2008.08.30. 00:08 teddike

Augusztus - Box Office [update]

Címkék: film mozi 2008 box office

Menetrendszerűen érkezik az augusztus havi összesített box office, illetve a bemutatók hetére lebontott összegek is. Lehet csemegézni az augusztusi kínálatból, amelynek első felét egy júliusi film uralta még, de ne siessünk ennyire előre. Egy sokkal csöndesebb hónap volt ez azért, pár jó filmmel, illetve jó bevételekkel, de nem ettől a hónaptól lesz hangos az év.

A hónap első hétvégéjén, melyen a Múmia 3 került bemutatásra, az első helyet továbbra is a Sötét Lovag szerezte meg. A Múmia a második helyen végzett, és az előre jósolt 50M $ körüli eredmény helyett, csak 42.5M $ sikerült összeszednie. A bemutató előtt megjelenő negatív kritikák azért nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy csak ekkora legyen az eredmény. Persze nem nagyon kell ezt magyarázni, a filmről már írtam én is. A Sötét Lovag aktuális eredménye egyébként 43.8M $ volt.

A második hétvégén jött a Pineapple Express illetve a Sisterhood, de nekik sem sikerült letaszítani a trónról a Lovagot, ami mondjuk annyira nem lepett meg. Annál inkább az eredmények. Harmadik hetén tehát a Lovag 26M $ termelt, ehhez képest a Pineapple 22,4M $, a Sisterhood pedig 10,8M $. Mint a bevezetésben is írtam, unalmasan teltek ezek a hetek bevételi szempontból. A Múmiát lehetne kiemelni, a második hétvégén már csak a harmadik helyen tanyázott, 16,1 M $ termelve, és összességében véve jócskán elmaradt a várt bevételektől és ezzel együtt a sorozat többi részétől is.

A harmadik héten már kicsit megmozdult valami. Negyedik hétvégéjét már nem az első helyen zárta a Lovag. Csökkent a látogatottság, és a Tropic Thunder futott be az első helyen, 25,7M $ hozva a konyhára. Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr . ha nem is nagy számokkal, de sikeresen vette az első akadályt. Nálunk csak a szeptemberi kínálatban szereplő film mindenképpen kap majd egy esélyt, a Pineapple mellett az augusztusi hónap várt filmjei közé tartozik.

A negyedik héten egy duplázásnak örülhettünk, amiről már írtam, a Tropic Thunder behúzta a második hétvégéjét is, igaz nem nagyon volt komoly kihívója. 16,1M $ állt a neve mellett, a második helyen egy újonc film futott be, The House Bunny, ami meglepetésre 15,1 M $ kapart össze, a harmadik helyen a Death Race végzett, 12,3M $ termelve. Jason Statham tehát új filmjével sem tudta rávenni az embereket, hogy többen menjenek el megnézni.

A hónap zárásaként pedig érkezik a Vin Diesel film, a Babylon A.D., természetesen update formájában mindenképpen írok majd. Igazából ennek az utolsó hétvégének részemről egy nagy kérdése van csak. A Sötét Lovag vajon képes lesz e 45 nap alatt összehozni az 500M $? Jelenleg 493,6M $ van a neve mellett, remélhetőleg ezen a hétvégén össze jön neki, és átlép még egy nagyon fontos határt.

A hónapban bemutatott filmekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy jelenleg hol tartanak: Múmia 28 nap után 95,2M $, a Pineapple Express 23 után 76,3M $, a Sisterhood szintén 23 nap után 39,3M $, a Tropic Thunder 16 nap után 72,3M $, a Deat Race pedig 7 nap után 16,8M $.

Most pedig jöjjön a szokásos top 10-es lista. A legjobb bevételek az évben. Az első szám az amerikai bevételeket mutatja, a második az összesített bevételeket, a harmadik, zárójeles szám pedig az összesített adatok alapján elfoglalt helyezést mutatja meg, amely eltérő lehet az amerikai bevételek alapján készített listától.

1. The Dark Knight - 504,8M $921,8M $ (1)
2. Iron Man - 317,8M $ - 571,4M $ (4)
3. Indiana Jones - 315,8M $ - 780,9M $ (2)

4. Hancock - 227,3M $ - 559,6M $ (5)
5. Wall-E - 218,4M $ - 288,7M $ (11)
6. Kung Fu Panda - 213,7M $ - 578,1M $ (3)
7. Horton - 154,5M $ - 296M $ (9)
8. Sex and the City - 152,5M $ - 388,6M $ (6)
9. Prince Caspian - 141,6M $ - 378,9M $ (7)
10. Hulk - 134,5M $ - 243,7M $  (14)

Itt szeretném zárójelbe megjegyezni, hogy a korábban lehúzott Múmia köszönhetően az elődöknek, a teljes bevételeket tekintve a 10. helyen van (291,3M $).

Haladunk tovább, mivel csak most volt időm megírni a bejegyzést, így mindenképpen jövök még egy frissítéssel. A belassult Hancock illetve a Wall-E szerintem elfoglalta az őket megillető helyeket. Meglátjuk a következő hónapok mit fognak még hozni.

[update] Mint igértem, jöjjön egy kis frissités. A Babylon A.D. sajnos nagyon leszerepelt, első hétvégén 9M $. Vin Diesel eddig filmjei közül ez kezdett a legrosszabbul eddig. A Tropic Thunder továbbra is az élen maradt, igaz nagyon kis bevétellel, de ott van, és így beérte az évben a vezetett hetek számában a Sötét Lovagot. És ha már Lovag, akkor leírhatjuk azt az örömteli dolgot, hogy megcsinálta. 504M $ az új bevételi adat, ami hatalmas siker továbbra is. Az elemzők szerint meglehet neki az 520M $, és így a Titanic marad továbbra is az élen. A nemzetközi bevételeket tekintve pedig megközelítette az 1 milliárdot. Meglátjuk ott meddig jut majd el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr113140474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása