2008.02.19. 21:54 teddike

Lost s04e03

Címkék: sorozat lost 2008 lost s04

Ez a sorozat mindig meg tud lepni. Nem hiszem el olykor, amit képes letenni az asztalra hétről hétre. Igen, jogosan mondhatjátok, hogy elfogult vagyok, de szerintem minden okom megvan rá. Lehet kevés igazán nagy rajongója van a sorozatnak, én jó úton haladok afelé, hogy mindenhol azt hirdessem, ez a legjobb sorozat, ami velünk történhetett. Mielőtt bármit írnék a részről, először is, jött pár új infó. Az évad 13 részes lesz. És nem 8+5, hanem 7+6 felosztásban fog menni. Így, elvileg, a 7ik rész után nem fogjuk annyira szétrágni a kezünket, és nyugodtan várhatjuk majd a következő részt. Így legyen. A folytatásban erősen spoileresen, de így a negyedik rész előtt két nappal, szerintem már sokan láttátok.


Ez a rész kicsit visszavett a tempóból. Legalábbis azt hinné az ember, hogy így történt, lehet azért, mert két rész után hozzászoktunk egy teljesen más szinthez? Nem tudom, az viszont biztos, hogy itt is rengeteg minden történt, és még így is rengeteg kérdése van az embernek. Sok mindenre azért fény derült, meglátjuk mit kezdünk vele a folytatásban. Az egész Sayid körül forgott. Az Ő flashforward-ja volt most soron. És Sayid is azon "hatokhoz" tartozik, mint Kate esetleg Hurley vagy Jack. Érdekesen épült fel a rész, azt tudjuk, hogy jött négy ember a szigetre, közülük Charlotte került Locke csapatához, a többiek pont Jack-et találták meg. Nem tudom mondtam e, de egy helikopter segítségével érkeztek a szigetre, és a pilóta megígérte Sayidnak, ha Charlotte visszatér épségben, akkor elviszi magával a hajóra. Eközben megjelent Desmond is, akinek elég kevés szerep jutott a részben, de az is meghatározó lehet a következőkre nézve.

Röviden annyi a lényeg, hogy Sayid visszahozta Charlotte -ot, emiatt felszállhatott a gépre. A jövőben pedig, a sziget után Ben zsoldosa lett, mondjuk így ki tisztán. A végén azért leestem a székről, még akkor is ha tudtam, sőt biztos voltam abban, hogy Ben a főnöke Sayid-nak. Sok kérdésem lenne nekem is, de egyenlőre annyi biztos, hogy Ben hazudott amikor azt mondta, hogy a szigetet nem hagyta el, meg semmi köze igazából a külvilághoz, mert nagyon is van. A sziget után pedig azokat az embereket akarta/akarja levadászni akik érte küldték. Ez egyébként csak azért veszélyes, mert hiába fenyegetik innentől kezdve Bent a szigeten, mindenki tudja majd, hogy túléli.

Kicsit összekavarodtak a lapok most, meg a fejemben sem tiszta sok minden. Itt van pl. ez az eltérés a kinti és szigeten lévő idővel kapcsolatban. A küldemény 30 percet késett. Ennyi eltérés van a sziget és a valóság között. Illetve a szigetet csak egy úton lehet elhagyni, ahol azt korábban Michael is megtette, megadott koordináták alapján.

Igen, lassabb rész volt, de már tudjuk, hogy Jack és Kate mellett Hurley és Sayid kijutott a szigetről, most már csak kettő ember kérdéses. És ugye Desmond vagy Ben, esetleg Juliett nem játszik, mivel ők más körülmények között kerültek ide. Sok válasz, és még több kérdés, így jellemezném a harmadik részt. Nem tudom teljesen összerakni a dolgokat, és azt sem tudom megítélni pontosan, hogy most ez a rész mennyire volt jó. Én csak azt tudom javasolni mindenkinek, és persze magamnak a legjobban, hogy az első három rész együtt alkot egy egészet, és ha így nézzük akkor még mindig nagyon durván ott van a sorozat.

Az új karaktereket, és az új neveket pedig még mindig szokni kell. Daniel Faraday a fizikus, meg ő játszadozik kicsit a harmadik részben a csomaggal, meg neki ilyen tudós feje van. Miles Straume, a kis kínai, aki elég jól kommunikál a halottakkal, legalábbis látszólag megtudja állapítani egy holttestről, hogy mi is történt vele, meg hasonló varázslatok. Itt van a korábban már említett Charlotte Lewis, aki antropológus, és ő találta a polarbear-t a sivatagba. Illetve a pilóta, akit a legnehezebb megjegyezni, legalábbis nekem, Frank Lapidus. Talán neki lesz a legkevesebb szerepe egyenlőre. Ő repült volna eredetileg a 815-ös járattal, és a harmadik rész végén Ő viszi el a szigetről Sayid-ot és Desmond-ot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr993140203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása