2007.11.09. 00:06 teddike

Lehalt a magyar warez!

Címkék: meghalt a magyar warez

 
Ez lehetne a címe a ma estének, és persze nem is lenne igaz. Annyi igaz ebből az egész történetből, ha jól látom, hogy az egyik kedvenc torrent oldalt és pár ftp szervert a rendőrök elvitték. Ennek kibaszottul nem tudunk örülni, és főleg nem fogunk annak sem, hogy pár napig, esetleg hétig nem lesz annyi warez mint eddig. De szerintem nem kell aggódni, hiszen a külföldi oldalak mennek.

Amit eddig tudok, hogy a bH meghalt, az ncore pedig állítólag csak karbantartás miatt van zárva, viszont sokáig ott is marad, hiszen még lesznek razziák a következő pár napban. Az is kiderült, hogy az ftp szerverek közül a "bucinak" annyi.

Más oldalakon olvastam, és talán érdemes megemlíteni, hogy bH -ra vonatkoztatva, akit érint, hogy az oldal nem tárolt IP címeket.

Aki eddig félt, és még nem törölt le mindent a gépéről, az ne is aggódjon. Persze volt valahol, hogy a top 10 -es feltöltőket meglátogatják majd, de azt hiszem már nem igazán lehet eldönteni, hogy mi az igazság, és mi a kamu ebben az egészben. Eltelik majd pár hét, és újra lesznek majd okosságok mindenfelé. Most jöhet az az okos kérdés, amit szinte mindenki feltett már magának, vajon holnap le tudja e tölteni a kedvenc sorozatának a következő részét, erre inkább nem válaszolnék, gondolkodjék mindenki ezen a komoly kérdésen!

A másik dolog, amit talán illik tisztázni: "Függetlenül a forrás legalitásától a lefele irányú, magáncélú másolás keretében végzett letöltés az legális." A fenti mondat dr. Ormós Zoltán szerzői jogi ügyvédtől hangzott el a Magyar Televízió keddi Kultúrház Extra műsorában. Nos, akkor most mi is van?
Ez az egész, ami most történt, ha jobban belegondolunk, a szokásos történet, ami szinte minden évben, vagy minden második évben megtörténik. Mindig voltak a dolognak nagy vesztesei, és ezek után is lesznek. Semmi sem fog meghalni, vagy leállni, ezek után is lesznek jól működő torrent oldalak. És abban is biztos vagyok, hogy a bH is életre fog kelni rövid időn belül. Persze az már most jó kérdés, hogy a befenyített, vagy megijesztett emberek közül, ki akar majd visszatérni? De lehet, hogy ez is csak egy hülye kérdés.

Azt azért illik tisztázni, mivel több helyen is olvastam, hogy valaki feldobta az oldalakat. A rendőrség, csak úgy nem kopogtat be sehova persze, és ahhoz, hogy házkutatást végezzenek, ahhoz bírói végzés kell, ahhoz pedig mint tudjuk feljelentés. Na mindegy, lehet erről itt nagyon sok mindent írni, de felesleges, viszont ellent szeretnék mondani a címnek, és ahhoz a legjobb rész az egésznek a vége:

21:36 - bar torrenten nincs fent, de weben mar kint van a barátok közt ma esti része (a fanok nem alszanak)! - A magyar warez még mindig él! :)
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr703140096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása