2008.08.21. 21:32 teddike

The Dark Knight

Címkék: film mozi 2008 the dark knight

Nehéz "elkezdeni" ismét írogatni egyébként, magam sem gondoltam volna, de a meglévő szabad perceimben inkább pihenek, és nem a gép előtt vagyok. Nehéz visszarázódni, pedig már négy napja itthon vagyok, de lélekben még mindig Korfun. Na de, itt az ideje elkezdeni azzal foglalkozni ami ide köt, és tudom, hogy már sokaknak a könyökén jön ki a téma, de én még ott tartok, hogy Sötét Lovag.

Ígérem már nem fogok sokat foglalkozni a filmmel, igazából nagyon nem is lehet már mivel. Én még egyszer mindenképpen meg fogom nézni, a közeljövőben egy mozis nap még vár rám. De addig is maradnak a kritikák és érdekességek az egésszel kapcsolatban. A száraz tényekre is érdemes kitérni kicsit, a bevételek ott tartanak, ahova/ahol mindenki várta. Nagyon gyorsan, minden rekordot megdöntve, minden idők második legjövedelmezőbb filmje lett hazájában. Jelenleg 475,3M $ kaszált a film. A Titanic első helye (600M $) sajnos továbbra is megmarad. De amit lehetett, azt szerintem megdöntött a Lovag. Folyamatosan érkeznek a számok a többi országból is, itt átlépte a 800M $ határt, és ezzel 2008 legjobb filmje egyenlőre.

A magyar bevételekről annyit, hogy az első részhez képest, sokkal nagyobb sikert ért el a film. Az első hétvégén 35M Ft. a második hétvégén 13.9M Ft. sikerült összeszednie, és ezzel jelenleg 75.9M Ft. tart a film. Az év eddig bevételeit tekintve ez egy közepes eredmény, de tegyük hozzá, még nincs régóta a mozikban, és azt is említsük meg, hogy hazánkban a szuperhősös filmek nem remekelnek annyira azért.

Még valamikor írok valami elmélkedést, hiszen a második megtekintés után biztos lesznek még gondolataim a filmmel kapcsolatban, de addig is más vizekre evezek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr253140456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása