2009.09.07. 20:15 teddike

Nyári sorozat: The Philanthropist

Címkék: sorozat 2008 2009 the philanthropist

Most, hogy folyamatosan a nyári sorozatok kerülnek elő, egyre többször írtam, és folytatnom kell, hogy bizony sok kellemes meglepetés érte az embert. Ezen sorba illeszkedik a Philanthropist is, amely június végén az NBC csatornán mutatkozott be, de valami olyasmi hangulatot sikerült teremtenie, amit nagyon kevés sorozatnak. Mielőtt még átmennék fellengzős éltetésbe tisztáznunk kell, hogy egy kevésbé nézett (és akkor finoman fogalmazok) szériáról beszélhetünk, amely csak 8 részt élt meg, de így is felkerült arra a listára, ahol az újra megnézendő kedvencek vannak. 

the philanthropist

Miről is van itt szó? Alapjáraton egy nagyon egyszerű alaptörténettel találkozhatunk. Teddy Rist Nigériában tölti mindennapjait, amikor árvíz miatt, menekülni kell, és ekkor segít egy bajba került srácnak. Ekkor jön rá arra, hogy neki küldetése van, mint ahogy a címben is benne van, nagy emberbarát lesz, aki segít a rászorultakon. Ezt egyébként azért teheti meg, mert egy nagyon gazdag playboy, aki társával Amerikában egy hatalmas céget igazgat. Az első évad nyolc részében mindig kapunk egy új országot, ahol meg kell menteni valakit, illetve egy nagyon jó történetet, amit mindig Teddy mesél el valamilyen környezetben. Az első részben egy bárpultnál a pultos csajnak, aki persze elég szkeptikusan fogadja, hogy egy milliomos-hoz van szerencséje. Ehhez még jön az is, hogy megismerkedünk Teddy életével, kapunk egy kis adalékot abból, hogy mi is vezetett ahhoz, hogy segítsen az embereken. 

Ebből gondolom még mindig derült ki, hogy miért is voltam annyira oda, és miért dicsértem ennyire a felvezetésben. Hiszen egy átlagosnak mondható történetről van szó, olykor túlcsorduló drámával, de valahogy az adott helyek hangulata, a választott zene valamiért bekebelezi az embert. Nem tudnám papírra vetni minden erősségét, talán nem is lehet, azon sorozatok közé tartozik, amit bepróbálás után vagy kidob az ember, vagy szomjazza a következő részt. Én magam a második bandába tartoztam, főleg azért, mert idővel nagyon erősek lettek a karakterek, illetve Teddy a milliók ellenére egy teljesen átlagos ember lett, akinek ugyan úgy megvannak a saját problémái.

the philanthropist

Még mindig úgy érzem, hogy amit leírtam édes kevés ahhoz, hogy most rögtön megnézzetek egy részt, pedig továbbra is hajtogatom, hogy nagyon érdemes. Előbb említettem, hogy a bemutatott városok/országok is megfogják az embert, sorolom merre jártak: Nigéria, Myanmar, Párizs, Koszovó, San Diego, Kashmir és a végén Haitin. Minden rész, egy helyszín, az adott terület hangulatával, nagyon jó zenével, és rengeteg olyan problémával, amik egyáltalán nem kitaláltak. 

A szereplőkről is ejtsünk szót, ha már Teddy, akkor az ő megformálója James Puferfoy, aki a Róma című történelmi sorozat egyik főszereplője is volt. Mellette fontos karakter még barátja és üzlettársa személyében Jesse L. Martin, akinek a feleségét Neve Campbell alakítja. Illetve minden részben feltűnik mellettük még egy-két ismert arc, illetve pár állandó mellékszereplő (testőr, titkárnő), akik tovább növelik a sorozat erősségét. 

A végére maradtak a pontok, az első évadra, az első és az utolsó 8 részre együttesen 8/10-et tudnék adni. Kevés olyan sorozat van mint ez, és hiányozni fog. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr13141431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása