2008.09.03. 15:32 teddike

Hellboy 2: The Golden Army ( Hellboy 2: Az aranyhadsereg )

Címkék: film mozi 2008 6 csillag hellboy 2 the golden army

Csapjunk bele rögtön a lecsóba, sokkal többre számítottam, és akkor itt be is fejezhetném az egész irományt. Nem is értem, hogy miért van ez most, illetve miért történik ez velem? Csak nekem nem jönnek be mostanában a nagyon várt filmek? Ebben az évben azért sokkal több kellemetlen meglepetés ért, mint mondjuk kellemes. Jó vannak azért egészen jól sikerült filmek, de a legtöbb sajnos nem üti azt a szintet, amit várnék tőlük.


Vissza a filmre. A sztori ami vérzik minden pontján annyi, hogy van egy Herceg, aki fel akarja támasztani ezt a félelmetes hadsereget, amelyet nem lehet legyőzni, és le akarja igázni az embereket. Az apja valamikor nagyon régen békét kötött az emberekkel, és a lények ezzel kiszorultak, illetve eltűntek a szem elől. Nos ezt akarja Hercegünk megváltoztatni. Itt jön képbe Red és a csapat, amely meg akarja akadályozni, hogy mindez megtörténjen.

Egyébként nem tudom mit fanyalgok, mert a Múmia 3 sokkal rosszabb volt, talán meg kellett volna cserélni a sorrendet. Ezt a filmet sokkal jobban elnéztem volna a Dark Knight előtt. Mondjuk nem tudom miért jövök még mindig ezzel a filmmel, lassan az is lejárt lemez lesz. Na de, a Hellboy illetve de Toro ismét valami olyasmit rakott le az asztalra, amit azért nagyon meg kell dicsérni. Látszik, hogy amit csinál abba mindent belead, és sajátjaként kezel minden egyes alkotást. Így van ez a lényekkel is. Hasonlóan a Faun labirintusához itt is fantasztikus lényeket csodálhattunk. És ezek mozgása, létezésük, vagy csak simán a környezetbe való beleolvadásuk nagyon szuper.

Sajnos a történet nem állt össze a lények mögé, illetve volt benne egy annyira drámai, szerelmes csatározás, ami nagyon nem tetszett. Jó oké, voltak benne kellemes és jó poénok, de elég kevés ahhoz, hogy végig pörögjön a film. Volt egy jelenet, amelyben elhangzott valami olyasmi, hogy "adj értelmet az életének", könyörgöm, akcióra ültem be, vagy valami csöpögős drámára, mert jelen esetben ez nagyon nem mindegy.

Ron Perlman, a név ami menti az egészet. Nagyon jól eltalálta Hellboy karakterét, és végig nagyon jó volt a szerepben, a bad ass, mindenkinek szétrúgom a seggét arcot is nagyon jól hozta, na meg tetszett a részeges, szerelmes arc is, csak ezt kicsit túlzásba vitték. Én mondjuk annyira nem értem ezt a koncepciót. Ott a Wanted , nem akarom feltétlenül összehasonlítani, de simán elronthatták volna azzal, ha mindenki kavar mindenkivel, helyette inkább fasza kis akciók voltak végig. Itt is ilyesmi kellett volna. Annyira csodálatos lényeket rakott le del Toro az asztalra, hogy kár volt kitölteni az üres részeket szerelmi csatározással. Na meg a sztorira, lehet ismétlem magam, is rágyúrhattak volna. A Herceg többször is szembe találkozik Hellboy csapatával, de sosem harcolnak, illetve olyankor csak, amikor nem egy az egy ellen megy a móka, hanem többen vannak. A másik dolog meg, hogy elég könnyen kitalálható volt a történet. Mármint a feláldozás, illetve csak akkor lehet megállítani a sereget, ha..., ezt inkább nem fejezem be. Hülyén mutatna itt egy olyan mondat, hogy nézzétek meg a moziban?


Mennyire tetszett nekem a film?! 6/10! Gyenge történet, nagyon jó lények, és nagyon jó Ron Perlman. Nagyjából ennyivel lehetne összegezni a dolgokat. Ettől még a film bevételi szempontból sokkal jobban hozott mint az első rész, viszont megszívta, mert egy olyan környezetben került moziba, amikor egymást követtek az akció filmek, mondhatni egymás nézőit vették el. Ha belegondolok, hogy mit hozott volna ez a film mondjuk augusztusban? Remélem azért lesz folytatás, és azt is, hogy helyrehozzák az itt vétett hibákat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr553140484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása