2010.11.08. 16:00 teddike

Box Office: Október

Címkék: film box office 2010

Lassan két éve folyamatosan jelentkezik a box office összefoglaló, ami az előző hónap bevételeit gyűjti össze. Korábbi bejegyzések közül így olvashatunk a nyári hónapokról, vagy akár szeptemberről is. Az októberi moziajánlóból kiderülhet mindenki számára, hogy mely filmek játszhattak nagyobb szerepet bevételi szempontból, most ezeket szedtem össze:

A novembert a Social Network kezdte, ami 50 milliós költségvetés mellett, az első hétvégén 22 milliós bevételre volt képes, az azóta eltelt időben pedig 85 millió dollárra tornászta a végösszeget. A nemzetközi bemutatók még csak most kezdődtek meg, illetve ezek után kerül több országba is bemutatásra, így a csekélynek mondható 51 milliós bevétel ezen a fronton még biztos növekedni fog. Bár a Chloe Moretz nevével is fémjelzett Let Me In nagyon jó kritikákat kapott, a közönség elmaradt a mozikból. A 20 milliós költségvetésű film 11 milliót tudott csak összegyűjteni egy hónap alatt.

jackass  3D

A második héten a Life as We Know It mutatkozott be, Katherine Heigl és Josh Duhamel főszereplésével, és csendes győzelmet is ünnepelhettek, igaz a nyitás hétvégéjén csak a második helyre tudtak befutni a korábban bemutatott Facebook film mellett, de az azóta összeszedett 49 millió dollár meghaladja a készítési költségeket. Katherine Heigl, a Grace klinikából kiválva ismét egy sikeres filmet tudhat magáénak. Secretariat is hasonló győzelemnek örvendhet. Bár szerintem most nem sokan tudják, hogy miről beszélek (kereső segít), de az igaz történeten alapuló film 50 milliós bevétellel rendelkezik eddig, ami az alacsonyabb költségek miatt, mondhatjuk nyugodtan azt, hogy ők is pénzüknél vannak legalább.

Október leghangosabb sikerét a Jasckass 3D-nek köszönhetjük. A 20 milliós költségvetés mellett elkészült film rögtön az első hétvégén 50 millióval nyitott, és három hét alatt meg sem állt egészen 110 millióig. A nemzetközi bevételekkel még nem érdemes foglalkozni, nem nagyon mutatták be még határon kívül, nálunk is később érkezik csak. Bár nem volt ennyire hangos siker, de a RED-nek sem kell nagyon szégyenkeznie. Bruce Willis új filmje termelt közel 80 millió dollárt, amivel szintén csatlakozik a "legalább pénzünknél vagyunk" klubhoz.

A hónap végét, két péntekkel, két hétvégével a horror rajongói nyerték. Először a Paranormal Activity 2 került a mozikba, ami jelenleg 77 milliós bevételnél tart, de az első hétvégén is nagyon magas számokkal zárt (40,6M). Ami viszont biztos, hogy ha az arányokat nézzük, minden bizonnyal az év legnagyobb sikerével van dolgunk. A hivatalos infók szerint 3 millióból rakták össze a filmet. Matekozzunk kicsit, mondjuk felesleges, hatalmas siker, és még hol a vége? Az összképen a Saw 3D (befejező rész) akart rontani egy kicsit, hiszen Halloween hétvégén került a mozikba új filmként. De "csak" 22 millióra volt jó kezdetben, ami a 3D miatt elég alacsony szerintem. Plusz, azóta összesen csak 37 milliót tudott összekaparni. Ezek mellett persze az a szép, hogy 20 milliót költöttek rá.

Jackass 3D és Paranormal Activity 2 tehát a hónap legsikeresebb filmjei között, a folytatásban pedig jön az "Ünnepi" szezon, érkezik Harry Potter és még sok más nagyon várt film.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr453142953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddp27 2010.11.09. 14:53:34

A Paranormal eredménye az nagyon kemény, az első filmet valami 1,5 millióból hozták össze. Hihetetlen mekkora bevételek szaladgálhattak arra.
süti beállítások módosítása