2009.02.04. 12:47 teddike

Január - Box Office

Címkék: film 2009 box office

Most olvastam vissza a januári kínálatot, és akkor még kellemesen elnevettem azon, hogy mennyire rossz filmek jönnek ebben a hónapban. Fussunk ennek neki még egyszer, nem a rossz a legjobb kifejezés erre, hanem inkább olyanok, amik nekem nem nyerték el a tetszésemet, nem is nagyon foglalkoztam velük. Aztán egy hónap alatt kiderült itt pár dolog: az egy évvel ezelőtti bevételekhez képest a mostaniak sokkal magasabbak lettek. Azt kell itt ezalatt érteni, hogy a hétvégék nagyobb összbevétellel zártak, mint egy évvel korábban. Igaz ez még akkor is, ha a Cloverfield rekordja nem dőlt meg. 

Fussuk át a hétvégéket, és világosabb lesz minden. Az első hétvégén (január 9) került moziba a Bride Wars, aminél már rögtön azt gondoltam, hogy nincs az a pénz, hogy megnézzem/megnézzék, de tévednem kellett. A film 21M $ írt fel az első hétvégén, és ehhez azóta még jócskán termelt, jelenleg 54M $ jött be. Szinten ekkor mutatkozott be a The Unborn, amely 19,8M $ villantott, majd még ugyanennyit termelt és jelenleg 41M $ zárja a hónapot. 

A következő héten került mozikba a My Bloody Valentine 3D, amely kezdésnek hozott 21M $, majd több mint ennek kétszeresével (45M $) zárta a hónapot. Ebből is látszik, igaz még csak a hónap közepén vagyunk, de az emberek gyorsan beszaladtak a horror filmekre, úgy látszik még mindig elég nagy közönsége van, mondom én, aki egyáltalán nem szereti ezt a műfajt. Kiemelném még innen a Notorius-t, amely 20,4M $ kezdte a szereplést és szépen felcsúszott azóta 35M $ környékére. Szintén említést érdemel még egy családos film is, a Hotel for Dogs, amely kellemesnek mondható 17M $ után, az első hétvégén, jelenleg 48M $ környékén táborozik. Ennek a hétnek a zárásaként meg jöjjön a hónap talán legnagyobb meglepetése, a Paul Balrt: Mall Cop. Ki gondolta volna, hogy ez a film lesz majd január végén a legjobb? (Bevételek alapján persze.) Kezdésnek hozott 31M $, majd két hét alatt összesen 83,9M $. Nem szép eredmény ez? 

Folytatásként jött az Underworld harmadik része, amely nyitásként 20,8M $ szerepelt a neve mellett, majd az azóta eltelt időben eljutott 33,8M $-ig. Ezen a héten került még a mozikba az Inkheart is, de ez jó alaposan leszerepelt (nyitásként: 7M $, azóta összesen 13M $).

A hónap zárásaként jött a legjobb film, és szerencsére a közönség is imádta. Ez számokban annyit tesz, hogy kezdésnek villantott 24,5M $. Ami nagyon jó, és egyben Luc Besson legjobb kezdését hozta, az eddigi filmjeit nézve. Egyébként a Taken-ről volt szó.

Az eddig felsorolt filmek azok voltak, amik ebben az évben/hónapban mutatkoztak be. Viszont ezek mellett érdemes megemlíteni, hogy a 2008-as filmek közül többen is nagyon jól szerepeltek, ahogy kiléptek a nagyobb közönség elé. Ilyen volt a Gran Torino, amely már összesen 110M $ szedett össze, vagy a Benjamin Button is, amelyik szintén szépen felcsúszott 100M $ fölé (116M $). Említhetném még Slumdog Millionaire-t is, amely összesen 68M $ gyűjtött be. 

Meglátjuk a február mit fog hozni, akkor már lesz éves top 10 is.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr633140932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása