2008.02.21. 00:02 teddike

Friday Night Lights - Season 2

Címkék: sorozat friday night lights 2007 2008

A PB hez hasonlóan, itt sem lehetünk egészen nyugodtak a jövőt illetően. A sztrájknak köszönhetően itt is csak egy csonka évadot kaptunk, ráadásul mintha ollóval vágtak volna el hirtelen a dolgokat. Senki sem tervezte, hogy itt fejezi be, de lehet, hogy itt kell befejezni. Ne rohanjunk ennyire előre. Kezdeném ott, hogy lehetne a sorozatot méltatlanul hanyagoltnak is titulálni, hiszen a kritikusok odavannak érte, ettől függetlenül nem nézik sokan, igazából a különböző díjátadókon is hátat fordítanak a sorozatnak. Ennek oka egészen egyszerű, egy tini sorozatról beszélünk, amelynek az előállítási költsége igen alacsony. Pro és kontra sok mindent lehetne írni, de talán a leglényegesebb, hogy nekem az első évad magasan verte a másodikat. Beszéljünk itt is kicsit a sztoriról, de persze spoileresen a kép alatt a tovább mögött.


A PB hez hasonlóan, itt sem lehetünk egészen nyugodtak a jövőt illetően. A sztrájknak köszönhetően itt is csak egy csonka évadot kaptunk, ráadásul mintha ollóval vágtak volna el hirtelen a dolgokat. Senki sem tervezte, hogy itt fejezi be, de lehet, hogy itt kell befejezni. Ne rohanjunk ennyire előre. Kezdeném ott, hogy lehetne a sorozatot méltatlanul hanyagoltnak is titulálni, hiszen a kritikusok odavannak érte, ettől függetlenül nem nézik sokan, igazából a különböző díjátadókon is hátat fordítanak a sorozatnak. Ennek oka egészen egyszerű, egy tini sorozatról beszélünk, amelynek az előállítási költsége igen alacsony. Pro és kontra sok mindent lehetne írni, de talán a leglényegesebb, hogy nekem az első évad magasan verte a másodikat. Beszéljünk itt is kicsit a sztoriról, de persze spoileresen a kép alatt.

 

 
Kezdeném megint a végén, vagy nagyon messze a második évadtól. Miután megnéztem a befejező részt, arra gondoltam, hogy elő kellene venni az első évadot, és belenézni. Így is tettem, megnéztem az első részeket, és majd mindegyik részbe belenéztem egy kicsit, hogy mik történtek. Jason sérülése, Smash arcolása, Tim badboy szerepe mind mind nagyon ott volt. Ehhez jött Saracen bénázása. Az egész csapat nagyon tetszett. Ők voltak az előtérben és Coach Taylor vezetésével olyan dolgokat láthattunk, amik egyébként annyira nem megszokottak egy sorozat esetén. Ismét csak megemelni tudtam a kalapom az első évad előtt. És nem voltam valami nagy foci rajongó, de ez mégis megtetszett, a sorozatnak köszönhettem, hogy sűrűbben ültem le a sport1 vagy a sport2 elé mérkőzéseket nézni. Na de, a sorozat első évadában minden benne volt, amit igazán szerethettünk. A foci volt az első helyen, és ehhez jöttek a családi drámák, sulis helyzetek, és persze szerelmek jöttek mentek. Jason bénulása, Lyla kitartása, vagy Tim tivornyái az élet kicsit másik odalát mutatták meg a sport mellett. Az első évad arról szólt, sok minden mellett, hogy lehet egy csapatot annyira faszán összerakni, és támogatni, hogy az megnyerje az állami bajnokságot. A nulláról kellett kezdeni, de sikerült: Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!

Az első évad ott ért véget, hogy (természetesen) megnyerték a bajnokságot. Coach Taylor viszont kapott egy nagyobb állást, amit elfogadott, ezért otthagyta a csapatot. Felesége Tamy és lánya Julie viszont maradt a kis városkába. Bocs, hogy ugrálok jobbra balra, de azt még muszáj megemlíteni, hogy a sorozat azért bőven tartogat kellemes meglepetéseket mind a lány, mind a fiú rajongók számára. Én maradnék azon eyecandy-k mellett, amiket Julie, Lyla, vagy Tyra jelentett. Szép kis csapat volt, és már az első évad végén feltettem magamnak a kérdést, vajon mivel lehet jobbat csinálni, illetve mi lehet a sztori, még egy bajnokság, vagy mi?

