2010.08.31. 13:55 teddike

Emmy 2010 - Győztesek

Címkék: sorozat 2010 emmy 2010

Gondolkoztam azon, hogy először a szereplőkről, megjelent vendégekről rakjak fel képeket, vagy essünk túl a nehezén, és majd később levezetésképpen legyen kicsit színesebb az oldal. Előbbi gondolat nyert, jöjjön a szürke valóság, a három óra eredménye, aminek a második felét ki kellett volna vágni a francba. Az éjszaka rövid története annyi egyébként, hogy éjfél körül már elkezdődött a Red Carpet, tehát jöttek a sztárok, készültek a riportok. Volt élet az Emmy előtt, majd 2 kor, az NBC jóvoltából idén, elkezdődött a műsor. A bevezető, hat perces műsor nagyon erős lett, le a kalappal a készítők előtt, ekkor még azt gondoltam, hogy minden rendben lesz, legalábbis nem fogok nagyon szenvedni. De nem így lett.

A három perc átvezetés, két perc díj, két perc köszönőbeszéd és öt perc reklám kicsit borzolta a kedélyeket. Még akkor is, ha tudtam, hogy erre kell számítani. Nem is a reklámok hosszúsága idegesített, sokkal inkább az, hogy az elején nagyon elhúzták a beszédeket, a végére pedig fel kellett gyorsulni. Pontosan 5 előtt pár perccel kiderült, hogy melyik vígjáték lett a legjobb, majd minden búcsú nélkül vége is lett az adásnak. Közben voltak azért meglepetések, de előre lejátszott díjak is. A legfájóbb számomra továbbra is a Mad Men sokadik győzelme. A Modern Family sikerének viszont örültem, legalább nem 30 Rock. Akiknek ráadásul nem is volt valami sikeres estéjük, hiszen a színészek között sem tudtak egy jelölést sem díjra váltani. Nem úgy mint az előző években. Szintén fájó pont, hogy a Lost egy díjat sem kapott. Rajongóként nézve a dolgot ez csak sajnálni tudom, hiszen több lehetősége nem nagyon lesz a győzelemre.

emmy 2010

Ahol számomra vérezni kezdett a dolog, a show szempontjától, a két jelöltes minisorozat, és a tévéfilm kategóriák. Előbbinél így volt esélye a Pacific-nek győzni. Utóbbinál meg nem egy unalmas része volt az estének. És bár a saját tudatlanságomat erősítem ezzel, sok jelöltről még hallani sem hallottam. A dolgok jó oldalát nézve, nem egy film felkerült így a radarra, amit érdemes lesz majd nézni a jövőben. Szintén ezekhez a díjakhoz kapcsolódik, hogy jó volt látni a színpadon mondjuk Tom Hanks-et vagy Al Pacino-t, akik már nem mai gyerekek a szakmában.Az est külön díját, humanitárius munkája miatt George Clooney kapta, akit szintén jó volt látni, igaz ő a Modern Family videójában is feltűnt, de erről később, külön posztban, most jöjjenek a győztesek, igaz csak pár kiemelt díj. A jelölteket erre találjátok, a teljes listát pedig erre éritek el:

Legjobb vígjáték/komédia: Modern Family

Legjobb dráma: Mad Men

Legjobb színész (komédia): Jim Parsons (The Big Bang Theory)

Legjobb színésznő (komédia): Edie Falco (Nurse Jackie)

Legjobb színész (dráma): Bryan Cranston (Breaking Bad)

Legjobb színésznő (dráma): Kyra Sedgwich (The Closer)

Legjobb mellékszereplő (komédia): Eric Stonestreet (Modern Family)

Legjobb mellékszereplőnő (komédia): Jane Lynch (Glee)

Legjobb mellékszereplő (dráma): Aaron Paul (Breaking Bad)

Legjobb mellékszereplőnő (dráma): Archie Panjabi (The Good Wife)

Az összes díjat figyelembe véve, amiket a korábban mutatott linkeken érhettek el, az itt látottakon kívül, az HBO lett a legjobb csatorna, 25 díjat zsákoltak be. Őket az ABC követi (18), majd a FOX (11) és az CSB (10) következik. A sorozatok (plusz minisorozat/tévéfilm) közül a Pacific lett a legjobb, 8 díjat vihettek haza. Őket a Temple Grandin követte (7), majd a harmadik helyre a Modern Family (6) futott be. A 19 jelölésből a Glee csak négyet tudott hazavinni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr173142658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesko 2010.08.31. 16:53:00

a Lost-unk nem kapott semmit :(((

Ismeretlen_104632 2010.08.31. 20:42:14

mesko: Az Emmy egy vicc. Nem a LOST miatt mondom, de akkor is az. Na jó, a Golden Globe sorozatos részlege még inkább az. A Losttal kapcsolatban én azon lepődtem meg, hogy milyen sokan fikázzák mostanában a sorozatot, főleg a 6. évadot.

Ismeretlen_37501 2010.08.31. 21:11:06

mesko: én is sajnálom! de tartom azt a véleményt, hogy ez tényleg egy vicc, vagy legalábbis próbálom ezt tartani. Desmond Wallace: ebben teljesen igazad van, mostanában tényleg nagyon sok fikázás van, nem nagyon tudom hova tenni ezt. A finálé szerintem nagyon jó volt, és a hatodik évad is. Na de ne menjünk ebbe bele még1szer, jó volt, szép volt - én így emlékszem rá.

zolee 2010.09.01. 14:05:46

Miért a Mad Men? Nem hiszem el, tényleg. Igaz egy részt nem láttam belőle, de nem is vagyok hajlandó. Csöcsös donna is csak megijeszt, áá, hagyjuk is.

mesko 2010.09.01. 19:39:25

végül is az számít,hogy nekünk tetszett a Lost..és tényleg egy hatalmas élmény volt..ez így igaz:),engem bánt amikor fikázzák..de azokat nem olvasom..mert akkor rosszul érzem magam.(kedvem volna akkor azt kivánni nekük,hogy rekednének ott egy szigeten..és tanulnának rendet:D)
süti beállítások módosítása