2010.09.29. 01:56 teddike

The Defenders - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat the defenders 2010 2011

Kell a francnak még egy ügyvédes sorozat, gondolhatnánk. Lassan a rendőrős és kórházas sorozatok átcsordulnak ilyenbe, és ellepik az utcákat a jobbnál jobb vagy rosszabb ügyvédek. Az biztos, hogy az idei évadba nem egy ilyen jellegű sorozatot kaptunk, és kezdek kicsit tele is lenni velük. Egy éve, ezen a fronton a The Good Wife vitt mindent, most jött a közepesnek mondható Outlaw, és a The Whole Truth, igaz utóbbit nem sikerült még látni, de vegyesek a vélemények, illetve a nézettség sincs mellettük. Az alapszituáció keltette előítéleteket talán érdemes levetkőzni. Az upfronts alatt megismert csapat ugyanis képes lehet kellemes meglepetéseket okozni, elég csak a két főszereplőre gondolnunk.

the defenders

A sztori nem lett erőssége az első résznek, bár lehetne itt is jönni, mint az Outlaw kapcsán, hogy sok mindent kellett bezsúfolni, és innentől ki is lehet fejteni majd a háttérben húzódó szálakat, de az a helyzet, hogy a fő ügy valahol gyengére sikeredett. Megismerkedünk két ügyvéddel, akiknek egészen jól megy a biznisz. Saját iroda, alkalmazottak, jónak mondható ügyek. Egyikőjük egy „playboy”, hódítja a csajokat, arra sem emlékszik kivel feküdt le egy nappal korábban, a másik viszont elveszítette családját, elvált a feleségétől, akivel egy közös gyerekük is van, de még mindig nem tette túl magát a dolgokon. Ehhez jön az ügy, ami talán nem egyszerű, és ha jobban belegondolunk talán érdekes is, viszont a megoldást, a nyomozást, a tárgyalás összerakását eléggé egyszerűen, fordulatok és hangulat nélkül oldják meg.

A gyenge sztorin, és a teljesen átlagosnak mondható megvalósításon a szereplők miatt tudjuk esetleg túltenni magunkat. Igaz a főszereplők (Jerry O'Connell, Jim Belushi) megosztó személyiségek lehetnek. És önmagában a két színész is tipikusan olyan, hogy valakinek vagy bejön a játékuk, vagy nem. Átmenet nincs. Az ügyek mellett még el lehet menni, de a szereplők mellett nem. Akinek nem tetszik valamelyik játéka, az gyorsan kapcsolja is ki a sorozatot, mert csak fikázni fogja, és semmi örömet nem fog benne találni. Ha viszont bejön a játék, bejön a színész, akkor lehet menni tovább, lehet foglalkozni a történettel. Pontok tekintetében nekem 5/10, de minden leírt gondolat ellenére, ez a sorozat a két főszereplőn múlik. Ha ők nem tudnak hétről hétre valami pluszt lerakni az asztalra, akkor lehet ez egy 10/10-es pilot is, nagyon gyorsan kaszálva lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr63142778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása