2007.01.30. 16:45 teddike

Blood Diamond

Címkék: film mozi 2007 7 csillag blood diamond

Sikerult vegre eljutnom oda, hogy elkezdjem nezegetni azokat a filmeket, amik mar hetek ota ott vannak a gepemen, csak meg a kitomorites sem jott ossze! :)

2007et irunk, es nalaunk februarban kerul bemutatasra ez a film! GoldenGlobe jelolest is kapott, es DiCaprio ennek a filmnek koszonhet egy oscar jelolest is! Mondjuk, nem igazan ertem en ezt, hogy miert jeloltek, de vannak sokkal okosabb emberek, akik tudjak, hogy miert kerult a listara!

Beszeljunk inkabb a filmrol, hiszen ez a lenyeg! Sierra Leonéban jatszodik a film, es haborus allapotok uralkodnak! Sok mindent megismerhetunk abbol, hogy gyerek katonasag, hogyan cserkesztek be oket, illetve abbol is, hogyan nezhetnek ki a menekult taborok! De a film leginkabb a gyemantokrol, es annak kereskedeserol szol! Igy ismerkedhetunk meg DiCaprioval is, aki maga is csempesz, es egy halaszal, akit Dijmon Hounsou jatszik! No sztori, hiszen, latni kell ugye, meg nem lovunk le egyszeru poenokat! A lenyeg, es az egesz film kozeppontjaban, az a talalt es elrejtett gyemant van, ami sokaknak megvaltoztathatja az eletet, es persze sokan ettol remelik a boldogsagot, vagy legalabbis a szabadulast ebbol a bunos vilagbol!

Nem birom ki, irok egy kis spoilert! Szval aki meg nem latta filmet, az innen ne olvasson tovabb!

Szval, a vegen, habar utalom a happy end nelkuli filmeket, szval nem arulok el nagy titkot azoknak, akik lattak, hogy DiCaprio meghal...emberkent, jellemileg eleg nagy fejlodesen megy keresztul a karaktere a filmben, es emiatt ez a halalos dolog kicsit dramatizalja a helyzetet! Viszont, amit igazan szerettem volna megjegyezni, hogy Hounsou jatszik a gladiatorba! Ott is, meghal a foszereplo mellette, es o az aki, "elassa kis babukat"! Ebben a filmben is, o viszi haza a gyemantot, es leplezi le ezt a koszos vilagot! Ugy latszik, nagyobb filmekben jol alakitja ezt a befejezo emberket! "Talalkozunk meg, egy masik vilagban, de meg nem most baratom" :)

Na, szval egy szo mint szaz! Igy ebben az evben, elsore nekem bejott, jo volt latni ejszaka! A film maga bejott, de DiCaprio ha ezert oscart kap, az nagyon meglepne! Mondjuk Tegla es a Veres Gyement utan szivesebben fogok beulni egy DiCaprio filmre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr373139839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása