2008.10.18. 18:12 teddike

A kérdés egyszerű: Miért?

Címkék: sorozat 2008 2009

A Life On Mars kapcsán jött az agyamnak pár gondolat, amit most gyorsan le is pötyögök. Az idei évadot látva talán most néztem meg, vagy követtem figyelemmel a legtöbb sorozatot a szeptemberi és az október hónapban. Ami nem is lenne baj, de előbb vagy utóbb az ember eljut arra a szintre, amikor azt mondja elég. 

Én még nem értem el ezt a vonalat, hiszen valahol tudatosan, de kezdem lebeszélni magam bizonyos sorozatokról. Ezt most nem úgy kell érteni, hogy nézek valamit hetek, hónapok, évek óta, és most eljött a pillanat amikor ezt kidobom az ablakon, és nem érdekel tovább. Az újoncokra gondolok, amiket szeptember óta folyamatosan megnéz az ember. Mellette nézi a már korábban megismert, megszeretett sorozatait, aztán amikor elkezd sok lenni, az újaknak elkezd szépen búcsút inteni.

A címben ott az egyszerű kérdés, Miért? Mondok példát, nem akarok a levegőbe beszélni. Október második felében mutatkozott be a Life On Mars az Eleventh Hour és a My Own Worst Enemy. Mindegyik jó sorozat lenne, alapjáraton talán egyikük nagy kedvenc is lehetne, de a jelenlegi helyzetbe inkább peremterületre kerülnek. Mi lenne akkor, ha mondjuk már szeptember elején megismerjük őket? Látunk három négy részt belőlük, megszeretjük a karaktereket, és akkor jön mondjuk egy Mentalist vagy Fringe

Érthető amit mondani akarok? Arra lennék kíváncsi, hogy vajon egy sorozat életében, fennmaradásában mennyire játszik bele az a tény, hogy mikor kezdik el veíteni? Lehet hülyeség a dolog. De tegyük fel, szeretem a nyomozós sorozatokat, megnézem a CSI minden változatát. Ezek mellé megszeretem az újak közül azokat, amik korábban mutatkoztak be, viszont utána már nincs időm a többire. Lehet e az esetleges sikertelenség oka az, hogy már tele vannak az emberek?

Itt van a Fringe és az Eleventh Hour, valahol hasonló felépítés, egy kicsit hasonló téma, nem a megszokott nyomozós dolgok, jobban szeretnénk az utóbbi sorozatot, ha már megismertük volna a karaktereket? 

Nem akarom ismételni magam, csak saját példámból oda jutottam, hogy a később bemutatkozók kevesebb lehetőséget kapnak, legalábbis arra mindenképpen, hogy heti rendszerességgel kövesse az ember. Nem mondom, a daralás mint lehetőség még mindig ott van. Nyáron elő is fognak ezek kerülni, de jelenleg háttérbe szorultak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr753140635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása