2012.01.02. 20:53 teddike

Top 10: Legjobb sorozatok 2011-ben

Címkék: sorozat top 10 2011

Az idei év sem lesz azért annyira hangos a nagyon sikeres sorozatoktól, de van itt pár kincs, amire érdemes volt figyelni 2011-ben. Az aktuális évadokat elnézve, kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen a 2010/2011-es szezon második fele, a nyári premierek valamint a 2011/12-es újoncok/visszatérők is szerepelhetnek a legjobbak között. Jó alaposan végig kellett gondolni, hogy mi kaphat helyet a saját kis listámon, a végeredmény is megszületett, de előtte egy kis magyarázkodás. 

Továbbra is a "pótolni" listán vannak olyan sorozatok mint pl. a Breaking Bad, SoA vagy Terriers. Nem sok kábeles sorozatot nézek hétről hétre, viszont amiket követek, később szerepelni fognak. A brit felhozatal teljesen egészében kimarad, Skins lenne csak, viszont nem ért meg arra, hogy helyezést érdemeljen. Helyette viszont érkezett egy spanyol sorozat, ami eltalált és egyik kedvencem lett. A 10-es listán 6 újonc lesz, ebből is látszik, hogy folyamatosan cserélődnek a heti kötelező programok, van két visszatérőnk még és két nagy búcsúzónk is. Nézzétek csak:

10. Társas Játék  - HBO (1. évad)

Sikerült a premier előtti vetítésre eljutni, egyszerre láttam 3 részt, ekkor még nem voltam biztos a dolgomban, de a folytatás teljesen meggyőzött arról, hogy a HBO hazánkban is remek sorozatot csinált. Nagyon jó casting, remek fényképezés, romantikus de nem csöpögős történet. Örömmel választottam be erre a listára. 

tarsas_jatek.jpg

9. Castle  - ABC (4. - 5. évad)

Az a visszatérő és biztos pontja ennek a listának, ami egy éve is kérdőjelesen került fel, de mindig meg tudott egy-egy résszel győzni arról, hogy szeressem, valamint a főszereplők is gondoskodnak arról, hogy érdemes itt tartani. A májusi finálé nem volt meggyőző (és akkor finoman fogalmaztam) viszont a visszatérés, az új részek ismét jók lettek.

8. El Barco - AXN (1. évad)

A spanyol sorozat ami idén belopta magát a kedvencek közé. Miért? Mert jók a karakterek, elfogadható a színészek alakítása, mert európai sorozatként a legjobbakra emlékeztet és a történettel sincs semmi baj. Oké, ott van a romantikus csöpögés olykor, de még így is egy apró kincs A Bárka jelenleg! 

7. Californication - Showtime (4. évad)

A negyedik évad januárban levett a lábamról. Hank Moody rajongó vagyok még mindig, rengeteg jó mellékszereplővel, hatalmas dumákkal, jó csajokkal. Nem lehet nem szeretni ezt a sorozatot, és lassan itt a folytatás, szerencsére.

6. Rescue Me - F/X (Utolsó évad)

Idén búcsúzott, csendesen, egy hatalmas klasszikus, egy alapmű, melynek a hetedik évada is tartogatott jó pár meglepetést. Egy élmény volt nézni az utolsó részeket és a befejezést is. Örülök, hogy láthattam Tommy Gavint akcióban. 

5. Suits - USA (1. évad)

A nyár legnagyobb meglepetése. Két főszereplővel, két nagyon ellentétes karakterrel jelentkező nyári, kábeles sorozat abszolút meggyőző volt. Alakítás, történet, színészek, egy-egy soros poénok, jó mellékszereplők - röviden összefoglalva, hogy miért jó ez az újonc.

4. Friday Night Lights - DirecTV (Utolsó évad)

Kötelező program volt 2011-ben, év elején, érzelmes és kicsit fájdalmas búcsút vettünk az egyik legnagyobb túlélőtől, ami évről évre hozta azt a hangulatot, ami páratlan volt a sorozatok világában olykor-olykor. A fényképezés végig parádés volt két alappillérrel és nagyon sok jó, fiatal színésszel. 

3. Game of Thrones - HBO (1. évad)

Szép lett volna HBO sorozattal kezdeni és zárni a sort, viszont nem, vannak még számomra ennél is jobbak. Viszont, ahogy nagyon sokan, én sem tudtam elmenekülni a #GoT elől. Jött és beszippantott rengeteg embert, olyanokat is, akik azt sem tudták, hogy mi is ez, a könyvet sosem látták és George R.R. Martin neve sem mondott nekik semmit - ez viszont mostanra nagyon sokat változott. Azt gondolom, hogy a sorozatokért rajongók világában biztos helye van a legtöbb toplistán a HBO újoncának.

2. American  Horror Story - F/X (1. évad)

Aki olvasott pár bejegyzést a blogon, vagy követ twitteren, nagyon jól tudja, hogy az American Horror Story engem teljesen megvett. Annak ellenére, hogy a fináléval vannak gondjaim, a sokkolás faktor minden részben ott volt és bár a #hatasvadasz jelzőt is dobálhatjuk, nekem kerek egész lett az első évad. Az alakításokkal nincs semmi bajom, a mellékszereplők is piros pontot kapnak, plusz a történet is szépen fel lett vezetve, el lett mesélve. A fordulatok is rendben voltak, a képi világa valamint a zenéje mesés lett. 

1. Homeland - Showtime (1. évad)

Az évad, év legjobbja, ez számomra egyértelmű volt pár rész után. A finálé itt sem győzött meg, de ebben a mezőnyben azt gondolom, hogy magasan kiemelkedik a teljes évadot elnézve. A főszereplők a legjobbak közé sorolhatóak, több jelölés is bizonyítja, hogy a kritikusok is hasonlóan vélekednek, valamint a végső hatalmas bumm elmaradásának feldolgozása után, nagyon várom a folytatást. A 2011-es év kiemelkedő újonca, ami minden dicséretet megérdemel.

homeland.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr123514698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timee 2012.09.20. 10:27:40

Igen, igen, a Californication nálam 10/10-es :D Viszont előre ugrok és nálam 2012-ben már tuti benn lesz a Top 10 sorozat között az új kedvencem, a Kékpróba! :) Pedig nem vagyok odáig a nyomozós-helyszínelős sztorikért, egyiket sem nézem, de ez talált! :D A 3. évad kezdetéről sem maradtam le a héten:
www.youtube.com/watch?v=bQi526niuRI&feature=youtu.be
süti beállítások módosítása