Aztán nagy nehezen eljött a pillanat, amikor elkezdődött a második évad. Sokkal több drámát, több szerelmi vonalat, és izgalmas perceket ígértek nekünk, csak senki sem gondolta volna, hogy ennyire kevés foci mellett. Mármint ez a második évad nagy negatívuma, egyszerűen mintha ezt kivették volna az egészből. Ott volt, mint állandó faktor, de teljesen más dolgok kerültek előtérbe. Természetesen Coach Taylor visszajött, megszületett a baba, Julie elhagyta Saracent, és rossz kislány lett. Lyla megtalálta jövőjét Isten mellett. Tyra pedig Landry oldalán kötött ki. Gyilkosság, rendőrség, titkolózás, fenyegetőzések. Az egészből pont azt vették ki, amit igazán fontosnak és jónak tartottunk benne. Legalábbis nekem nagyon hiányzik az első évad hangulata, még akkor is, ha tényleg több szerelmi szál került bele a történetbe. Ez nem egy OTH vagy O.C. ahol ez lenne a fontos. Itt a foci volt a fontos, és az, ahogy arra felkészültek a srácok, és minden mást hanyagolni kellett volna.

Nem értem a jelenlegi helyzetet, mármint miért kerültünk ide. Elvileg még két mérkőzés van hátra az alapszakaszból, azt hozni kell, ha be akarnak jutni a rájátszásba. Smash verekedése miatt eltiltva. Tim Riggins mintha jobban akarna tetszeni Lyla-nak, és nem megnyerni a bajnokságot. Saracen a végére bukott ki, hogy őt mindenki elhadja. Tyra csak rájött a végére, hogy Landry kell neki. Ez is milyen már? Nekem ez a második évad kicsit foghiányosnak tűnik, és kövezzetek meg, de jobban szurkolok azért, hogy a sorozat egy méltó befejezést kapjon, mint sem egy folytatást. A második évadot le kell zárni, és boldogan élni tovább. Be kell látni, legalábbis szerintem, hogy ebben a sorozatban ennyi volt. Nem lehet egy alapvetően foci és sport központú sorozatban minden évben bajnokságot nyerni. Pont ez volt a szép, és látva a második évad hanyatlását, jobban jártunk volna egy szép zárással már akkor is. Azt azért gyorsan hozzá kell tenni, hogy a második évad csak első felében volt szinten aluli. Miután lezárták az olykor viccesnek tartott gyilkossági szálat mintha kezdett volna kilábalni a sorozat. Ismét elkezdtem bízni abban, hogy ez jó lesz, és éppen ezért szeretném, ha egy szép lezárása lenne az egésznek. Az első évadban Saracen, Jason volt jobban előtérben, itt pedig Landry meg Santiago, esetleg Smash. Egy állandó karakter maradt, aki a kedvenc, ez pedig természetesen Tim Riggins.

Sírhat itt a szám elég sokáig a sorozattal kapcsolatban. Egyenlőre teljesen bizonytalan a jövője ezt le kell sajnos szögeznünk. Kíváncsian várom a fejleményeket, de nem hiszem, hogy nagyon sok jót tartogat a számunkra. Addig is emlékezzünk az első évadra, nézzük meg a másodikat, és álmodozzunk egy jobb folytatásban. És persze ha ez nem következik be, jegyezzük meg a következő számoka: 6, 7, 22, 33!
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr33140205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Psy 2009.07.02. 20:02:24

ki a 22? nem a 20-asra gondoltál? :)

Ismeretlen_37501 2009.07.02. 23:12:51

Nagyon rég volt ez, köszi a javítást, igen a 20-asra gondoltam, Smash-re! :)
süti beállítások módosítása