2009.04.07. 20:27 teddike

Monsters vs. Aliens (Szörnyek az űrlények ellen)

Címkék: film 2009 monsters vs aliens 5 csillag

Egy kevés változatosságra vágytam, örültem annak, hogy jobb az idő, van egy kis szabad ideje az embernek, beülhet megnézni egy filmet, és nem kell azon gondolkodnia, hogy mit kaphat, hiszen nagyon valószínű, hogy szórakozni fog rajta. Ebből az következik, hogy előzetes információkkal a tarsolyban, elvárások nélkül ültem be az űrlények támadására, de még így is képes voltam kicsit csalódottan kijönni. A DreamWorks nem tett jó lóra szerintem, pedig a Kung Fu Panda, mint utolsó emlékezetes alkotás még mindig a fejemben él.

monsters vs aliens

Térjünk át a történetre: Susan éppen az esküvőjére készül, amikor az élet hatalmas dolgain töprengve arra lesz figyelmes, hogy valami zuhan felé, és szerencsétlenségére el is találja. Ez a valami egy meteorit volt, amitől perceken belül 15 méteresre növekszik. A hadsereg gyorsan levadássza, és egy, a szörnyek számára létrehozott szupertitkos létesítménybe viszik, ahonnan még soha senki nem jött/szabadult ki. Itt új barátai lesznek, természetesen szintén szörnyek, Dr. Csótány, aki bármiből nagyon rövid időn belül fegyvert vagy bármi mást készít. Itt van Hiányzó Láncszem, aki valami mutáns (hal, majom kereszteződése), B.O.B., egy zselés szörny, aki elpusztíthatatlan, és egy hatalmas lárva, Rovaroszaurusz. Susan, új nevén Drabália ezen a helyen kellene leélje az életét, ám egy szép napon támadás éri a Földet, jönnek az űrlények, az elnök becsokizik, és H. Borgó kapitány javaslatára a szörnyeket küldik az idegenek ellen.

A történetből is látszik, hogy látványra nincs panasz. Főleg, hogy az egészet a 3D és az Imax mozikra szánták, így ezen tényeket ismerve biztosak lehetünk abban, hogy nem a külcsínben fogunk csalódni. Sokkal inkább abban, hogy a kis szörnyek egyáltalán nem lettek jók, vagy nincsenek igazán kibontva a karakterek. Fura ezt elmondani egy animációs filmről. De valahogy a Kung Fu Panda kapcsán sokkal jobban sikerült a szereplők bemutatása. 

Igazból az is nagy bajom volt, hogy a film rövidsége ellenére voltak unalmas pillanatok, és a főszereplő, Susan sem sikerült valami viccesre. Sőt, a megszokott nagyon vicces mellékszereplőt sem kaptuk meg. Pedig voltak erős próbálkozások, és nagyon jó pillanatai a filmnek (pl.: B.O.B. melles poénja, az elnök kommunikációs próbálkozásai, esetleg Hiányzó Láncszem macsó dumái), de ezek sajnos elvesztek a rengetegben. 

A végén azért "elgondolkodtam" azon, hogy van e valami végső mondanivalója a történetnek, van e valami tanulság az emberek/gyerekek számára, de aztán rájöttem, hogy semmi. A szereplő hús vér emberek sokkal rosszabb képet mutatnak a valóságnál, sőt a szörnyek azok, akik talán a legemberibbek mindenki között. 

Mennyire tetszett nekem a film?! 5/10! Teljesen a látványra épülő jelenetek miatt eltűntek a kedves és szeretetre méltó szereplők. A vicces humoros részek, a nagyon jól sikerült karakterek sem lettek annyira fontosak. Olyan érzésem volt végig, mint egy akciófilm kapcsán. Beleöltek milliókat, hogy aztán annak a többszörösét kiszedjék belőle, de ez a Pixar legyőzésére baromira kevés. Más is kell, történet, jó szereplők, majd legközelebb esetleg. (Egyszer viszont még érdemes lesz megnézni eredeti nyelven, mert ide is sikerült nagyon jó hangokat "szerezni": Reese Whiterspoon, Seth Rogen, Hugh Lurie, Kiefer Sutherland és sorolhatnám.) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr403141088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása