2008.03.28. 20:25 teddike

Chuck - Az első évad

Címkék: sorozat chuck 2007 2008

Egy újonc sorozat. Ebben az évben mutatkozott be. Elég sok mindent kellene írni róla, hogy mindenki képben legyen, nem tudom mennyire fog ez menni, főleg, hogy alapból az első évadot is szeretném bemutatni. Kezdjük ott, hogy az NBC hétfőnként vetítette. 13 részes első évados berendelést kapott. Amit a sztrájk miatt nem toltak ki, viszont lesz második évad, biztos 13 rész erejéig. Amit még fontos így utólag megemlíteni, hogy a kezdeti nézettsége, 9 millió körül volt, majd belőtte magának a 7 - 8 millió közötti eredményeket. Ami szerintem nem rossz eredmény. A kép alatt a tovább-ra kattintva folytatom.


Egy újonc sorozat. Ebben az évben mutatkozott be. Elég sok mindent kellene írni róla, hogy mindenki képben legyen, nem tudom mennyire fog ez menni, főleg, hogy alapból az első évadot is szeretném bemutatni. Kezdjük ott, hogy az NBC hétfőnként vetítette. 13 részes első évados berendelést kapott. Amit a sztrájk miatt nem toltak ki, viszont lesz második évad, biztos 13 rész erejéig. Amit még fontos így utólag megemlíteni, hogy a kezdeti nézettsége, 9 millió körül volt, majd belőtte magának a 7 - 8 millió közötti eredményeket. Ami szerintem nem rossz eredmény. A kép alatt folytatom.


Jöjjenek a szereplők. Zachary Levi (Chuck), Yvonne Strahovski (Sarah), Joshua Gomez (Morgan), Sarah Lancester (Ellie) és Adam Baldwin (Casey). Vannak itt azért ismerős nevek is, Adam pl. Day break, vagy Sarah az Everwood-ból. Lehet ez még nem mondd sokat, igazából nekem sem mondott, de úgy voltam vele még szeptemberben, hogy adok neki egy esélyt.

A sztori, vagy az alapok a következőek: itt van nekünk Chuck, amolyan tipik kocka, vagy geek arc, haverjával egy Buy More nevezetű nagy boltban dolgoznak. Élik az életüket, amíg egy szép napon Chuck kap egy emailt, amiben az ország összes fontos és persze titkos infója benne van, és ahogy ezt végignézi minden belekerül az agyába. Innentől ha meglát valamit, vagy hall valamiről, akkor amolyan flash-ek segítségével rájön, hogy mi mihez köthető. Ez lehet kicsit hülyén hangzik, de annyi a lényeg, ha meglát egy körözött vagy az adatbázisban szereplő emberkét akárhol, akkor rögtön tudja hova kötni. Ezek miatt az infók miatt viszont az ország legfontosabb, illetve legértékesebb embere lesz. Megérkezik a nyakába két ügynök, Casey és Sarah, akikkel egy csapatot alkotva próbálnak minden, Chuck által felismert problémát megoldani.

Lehet, sőt biztos, hogy még ebből sem jön le, de a sorozat hangulata az, ami igazán megkapó. Chuck nagyon jó arc, és aki szereti az ilyen geek alakokat, vagy sorozatokat, akkor azoknak a legjobb. Ehhez jön még ez a kémkedős vonal. Nem mondhatja el senkinek, hogy mit tud, és persze meló és a barátok ellenére mennie kell olykor terepre. Az egész egy álcázott komikus kis okosság. Chuck és Sarah, az egyik ügynök azt játsszák végig, hogy együtt vannak, persze les mindenki, hogy egy ilyen kocka srácnak, hogy lehet ilyen barátnője. Casey meg a nagyon kemény érzelemmentes, hamarabb cselekszik ember, és mindene a munkája persze.

A részek alapvetően egyszerűen tevődnek össze. Minden részben kapunk valami akciót, amit meg kell oldani. Kémkedés, orosz maffia, fegyverkereskedelem, és minden ami ehhez tartozik. Emellett persze állandóan vannak képek a Buy More -ból, ahol minden alkalmazott egy külön esettanulmányt érdemel. Mindenki sík hülye, vagy csak egyszerűen nem normális. Rengeteg olyan egysoros okosság van az egész sorozatban, amitől csak dőlni lehet. Szóval, ott tartottunk, hogy akció, egy kis Buy More, Chuck családi élete, és az állandó konfliktus az ál-barátnővel, akitől azért olykor többet akar, olykor viszont szakítás.

Lehet nem hangzik valami meggyőzően a dolog, de mindegyik részbe kapunk valami olyat, amitől padlót fogunk. Nagyon jó poénok, jó sztori, és nem közhelyesen megoldva, hanem nagyon is poénosan. Emellett persze kis szerelmi vonal, sok akció, és elég magas eyecandy faktor, főleg Yvonne Strahovski-nak köszönhetően.

Maradva az őszinte vonalnál, három négy rész után leraktam, mivel sok volt, és elég sok olyan sorozatot nézek, amiket akkor nem akartam hanyagolni, így a Chuck háttérbe szorult. Viszont most, hogy volt időm, felhoztam magam belőle. És így második blikkre nagy hiba volt lerakni. Nagyon jó kis sorozat ez, és az újoncok között mindenképpen az egyik legjobb. A 13-ik rész után nem kapunk igazából semmi cliffhanger-t, de a részek között azért akad olyan, aminek a végén koppanunk kicsit, és várjuk a következő részt. Gondolom a sztrájk miatt, meg esetleg tartva attól, hogy nem lesz folytatás, ezt a lezárást gondolták a legjobbnak. Azért mondom ezt így, mert kapunk egy fasza kis happy end szerűséget. Viszont az a helyzet, hogy én most a folytatást várom, mert ahogy mondtam, egy ilyen hangulatú sorozatnak igen is helye van. Szóval második évadra fel, és ide a következő részt.

Bónusznak meg képek: plakát, Chuck - legjobb arc, Sarah.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr223140247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyna 2009.07.25. 22:52:20

Szerintem nagyon jó sorozat.Egy-egy rész végén ,már alig várom a következő részt,hogy megtudjam miként is folytatódnak az izgalmas kalandok. Nagyon szurkoltam,hogy Sarah és Chuck összejöjjön és mikor végre a 9. részben Sarah megcsókolta Chuck-ot úgy örültem,aztán a végén meg kiderült,hogy Bryce nem halt meg,na az egy kicsit váratlan volt és egyáltalán nem örültem neki..Remélem Sarahnak lesz ereje és nem választja Chuck helyett Bryce-t.Mert félek,hogy ugyan szereti Chuck-ot,de még nem tette magát túl Bryce-on..Szóval izgatottan várom a folytatást..Na megyek is és nézem tovább.:D Ja és mindenkinek ajánlom,mert nagyon jó:D
süti beállítások módosítása