2010.10.04. 20:10 teddike

Box Office: Szeptember

Címkék: film box office 2010

A nyár végeztével csökkentek kicsit a számok, és már nem a 100 milliós bevételek röpködnek, de ettől még írok róluk, nem fogom hanyagolni a bejegyzést, mint nyáron tettem. Ha most megkérdezném tőletek, mi lenne az első három film, ami szeptemberből beugrik nektek? Soroljak párat? Mondjuk itt a szeptemberi ajánlóm, abban ott van minden, de kattintás nélkül: Machete, The American, Resident Evil, The Town, Easy A és lehetne még sorolni, de nézzük inkább hétről hétre a bevételeket.

easy a

Első alkalommal a The American bizonyított, 13 milliós bevétellel, ami igen alacsonynak számít, de szokjunk hozzá a hasonló összegekhez. Azóta egyébként, ami közel egy hónapot jelent, 35 millióig tornázta fel magát George Clooney. A film költségei 20 millióra rúgnak. A legtöbb moziban ezen a hétvégén a Going to Distance került a vászonra, de a közönséget ez annyira nem érdekelte, és csak 6 milliót tudott összekapálni, ráadásul 32 millióból rakták össze, így a jelenlegi 17 milliós bevétel minden, csak nem jó. A nálunk is nagyon várt Machete a két új film között végzett, 11 millióval. Összbevétel szempontjából egyelőre 26 milliónál tart Danny Trejo mozija.

A második hétvégét csak a Resident Evil: Afterlife készült bevenni, felemás vagy teljes sikerrel? Ítéljétek meg ti a kérdést. A 60 milliós költségvetéssel operáló film összesen 56 milliót szedett össze pár hét alatt. Az első hétvégén pedig 26 millió dollárt villantott. Nemzetközileg a már említett összbevételhez még több mint 150 milliót rakott hozzá. Szóval, siker?

Szeptember második felében már több film is érkezett egyszerre, ráadásul kellemes meglepetések is születtek. Ezek közül is talán leginkább Emma Stone és az Easy A emelkedik ki a legjobban. A 8 milliós költségvetéssel elkészült film már az első hétvégén 17 milliót termelt, azóta pedig 42 millióig tornázta fel magát. Hasonlóan a The Town is kellemes meglepetést produkált. A 37 milliós Ben Affleck film 23 millióval kezdett, így első volt a harmadik hétvégén, azóta 64 millióig repítette magát.

Két héttel ezelőtt került a mozikba a Legend of the Guardians, aminek még nagyon iparkodnia kell, hogy a 80 milliós költségvetést reprodukálja. Az első hétvégén ráadásul "csak" 16-ot tudott hozzátenni az egészhez, és egyelőre 30 milliónál vert tábort, ami azt is jelenti egyben, hogy a jövőre nézve a 40 millió csak a legjobb esetben jöhet össze. A nagyobb durranás ezen a hétvégén azért a Wall Street 2 volt, ami 70 milliós költségvetés mellett egyelőre 35 milliónál tart. A hétvégét viszont nyerte, igaz csak 19 millióval. A két nagyobb, és várt mozi mellett a You Again nyitott, amit inkább a szereplők miatt várunk (20 milliós költségvetés, 16 milliós bevételek).

Októberben érkezik a The Social Network, Red, Jackass, Paranormal Activity 2 és Saw 3D.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr863142806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddp27 2010.10.05. 11:52:24

Egyik pillanatról a másikra ekkora esés? Nem követem a bevételeket de nyáron még a 100 milliós határ a cél, az Amerikai rögtön ekkora visszaesést hoz? Azt hittem, hogy sokkal többet hozott, és az is meglep, hogy csak 20 millióból készült el, mikor a going to distance kétszer ennyiből gazdálkodott kb.

zolee 2010.10.05. 12:22:57

Jó filmek, alacsony bevételek a nyárhoz képest, de így is sikeres némelyik. Az Easy A sikere meglep, az egy sima romantikus tini vígjáték nem? Ennyire kiéheztek rá az emberek?

Hajni 2010.10.05. 15:20:19

Easy A Könnyű nőcske, ugye? Biztos, nézném már én is.
süti beállítások módosítása