2008.07.11. 13:10 teddike

The Happening ( Az Esemény )

Címkék: film mozi 2008 the happening 4 csillag

Elnézést mindenkitől, de mi a szar történik itt? Most komolyan? Tegyék fel a kezüket, akik teljesen másra számítottak, és akik, hasonlóan hozzám, dühösen jöttek ki a moziból? Kedves emberek, őszintén mondom, meg lettünk vezetve rendesen. A spoilerek kikerülése még csak sikerült, de valami teljesen másra számítottam egy olyan embertől, aki megadta nekünk a Jeleket, vagy a Hatodik érzéket. Nos ez nagyon nem sikerült neki. Az imdb szerint sem tartozik a legjobb filmek közé, mármint a látogatók szerint persze. Azért ott lettem volna a premier napján, és a kijövő emberektől kérdeztem volna, most mit gondolnak?

A sztori, spoiler nélkül, meg azzal is kalap szar. Főleg a vége miatt. Persze az elején összejön a sejtetés, meg a jó kis világvége hangulat, de aztán mi történik, arra nem igazán vannak szavak. Annyi a lényeg, hogy valami miatt halnak/hullanak az emberek. Ahogy azt a trailerben is láttuk, valami miatt elkezdik öngyilkolni magukat. A többit megtudjátok a filmből.

Lehet nem nekem találták ki ezeket a filmeket, de ahogy a bevezetésben is írtam, a Jelek, vagy a Hatodik érzék baromira tetszett, ott volt egy olyan befejezés, amitől falra másztam, és baromira örültem, hogy olyan volt a film, amilyen. Nem futottam bele semmilyen spoilerbe Az Esemény kapcsán, ültem a moziba, és vártam, hogy majd valami hatalmas wtf pillanat fog érni. Vagy legalább belemarkolok a székbe, hogy éljen, de ez baromira elmaradt. Pedig, ha szar a film, nem a legjobbak a szereplők, akkor egy ilyen pillanat mindent meg tud változtatni.

Volt egyébként egy fordulat, ami legalábbis nekem végleg eldöntötte, hogy mi lesz a film sorsa, erősen közepes alatti. A fordulat az lett volna, hogy a főszereplők közül, azt hiszem jogosan, de elvártam volna, hogy valami drámai történjen. Nos ez nagyon nem történt, egy olyan filmben, ahol a világvégét lebegtetik meg, nem hiszem, hogy happy end kellene a vége legyen. Sőt, nem hogy happy end, egyszerűen kerek egész, amin baromira nem kell gondolkodni. Remélem ezzel nem árultam senkinek semmit.

A szereplők közül nincs kit kiemelni, legalábbis alakítás miatt nagyon nem. Mark Wahlberg annyit tesz le az asztalra, amennyit leszokott, semmivel sem többet. Zoey Deschanel pedig szépen néz, meg remek kis csaj, de ennyi. Az egyetlen általam kedvelt szereplő sajnos nagyon korán távozik, aminek így utólag nagyon nem örülök.

Mennyire tetszett nekem a film? 4/10! Vagy ennyi se. Nem tudom, annyira megvezettek, hogy film után rendesen szarul éreztem magam. Pedig én akartam, és vártam a "csodát", de úgy látszik ez most kimaradt. Remélem vannak olyanok aki élvezték a filmet, nekem nem jött össze. Igazából még írni sem akartam róla, de mivel nem csak engem sikerült megvezetni, így nem lógok ki a sorból. Arra gondolok itt, hogy első hétvégén 30M $ hozott a film, ami nagyon szép eredmény lenne, csak utána baromira visszaesett, erről itt olvashattok.

Részemről a film eddig az év egyik legnagyobb csalódása. Nem tudom megfogni az egészet. Remélem több ilyen nem lesz az évben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr903140383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása