2011.09.14. 14:55 teddike

Pilot (2011/12): Az induló NBC szitkomok

Címkék: pilot nbc whitney up all night free agents 2011 2012

Három szitkomot is beválogatott az NBC az idei szeptemberi/őszi kínálatába, premier alapján, sorban a következőket: Up All Night, Free Agents, Whitney. Melyikkel kezdjem? Mit vártok a legjobban? A jó vagy a rossz hírre vagytok kíváncsiak? Mert itt van jó hír is, igaz abból sokkal kevesebb mint rosszból. Összefoglalóan úgy néz ki nálam a dolog, hogy a háromból kettő már most biztos kasza, egy pedig kap egy visszatérési lehetőséget a második résszel, de azért attól sem voltam annyira elragadtatva.

Próbáltam úgy nézni egyébként a sorozatokat, főleg a szitkomokat, hogy egy héten van egy órám, amikor két újonc szitkomot tudok nézni és melyik az a kettő, amit mondjuk ebbe a kettőbe beválogatnék, nézzük az eredményt, ami a felvezetés után nem lesz annyira meglepő. Kép alatt jön az Up All Night, Free Agents, Whitney vélemény.

Whitney (Premier: 2011 szeptember 22)

Kezdeném a legrosszabbal! Ezt így nyugodtan ki is tudom jelenteni, még fájni sem fáj a dolog hiszen az upfronts után sem adtam egy lyukas garast sem a sorozat befutására. Bár korábban már nem egyszer írtátok, hogy fejtsem ki miért rossz/szar valami. Nos, én azóta sem tanultam meg újabb szavakat csak azért, hogy kifejezzem ha valami nagyon gyenge lett. A színészek “játszani” nem tudnak, a karaktereket nem találták el, egyáltalán nem szimpatikusak, poénok nincsenek és sorolhatnám. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy egy minőségi Prime Suspect egy ennyire pocsék felvezetést kaphatott csak csütörtökön.

A Whitney főszereplője az a Whitney Cummings, aki a 2 Broke Girls (CBS) írója és producere is egyben. Viszont már most szoknia kellene azt a gondolatot, hogy igazából az a sorozat fog jobban futni, amiben nem szerepel. A történet középpontjában egy pár áll, és a hétköznapjaikba kapcsolódhatunk be. Természetesen vannak mellékszereplők is de valójában a pár kapja a legtöbb időt a képernyőn. Az biztos, hogy ebben az esetben is megpróbálták a legjobb poénokat az előzetesekben ellőni. Akkor sem röhögtem rajtuk, most a körítésen pedig még kevésbé sikerült. Semmi esetre sem tudom ajánlani, és az én időmet sem fogja rabolni a jövőben. Értékelés: 3/10

Free Agents (Premier: 2011 szeptember 14)

Kapcsolati, munkahelyi szitkom, kevesebb poénnal és sokkal több drámával. Egy elvált, még szex közben és síró és a gyerekeire gondoló apukával valamint a halott férjét elfelejteni nem tudó, nagyon sokat alkoholizáló nővel a főszerepben. Az ismerős nevek csábítóak lehetnek, de ne dőljünk be az álcának, ez sem jobb vagy több mint a Whitney. Bár vannak értékelhető poénok és Hank Azaria valamint Kathryn Hahn inkább színész, mondjuk Whitney-vel összehasonlítva, de még így sem lennék képes visszatérni a folytatásra. Ami ebben a történetben, sorozatban van azt az első részben meglátjuk, később sem várhatunk kellemes meglepetést.

Ha már történet, a két főszereplő aktusát láthatjuk az első percekben, már akkor kiderül, hogy ki mitől nem tud elszakadni és természetesen ezekre épülnek a legtöbb szivatások is. A munkahelyükön viszont valahogy el kell adják azt, hogy egyikőjük szerencsétlen és csajoznia kellene, míg a másikuknak le kellene állnia az ívással és azzal, hogy egy helységben több mint 20 képen a volt férje látható. A pusztán eyecandy-re épülő rövid meglátásom miatt a sorozat az utolsó percekben vágta el magát. Rögtön az első részben képesek voltak azt meglépni, amire szerintem úgy az évad felénél is ráértek volna, nem tetszett merre vitték a karaktereket, nem tartom jó húzásnak. Repül tehát ez is a kukába. Értékelés tekintetében: 4/10

Up All Night (Premier: 2011 szeptember 14)

Az egyetlen bíztató szitkom, ami megérdemli, hogy a második részre visszatérjen az ember. Persze könnyű helyzetben vagyok, hiszen már csak a főszereplők miatt is megnézném a következő részt, de itt legalább ezt még azzal is alá tudom támasztani, hogy a két fő karaktert jól eltalálták és van abban fantázia, hogy Will Arnett és Christina Applegate karaktere egy párt alkot. Ráadásul melléjük, amolyan harmadik főszereplőnek, Christina főnöke is nagyon jól el lett találva, tetszett Maya Rudolph játéka.

A történetet ismeritek, láttátok az előzetest, sok meglepetés nem fog érni itt sem titeket. Christina karaktere terhes lesz, láthatjuk ahogy izgul a pár egy teszt felett, majd ugrunk az időben, a baba már megszületett és anyuci megy is vissza dolgozni. Egy pár életében, akik még egyáltalán nem voltak arra felkészülve, hogy gyerekük legyen valamint buliztak és elég felelőtlenül éltek (mondhatni) egészen nagy törés tud lenni a gyerek. Nos ennek a kezelését láthatjuk valójában, megfűszerezve egy főnökkel. Annyi biztos, hogy a pilot első fele nagyon lassan telt el, igen, az a 10 perc szenvedés volt, de utána felpörgött, jött pár jó poén, tetszett pár dolog, megfogott a hangulata, szerencsére nem Raising Hope vonalon indultak el és már csak ezek miatt is megérdemel az Up All Night egy második esélyt. Pontok, pontok, csak a pontok: 6/10

Ha megengedtek a végére még egy kis okoskodást látva, hogy melyik sorozat melyik idősávban kerül majd adásba, azt mondanám, részben erre utaltam is korábban, hogy a Whitney nagyon gyorsan ugrani fog. Mondom ezt annak ellenére, hogy pont a The Office vezeti fel. Ettől függetlenül csütörtökön, a második órában kerül adásba, ami mint tudjuk nem éppen könnyű idősáv, plusz minőségileg sem tesz le semmit az újonc az asztalra, hogy megérdemelje a túlélést. A Free Agents és az Up All Night valójában az ABC szitkomjai ellen/mellett kínál egy másik lehetőséget az amerikai nézők számára. Szerdán, az első órában kerülnek adásba, a gyors halál csak az Up All Night esetében lepne meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr103226974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása