnak, mert problémája van a családjával. Igaz valóban van vele problémája, de az egy másik dolog. Nem érdeklik a tárgyak, a földi javak, a civilizáció, és az ezzel járó életvitel. Nem találja magát a modern káoszban, útnak akar indulni a vadonba. Nem akarja elfogadni hogy abból áll az élete hogy tanul, dolgozik naphosszat, egy karriert épít, aztán megöregszik, leroggyan, és meghal. Meg akar szabadulni minden kötöttségtől, embertársai primitív vitáitól, veszekedéstől, magyarázkodástól, pénztől, földi javaktól. Érezni akarja minden porcikájában a természetet, hogy ő egy élőlény, mint a többi ezen a bolygón, és szabadságra, élményre vágyik.

Ismeretlen_37501 2011.05.29. 20:05:44

Köszi, teljesen igazad van, jó volt átolvasni amit írtál.
süti beállítások módosítása