2009.08.10. 16:15 teddike

Box Office: Július

Címkék: film 2009 box office

Már benne vagyunk elég rendesen az augusztusban, így talán kicsit megkésve érkezik szokásos rovatunk, de a nyár miatt ez talán elnézhető. A már jól ismert módon összeszedtük az előző hónap hétvégéinek bevételi adatait, és ezeket most megosztjuk veletek. Ha a száraz adatok nem érdekelnek, akkor ez nem a te bejegyzésed lesz.

Az idő kerekét nagyon sokáig kell visszatekernünk, talán már nem is emlékszünk rá, de a júliust még az Ice Age 3 kezdte, nagyon jó bevételi adatokkal, főleg a nemzetközi piacon. Az amerikai pénztáraknál kezdetben csak 41 milliót sikerült összeszedni, de azóta ezt feltornázta 180 millió fölé, illetve a világ többi részén gyűjtött még 548 millió $-t. A folytatás tehát borítékolható. A jégkorszak mellett került moziba Public Enemies. Ami mérsékelt forgalmat eredményezett csak. A 100 millióból készült film mostanra érte el az amerikai pénztáraknál ezt az összeget, illetve nemzetközileg még 48 M $-t szedett össze. Michael Mann új filmje sajnos nem váltotta meg a világot, pedig én kezdetben nagyon bíztam benne, ezzel együtt nem kell temetni, hiszen buktának nem tekinthető a dolog.

A második héten bemutatkozott a nagyközönség előtt is Brüno, amely nekem teljesen kimaradt, és nem is fogom pótolni, mint ahogy a Borat-ra sem tudtam rávenni magam. Így én csak a kritikákból, illetve a bevételekből tudok arra következtetni, hogy nem tudtam megismételni elődje sikerét. Ettől függetlenül, 30 millió dolláros első hétvégét produkált, illetve jelenleg összesen 60 milliót szedett össze. Az I Love You Beth Cooper eredményéit csak a Hayden iránti rajongásunk miatt jegyezzük meg: 18M $ költségvetés mellett, első hétvégén 4 millió, azóta összesen 16M $ áll a neve mellett.

A harmadik hétre nem maradt más, csak a Harry Potter. Erről viszont már írtunk, olvassátok el. Röviden azért annyit még hozzáteszek, hogy a 250 milliós költségvetés mellett, jelenleg 273M $-t szedett össze a film az amerikai pénztáraknál, illetve ehhez jön még a nemzetközileg összegyűjtött 493M $. A hat film amerikai bevételét nézve, jelenleg a negyedik helyen áll, megelőzve a Titkok kamráját, illetve az Azkabani foglyot. Viszont messze a legdrágább HP film lett, szóval érdemes ezt is nézni. Az összes bevételt figyelembe véve, hatalmas lemaradással kullog a hatodik helyen, és nem hiszem, hogy ez innentől változna. Ha innen közelítjük meg a dolgokat, akkor két éves várakozás ellenére bizony (saját vélemény) nem remekel a film.

A Potter utáni két hétvége nem sok újdonságot hozott, legalábbis részemről teljes érdektelenségbe fulladt, annak ellenére, hogy több olyan film is moziba került, amire azért kíváncsi lennék. Csak felsorolás szerűen: G-Force: 31,7M kezdésnek, 86M $ összesen, The Ugly Truth: 27M kezdésnek, összesen 69M $, költségek: 38M $. 

A hónap utolsó bemutatóit mégis különveszem kicsit, hiszen jött a Funny People, és a várakozásokkal ellentétben eddig siralmasan teljesít, ami nem volt jellemző a Judd Apatow filmekre. Költségek szempontjából, 75M $-nál állt meg a film, két hét alatt viszont nem tudott csak 40M $-t összeszedni. Ami, ismételve saját magam, siralmas eredménynek számít. 

Szokás szerint a végén, a top 10 előtt, jöjjön egy kevés a hazai vizekről is. Nálunk is hatalmas bevétellel indított az Ice Age, és minden bizonnyal nem lehet majd beérni idén. Pedig sokan, köztük én is, azt hittük, hogy a Harry Potter simán behozza majd, de ez nem így történt. A Jégkorszak jelenleg a 600 millió Ft-os határt lépte át, míg Potter csak 331 millió Ft-t tudott összeszedni. 

Top 10 (Amerikai bevételek alapján)

1. Transformers 2 - 393,7M $
2. UP - 287,3M $

3. Harry Potter 6 - 273,8M $ 
4. The Hangover - 262M $
5. Star Trek - 255,6M $

6. Monsters vs. Aliens - 198,1M $
7. Ige Age 3 - 187,7M $
8. X-Men Origins: Wolverine - 179M $

9. Night at the Museum 2 - 174,8M
10. Fast & Furious - 155,3M $

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr563141374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása