2010.06.30. 17:28 teddike

Nyári sorozat: 100 Questions

Címkék: sorozat 2009 2010 100 questions

A rengeteg filmes előzetes, és apró hír mellé ideje berakni valami értelmesebb, 10 mondatnál hosszabb bejegyzést is. Mivel nagyon kevés fináléról és pár premierről lecsúsztam, így ezeket kezdem el pótolgatni. Első helyre téve a május végén induló szitkomot, ami azt kell mondjam, hogy nagyon fog hiányozni. Miért is? Na erről majd később hosszabban. Addig beszéljünk arról, hogy az NBC egy éve, az upfronts-on már bemutatta a sorozatot, azóta viszont lecserélte szinte a teljes csapatot, és úgy tűnt, hogy kukában végzi majd az egész projekt, szerencsére viszont tévednünk kellett.

Azért most feltettem magamnak a kérdést, hogy inkább bele sem kellett volna nézni? Na nem azért mert rossz lenne, hanem mert csak hat rész lesz belőle, öt már le is ment egyébként, és nagyon könnyen emészthető, szerethető sorozatot kaptunk, ami nyáron tökéletes kikapcsolódás lenne. De nem lesz, ha csak ha újra nem nézzük a részeket. De erre szerintem nem fog sor kerülni, rövid időn belül, mindenesetre héten jön a "finálé", a hatodik rész, lezárást nem kapunk, ez szinte biztos, de majd elgondolkozunk, hogy mivel lehetett volna folytatni, persze szitkomról van szó, szóval bármivel, de már most lehet sejteni néhány vonalat.

100 questions

De nem beszélek rébuszokban. A helyzet teljesen egyszerű, van egy baráti társaság, három csaj, két srác, együtt lógnak, buliznak sokat, meg közel is laknak egymáshoz. A főszereplő csajnak meg állandó gondjai vannak a pasikkal, ezért elmegy egy céghez, ahol a lelki társát akarják megtalálni. Minden rész elején feltesznek neki egy kérdést, amire a rész alatt válaszol, visszatekintés formájában. Elmesél egy történetet, amiben benne van a válasz. Értitek? Semmi extra, ráadásul az első két részben, még mondták is, hogy hol tartunk a kérdésekben, utána viszont ez megszűnt, tudták ők is, hogy nem lesz 100 kérdésre 100 rész. Sajnos.

Sajnos, mert a karakterek az egyszerűségük miatt nagyon is szerethetőek. A főszereplő csaj teljesen rendben van, a klisés mintapéldány, de még így is aranyos az akcentusával együtt. A buta szőke és a kapcsolatból kilépő barátnőről nem is beszélve, akik szintén beállnak a sorba. A srácok dettó, a mindig csajozó gazdag, de most éppen szegény csávó és a dolgozó, csajozni nem nagyon tudó ügyvéddel együtt. A cím és a történet ellenére sok kérdés nincs, egyszerűen csak nézni kell ezt a 20 percet, vannak benne poénok, lehet nevetni, éppen ezért a nyári menübe simán belefért volna.

Értékelés vagy pontok nem lesznek, bátor lennék nagyon, és adnék legszívesebben hét pontot is erre a mókára, de nem teszem, mert ennyi idő alatt eldönteni sem tudja az ember rendesen, hogy miről van szó. Simán nagy pofára esés lehetne még ebből. Így legalább megmarad az illúzió, hogy valami kellemeset láttunk, még ha csak pár részre is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr383142502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2010.07.01. 09:50:58

Ha tényleg ennyire rövid, akkor lehet belenézek, két óra elmehet az életemből, ha ennyire vicces a dolog, vagy emészthető, ahogy írtad.

Dave 2010.07.01. 12:26:31

Jól hangzik, egyre lehet benevezek én is. Kép ferdít, vagy tényleg jól néznek ki a csajok? :)
süti beállítások módosítása