2009.10.21. 21:05 teddike

Castle - Második évad (2x05)

Címkék: sorozat castle 2009 2010

Mit lehetne mondani arról a sorozatról, amely valójában egy "onemanshow", ami nyomozós, de ez a része nem izgalmas, vagy legalábbis nem ezért nézi az ember, illetve mi van akkor ha talán ez hasonlít a legjobban a Bones-ra? Most biztos nem érti sok mindenki mire gondolok, de próbálom elmagyarázni: a Bones-t én azért kedveltem meg, mert nagyon jónak találtam a két főszereplő közötti kapcsolatot. Valahol a Castle is ezért jött be, kiegészítve annyival, hogy Nathan Fillion karaktere, Richard Castle itt azért sokkal jobban elbillenti a mérleg nyelvét. Mondom ezt úgy, hogy a második évadra már nagyobb szerepet kapott (valamivel) Stana Katic is. 

castle season 2

De nem a nagyobb szerep miatt eladható ő, hanem azért, mert kezdi megtalálni a helyét Castle mellett. Ő nyilatkozta, és mélyen egyetértek vele, ez a sorozat addig működik jól, amíg K.B. nem Castle ágyában köt ki. Bár jó lenne egy rajongói rész erejéig, de utána sok minden megváltozna, és ezt nem szabad megkockáztatni. Főleg egy olyan sorozatban, amely mint mondtam nyomozós, de az esetek nagy többsége egyáltalán nem izgalmas. A felderítés, Castle okoskodása, Becket racionalitása viszi az egészet. És gyorsan hozzá is teszem, hogy a két mellékszereplő, eddig nagyon háttérben lévő nyomozó(k), sokkal nagyobb szerepet kapott, ami igen jót tett a sorozatnak. Nem is értem eddig miért tartogatták őket, nagyon jó karakterek.

A történetről nehéz lenne beszélni, hiszen "egy rész egy eset" elvét követjük még mindig. Ami az első évadban fontos volt, az a Heat Wave elkészülése. Az ötödik részben volt valami party emiatt, meg a polcokra került a könyv, remélem megvette már mindenki. Jó hír a rajongóknak, hogy Castle még három könyvet kell elkészítsen. Tehát biztosított a jövő. Továbbra is segíteni fog a nyomozóknak.

Komolyra fordítva egy kicsit a dolgokat, a napokban jelentette be az ABC, hogy teljes évadot kér a sorozatból, amely jelen esetben azt jeleni, hogy 22 Castle részt fogunk kapni. Ami a pontokat illeti, 7/10. Lehetne jobb is, de pontoktól függetlenül engem simán megvettek. Ha a Trauma-t képes vagyok egy női szereplő miatt nézni, akkor a Castle-ről távolról ordít, hogy nézni kell! Ha valaki az első évad eseményeire kíváncsi, akkor az első rész után véleményemet, illetve a finálé utáni gondolataimat is elolvashatja. Előbbin van pár plusz link is, amin a csapattal lehet ismerkedni.

Just in jelleggel, vajon nálunk mikor lesz látható, illetve melyik csatorna veszi majd a fáradtságot, hogy elindítsa útjának? Viasat3, csak nem te leszel az?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr563141615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása