2008.04.16. 01:43 teddike

Desperate Housewives - A negyedik évad

Címkék: sorozat desperate housewives 2007 2008

A negyedik évad, a sztrájk miatt, felénél járunk már, így több oka is volt annak, hogy most a sorozatról írtam. Először is az, hogy hosszú szünet után a hétvégén volt ismét új rész, szám szerint a 11-ik. És azt gondoltam, hogy illene felébreszteni a sorozatot. A másik ok pedig, most visszanézve, hogy mikor és mit írtam utoljára a sorozatról az, hogy a második rész után kicsit leraktam, mivel akkor unalmasnak ítéltem meg. Nem sok minden történt, és elment a kedvem kicsit a sorozattól. Most viszont itt a lehetőség arra, hogy képbe kerüljünk. A tovább mögött folytatom, hiszen sokak számára eléggé spoileres lesz.


A negyedik évad, a sztrájk miatt, felénél járunk már, így több oka is volt annak, hogy most a sorozatról írtam. Először is az, hogy hosszú szünet után a hétvégén volt ismét új rész, szám szerint a 11-ik. És azt gondoltam, hogy illene felébreszteni a sorozatot. A másik ok pedig, most visszanézve, hogy mikor és mit írtam utoljára a sorozatról az, hogy a második rész után kicsit leraktam, mivel akkor unalmasnak ítéltem meg. Nem sok minden történt, és elment a kedvem kicsit a sorozattól. Most viszont itt a lehetőség arra, hogy képbe kerüljünk. A kép alatt folytatom, hiszen sokak számára eléggé spoileres lesz.

 

Nem akarok részről részre haladni, csak amolyan rövid összefoglalót adni, főleg arról, hogy hol is tartanak a karakterek. Gaby mint férjes asszony, Victor oldalán tetszeleg, de rögtön az elején megtudjuk, hogy viszonyt folytat Carlos-al, aminek több következménye is van. Edie rájön a dologra, amivel meg is fenyegeti Carlos-t, sőt még Gaby is kap ebből, de a legrosszabb, hogy elmegy Victor-hoz is. Aki persze kezdetben meglepődik a dolgokon, de aztán rájön, hogy van valami a háttérben. De persze nem akar elválni. Viszont elhívja Gaby-t egy hajó kirándulásra, amitől Gaby nagyon megijed, mert azt hiszi, hogy meg akarja ölni őt Victor. Az első alkalommal, ahogy ennek bármilyen jelét is meglátja leüti férjét, aki beleesik a vízbe. Gaby visszamegy, jön Carlos, keresik a polgármestert, sikeresen meg is találják, ám mivel rátámad és meg is akarja ölni Carlos-t, ezért ismét a vízbe kerül. A csalfák pedig menekülnek. A nyolcadik részben viszont ismét előkerül a férj, vagy mondhatjuk úgy is, hogy megtalálják, kezdetben amnéziát színlel, aztán meg is fenyegeti faszán Gaby-t, hogy emlékszik mindenre.

Carlos, kapcsolódva az előző sztorihoz eléggé kettős játékot játszik, hiszen Edie-vel él, de folyamatosan csalja. Edie rájön arra is, hogy nagyon sok pénze van Carlos-nak. Aki meg akarja öletni emiatt, de erre nem kerül sor szerencsére. A Carlos sztori egészen addig jut, hogy már szökni készülnek volt feleségével, és már minden rendben is lenne, de ekkor történik valami, amire igazából senki sincs felkészülve.

A Susan család, és Mike Delfino. Amennyire tökéletes párnak tűntek éveken keresztűl, és mindenki arra várt, hogy végre egymásra találjanak, és együtt legyenek, annyira tűnik a házasságuk rossznak. Mármint előjött Mike rossz oldala is, ami abban mutatkozott meg, hogy elkezdett tablettákat szedni, mondhatni drogozni, ami egyfajta fájdalom csillapító is. Erre rájön Susan, és próbálja leszoktatni a férjét, de ez eléggé eldurvul egyszer kétszer, hiszen még a kórházba is eljutnak emiatt. De ha minden igaz, akkor Mike elkezd leszokni a dologról, és várhatjuk, ahogy Susan megszüli majd a gyereket, mivel már az első rész óta tudjuk, hogy terhes.

