2015.05.11. 01:25 teddike

Upfronts 2015: Az NBC újoncai

Címkék: sorozat upfronts 2015

Előzményként nézzetek rá az összefoglalónak is elmenő NBC bejegyzésre, már csak a schedule miatt is, utána pedig beszélgessünk kifejezetten az újoncokról. Hét dráma és öt szitkom jön majd a pávás csatorna képernyőjére. The Blacklist nyomvonalon pár összeesküvős, highconcept dráma, orvosos picsogás Grey's Anatomy módra és sokkal kevesebb szitkom mint eddig. Nagyjából így tudnám összefoglalni a most bejelentett újoncokat, kiegészítve azzal, hogy a Heroes feltámasztása, majd a premier egy évvel való elhalasztása után, végre képernyőre kerül a sorozat, sok visszatérő, ismert karakterrel.

Próbálok összehozni az idei drámákról egy rövid adatlapot, felsorolva a gyártó stúdiót (ennek a hazai adásba kerülés miatt lehet jelentősége, de már nem annyira kiszámíthatóan, mint mondjuk pár évvel ezelőtt, nálunk is változott a piac azért), valamint készítők, főszereplők és tervezett premier időpontot is láthattok. Persze, ez utóbbi, majd főleg akkor lesz érdekesebb, ha a többi csatorna is bejelenti a jövő éves terveit, de addig elégedjünk meg az NBC csomaggal:

1. Blindspot 

Gyártó: Warner (Bros. Television)

Premier: 2015 ősz - hétfő 22:00

Készítő/Producer/Rendező: Greg Berlanti, Mark Pellington, Martin Gero, Sarah Schechter

Főszereplők: Jaimie Alexander (Kyle XY), Rob Brown (Treme), Sulliban Stapleton, Audrey Esparza, Ashley Johnson

Várakozási faktor: 7/10

Meztelen nő, tetoválások, Time Square, egy FBI ügynök, szerializáltság - ha pár szóban kellene összefoglalni az újoncról elmondható dolgokat. Az NBC highconcept sorozata az idei évadra, a legerősebb felvezetéssel, egészen jó csapattal és izgalmasnak ígérkező történettel. Igaz, sok mindent másol a felépítés, ahogy mondtam fentebb, kevés The Blacklist, egy kis Prison Break (viccelek, de ott vannak a tetkók) és még sorolhatnám. Részemről magas a várakozási faktor.

blindspot_nbc.jpg

2. The Player

Gyártó: Sony (Pictures Television)

Premier: 2015 ősz - csütörtök 22:00

Készítő/Producer/Rendező: John Rogers, Bharat Nalluri, John Davis, John Fox

Főszereplők: Cara Buono, Wesley Snipes, Philip Winchester, Damon Gupton, Charity Wakefield

Várakozási faktor: 6/10

Ennek a sorozatnak is adnék egy esélyt, trailer nagyon jól össze lett rakva, még ha tudom, hogy ez kicsit megvezetés is lehet (lesz), várom. Procedurális felépítés, egy hét egy eset elven építkező sorozat, jöhet. Bár a leírás ellentmond kicsit ennek a felépítésnek, elvileg lesz egy átívelő szál is benne, főhősünk feleségének a gyilkosát keresi majd, miközben olyan bűncselekményeket kell megelőzzön, amire dúsgazdagok egy csoportja külön fogadásokat köt. Wesley Snipes is jó választás az eddig látott jelenetek alapján, plusz ha tudják tartani az akció csomagot minden hétre, akkor engem nem nagyon fognak elveszíteni.

the_player_nbc_1.jpg

3. Heartbreaker

Gyártó: Universal (Television)

Premier: 2015 ősz - kedd 21:00

Készítő/Producer/Rendező: Jill Gordon, Brad Silberling, Amy Brenneman, Robert Duncan McNeill

Főszereplők: Melissa George, Dave Annable, Shelley Conn, Maya Erskine, Jamie Kennedy

Várakozási faktor: 3/10

Melissa George nem először szerepel majd orvosos drámában. Láttuk a Grey's klinikában is egy rövid ideg, de a Hunted és a The Slap egyik főszereplője is volt. Alapvetően el tud vinni egy sorozatot hátán, de az előzetes alapján rögtön az a picsogás hullám tört rám, ami miatt a Seattle-t is elhagytam. A sztori egyébként Dr. Kathy Magliato életéről szól, nem mellesleg a doktornő maga is tagja annak a csapatnak, akik jegyzik a sorozatot, az ő segítségével készült a forgatókönyv amely egy szívátültetéssel foglalkozó nő életét mutatja be, egy olyan elit csapat tagjaként, ahol főleg a férfiak uralkodnak. Biztos nem lesz a kedvencem, bár a pilot szokás szerint kap egy esélyt. 

heartbreaker_nbc.jpg

Drámák: 4 - 7 - a futottak még avagy a midseason csomag 

Game of Silence (Sony), Chicago Med (Universal), Shades of Blue (Universal), Emerald City (Universal) + Heroes Reborn (Universal)

Midseason csomag, de a plusz egy, a Heroes Reborn nem oda tartozik, idén ősszel indul, 1,5 éves csúszással gyakorlatilag, csütörtök este az első órában, felvezeti a The Blacklist, The Player duót. Sok bizodalmam van egyébként az új évadban, rebootban. Talán visszaköszön kicsit az első évad hangulata. Az Emerald City, berendelés, kasza, berendelés vonalon mozgott eddig. Talán Dorothy megtalálja a helyét a képernyőn. A Shades of Blue, Jennifer Lopez és Ray Liotta főszereplésével, egy érdekesnek ható családi, nyomozós, beépülős, összeesküvés elméletes sorozatot rak le az asztalra. Az első évadot, pilot megtekintése nélkül rendelte be az NBC. A Chicago Med pedig a "Chicago" franchise következő tagjaként jön midseason.

Szitkom (Komédia) - 1. - 5. - Avagy miért nézzük 30 perces sorozatokat!

People Are Talking (Universal), Crowded (Universal), Superstore (Universal), Hot & Bothered (Universal), Coach (Universal) + Neil Patrick Harris élő varieté

A szitkomok lassan évek óta hidegen hagynak, az újak közül, hosszabb időre egyik sem tud már lekötni, a régi nagyokat követem leginkább. Ettől függetlenül, a Hot & Bothered érdekes koncepció lehet, insider sorozat a szappanoperák világából. A People Are Talking jön ősszel, a többi majd csak midseason. A Crowded-re még szintén vetnék egy pillantást már csak a Rules of Engagement Patrick Warburton miatt. 

Ezek tehát az NBC újoncai, jó szórakozást majd hozzájuk!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr637448914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása