2008.05.30. 01:22 teddike

Május - Box Office

Címkék: film mozi 2008 box office

Itt a nyár, és mondhatni szezon van, így arra gondoltam, hogy minden hónap végén esetleg lehetne arról beszélni, hogy milyen bevételek szempontjából. Nagyon sok nagy film kerül majd a mozikba, amiket azért sokan várunk, éppen ezért érdekes lehet hogyan alakulnak majd a nézettségek.

De mivel ez nem mindenkit érdekel (gondolom), így a továb mögött lesz minden.


Itt a nyár, és mondhatni szezon van, így arra gondoltam, hogy minden hónap végén esetleg lehetne arról beszélni, hogy milyen bevételek szempontjából. Nagyon sok nagy film kerül majd a mozikba, amiket azért sokan várunk, éppen ezért érdekes lehet hogyan alakulnak majd a nézettségek.

A május számomra négy filmről szólt, és érdekes módon eddig csak egyet sikerült megnézni belőlük, nem gondoltam volna, hogy ennyire sok dolog lesz, de nem jutottam el oda, hogy elmenjek egy moziba, így maradnak a statisztikák. Könnyen ki lehet találni, hogy mikre gondolok, IronMan, Narnia második része, Indiana Jones 4, és Speed Racer.

Kezdjük a sikerekkel. Az IronMan-t zabálta a közönség, ami hatalmas sikerhez vezette, három hétig vezette a heti nézettséget, és csak most sikerült lenyomni, de a hónap legnézettebb, de inkább mondjuk úgy legnagyobb bevételét ez a film hozta. Persze a lista becsapós, hiszen teljes hónapja volt rá, de attól még ez egy hatalmas siker lett. 98M -val kezdett, és jelenleg 261M -nál tart. A számok szerintem önmagukért beszélnek.

A másik nagy siker, senkit nem lepett meg, az Indy folytatása lett. Ami egy hosszú hétvégén mutatkozott be, hiszen 5 napos hétvége volt, amin azért nagyon szép bevételt produkált (126M). A klasszikus nyitó hétvégét nézve csak nagyon kicsivel előzi meg az előbbi filmet (100M). Jelenleg viszont egyeduralkodó, ami azért várható volt valahol. Május 22-én került a mozikba, és már most 165M-nál tart. Ami még nagyon fog növekedni.

A bukások, hiszen azok is voltak. A legnagyobbat a Speed Racer hasalt, ami borzasztóan szar számokat hozott. 18M-val nyitott, és jelenleg 38M -nál tart. Ki gondolta volna, hogy ez ekkora csalódás lesz? Biztos meg fogom nézni a filmet, de ettől függetlenül ez most elgondolkodtató. Vagy csak szar időpontban volt a bemutató? Lehet, hogy ha mondjuk egy sokkal lazább hónapban kerül a mozikba, akkor sokkal nagyobb bevétele lett volna.

A másik bukás pedig a Narnia második része. Nem hasalt akkorát, de nem hozta azokat a számokat, amiket vártak tőle. Sőt, ami elgondolkodtató, hogy jóval az első rész bevételei alatt fog maradni a film. Anyitó hétvégén 55M-t termelt, azóta pedig sikeresen felküzdötte magát 100M fölé. Hangsúlyoznom kell, ezek a számok nem rosszak, csak elmaradnak az első résztől, és természetesen nem ezek volt a várt adatok/bevételek. Bátor dolog volt ez a filmet, és talán most már kijelenthető, hogy a Speed Racer-t is egy hónapra tenni a két hatalmas sikert hozott filmmel, utólag könnyen okos az ember, de a Narnia egészen biztos, hogy sokkal jobb eredményt is elérhetett volna.

Itt szeretném megjegyezni, hogy ezek a számok természetesen dollárba értendőek, és csak az amerikai bevételekre vonatkoznak. Mondjuk sorrendet tekintve nem nagyon térnek el az összbevételek sem. Az IronMan és az Indy mindenképpen nagyon elől van a 2008-as bevételeket nézve.

Egy kis táblázat ami már a tejes évre vonatkozik, először az amerikai bevételek, aztán pedig a teljes bevétel.

1. Iron Man - 261M $ - 489M $ (1)
2. Indy 4 - 165M $ - 312M $ (2)
3. Horton - 152M $ - 289M $ (3)
4. Narnia 2 - 101M $ - 152M $ (9)
5. 10.000 BC - 94M $ - 268M $ (4)
6. 21 - 81M $ - 130M $ (13)
7. Cloverfield - 80M $ - 170M $ (6)
8. Jumper - 79M $ - 220M $ (5)
9. 27 Dresses - 77M $ - 155M $ (8)
10. Vantage Point - 72M $ - 150M $ (10)

Remélem a táblázat érthető. Zárójelben a teljes nézettség alapján elfoglalt helyeket láthatjuk. Jó látni azért, hogy ezen filmek nagy részét már sikerült látni. És utalva korábbi dolgokra, a Speed Racer sehol. Ezen filmek közül három film májusi, ezek említve is lettek, és amik még kimaradtak, de hoztak azért elég szépen a konyhára, a Made of Honor, ami nekem nézős lesz, a What happens in Vegas, ami biztos kimarad, és most jön majd, a hatalmas csajos film, a Sex and New York, ami sajnos nézős, már előre félek, de vanna kötelezettségek sajnos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr403140322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása