2010.09.02. 01:23 teddike

Nyári sorozat: Rookie Blue

Címkék: sorozat rookie blue 2010 2011

A "sok szart nézek és még tetszik is" kategória következő versenyzője a Rookie Blue, ami kanadai sorozatként az ABC-n került bemutatásra még a nyár elején. Jobban mondva június 24-én, és szeptember 9-én véget is fog érni. A jó hír, nekem és a többi rajongónak, hogy nem kell örökre búcsúznunk a sorozattól, hatalmas meglepetésre a csatorna berendelte a második évadot, így a következő nyáron ismét találkozhatunk a szereplőkkel. De mondhatnám úgy is, hogy a Grey's Anatomy finálé után nem kell elkapcsolnunk, hiszen jön a nyári megfelelője a sorozatnak. A Rookie Blue ezzel a nem feltétlenül jó jelzővel éli jelenleg is az életét, és bár tényleg sok a hasonlóság, nem mondanám rossz sorozatnak. Igaz, mondom én, aki az előbb említett Grace klinikát is követem.

rookie blue

A felállás azért itt teljesen más. Nem kórházas hanem rendőrös sorozatról beszélünk. Igaz itt is újoncok vannak a középpontban. Akik kijönnek az akadémiáról, bekerülnek egy őrsre, ahol társat kapva maguk mellé, elkezdik életüket rendőrként. Két srác és három csaj áll a középpontban, akiket részről részre jobban ismerünk meg. A múltjuk és motivációjuk is előtérbe kerül. Olyan nincs, hogy rendőr akart lenni valaki, mert csak. Kellenek a drámai fordulatok a múltban és természetesen a jelenben is. A korábban említett hasonlatot egyébként az újoncok mellett, amiatt is elsüthetjük, hogy természetesen a felsőbb vezetéssel kerülnek kapcsolatba. Ki így, ki úgy - igen, jól értitek, a csapat felén végigmennek a magasabb beosztásban lévő nyomozók. Szóval nem feltétlenül a rendőrös szál az erős, inkább a kapcsolatok kerülnek előtérbe. Igaz nem csöpög és sok picsogás sincs, elvégre csak rendőrökről beszélünk.

Bár az évad lassan véget ér, én még a felénél tartok. Eddig a részek nagyjából úgy épültek fel, hogy kaptunk mindenkitől egy kis magánéletet, valamint a rendőrségen is próbáltak nekik valamilyen élvezetes melót kitalálni. Nyomoztak, gyilkossági helyszínre mentek, kurvának álltak és sorolhatnám. Fantázia van a dologban, és a színészek sem annyira rosszak. Igaz nem egy válogatott társaság, de könnyen találhat magának az ember kedvenceket. Már csak az eyecandy erősséget figyelembe véve is.

A szereplők közül Missy Peregrym lehet a legismertebb, aki utoljára a Reaper-ben tűnt fel. A csajok táborát erősíti még Enuka Okuma, aki több kisebb szerepben is feltűnt már, idén a Trauma pilotban is látható volt. A harmadik társuk, talán az egyik legerősebb eyecandy a sorozatban Charlotte Sullivan, aki aztán végképp újonc számomra, még véletlenül sem tudnék mondani sorozatot, amiben szerepelt volna. Nem úgy mint a fiúk táborából Gregory Smith, aki az egyik kedvenc sorozatom, az Everwood főszereplője volt. Mellette Travis Milne szerepel még, aki a korábban említett hölgyhöz hasonlóan, egy ismeretlen kanadai "sztár" számomra.

rookie blue

A kérdés a végén adott tehát, miért érdemes nézni a sorozatot? A karakterek közül van egy, de lehet kettő is, akik szerethetőek, könnyen azonosulni tud velük az ember. A rendőrös sztori nem annyira klisés, nem csöpög minden sarkon, és a nyomozásba is van olykor némi erő, lehet látni, hogy dolgoztak rajta az írók, és nem csak oda dobtak valami ügyet az újoncok számára. Ettől függetlenül nehéz azt mondani, hogy a közepesnél jobb sorozat lenne. A karaktereknek kellene elvinni a hátukon a történetet, de erre egyelőre nem képesek. Én most megelőlegezek nekik egy nagyobb bizalmat, és azt mondom, hogy az első évad után is folytatni fogom a sorozatot. Igaz innen még nagyot lehet esni, de a jelenlegi gyenge 6/10 lehet még jobb is. A nyári sorozatok táborában szerintem simán elfér, sokat nem kell várni tőle, és izgulnunk sem nagyon kell. Ahogy mondani szoktam, nyári limonádénak teljesen jó.

Aki kedvet kapott a sorozathoz, és megnézne pár részt, annak itt a jó hír: szeptember 24-én, Kékpróba címen futni fog nálunk is az Universal Channel (korábban Hallmark Channel) jóvoltából.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr243142669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2010.09.02. 15:13:58

Egyet kell értenem az első mondattal - tényleg sok szart nézel. Első részt voltam képes csak megnézni, az is bőven elég volt, rögtön vágtam, hogy ez nem az én sorozatom. Mi lesz később? Van valami komolyabb történet, vagy akármi, ami miatt érdemes lenne nézni ezt a szenvedést?
süti beállítások módosítása