Az egyik legjobb színésznő, és legjobb karakter is Lynette. Na és persze itt van Tom és a gyerekek is. A harmadik évad végén megtudjuk ugye, hogy rákos, a negyedik évad elején ezt megtudják a barátnők is, és innentől kezdve próbál segíteni mindenki. Megjelenik az anyuka/nagymama is, akinek kezdetben nagyon nem örülnek, de valójában nagyon sokat köszönhet neki Lynette, és az egész család is. Lynette folyamatosan gyógyulgat, talán ő a legerősebb a barátnők közül, hiszen ha nehezen is, de sikerül legyőznie a rákot, és felépül betegségéből.

A legellenszenvesebb, de mégis az legjobban élvezhető, Bree élete is sokat változott. A lánya terhes, zárkában van, Bree-nek ál-terhessége van. Próbálják az egészet úgy csinálni, hogy majd ha a lánya megszüli a gyereket, akkor majd úgy csinálnak mintha ő tette volna ezt. Nem egyszerű emberek azt gondolom. Minden jól is megy, egészen addig, amíg a lány nem lesz ideges, és a nagymama segítségével nem jön el a zárkából. Úgy dönt, hogy majd vele tölti napjait, de szerencsére a családja gyorsan hazacsábítja, és itt már minden adott ahhoz, hogy megszülessen a baba. Persze semmi sem egyszerű, hiszen kezdetben bújtatni kell a terhes lányt, hogy ne lássa senki, és a többség nem is szerez tudomást arról, hogy a gyerek valójában nem is Bree babája.

Az új család pedig. Katherine, Dylan és Adam. Az első résznél már leírtam, hogy mi az alaphelyzet velük kapcsolatban. A részek során pedig folyamatosan derültek ki dolgok. Miért jöttek vissza, és talán azt is megtudjuk végre, hogy mit rejteget anyuka. Mert eddig nem voltak hajlandóak elárulni. Csak folyamatosan ment a sejtetés. Viszont az biztos, hogy az egész nő engem nagyban emlékeztet Bree-re. Nem igazán szimpatikus, az biztos. De az ő életében is nagy változás áll be kilencedik, tizedik rész során.

A változás pedig, ami mindenkit érint, egy hatalmas vihar, hurrikán, ami az egész környéket lerombolja. Mindenkinek menekülnie kell, vagy pedig a pincébe bujkálnia. És mi lesz az eredménye a viharnak? A vihar során, az éppen Carlos-ra támadó Victor meghal. Carlos kórházba kerül, nagyon valószínű, hogy megvakul. Gaby és Edie kergetik egymást, azokért a papírokért, amik a kódokat tartalmazzák Carlos pénzéhez. De a vihar miatt kénytelenek elbújni, és talán ismét felmelegszik a köztük lévő barátság. Bree és Katherine családja együtt próbálják átvészelni a vihart, amikor is kiderül, hogy Adam megcsalta feleségét, és ezért kellett eljönniük Chicago-ból. Susan a kórházban, Mike miatt, viszont itt legalább megbeszélik, hogy javítani fognak a dolgokon. És talán az egyik legizgalmasabb vége a negyedik évad során, a kilencedik résznek volt, amikor Lynette rohant ki a romok alól, és Tom-ot, illetve a gyerekeit kereste. Természetesen, vagy annyira nem, de megmenekül mindenki.

Úgy harangozták be ezt a részt, hogy egy férj és egy barát meghal. Nos, Victor biztos volt, mivel láttuk, viszont a barát még kérdéses volt, de ezt is megtudtuk, hogy McCluskey nagy barátnője, Ida halt meg a romok alatt. A tizedik részben pedig, hiszen ezzel búcsúztunk hosszú időre a sorozattól, több minden is történt. Ekkor derült ki, hogy Carlos megvakult, Victor apja teljesen kizárta Gaby-t a fia vagyonából, és jó messzire elkergette. És végre volt valami előrelépés Katherine ügyében is. A férje számára, akit elküldött a megcsalás miatt, rájött, hogy mi is történt abban a házban ahova visszajöttek. De persze mi még mindig nem tudtuk meg, csak azt, hogy sokkal rosszabb dolog, mint egy mezei félrekúrás.

Ezek után pedig jött a folytatás, amit én személy szerint későbbre tartogatok, de majd írok arról is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr653140264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása