2008.12.18. 22:49 teddike

Californication - Második évad finálé

Címkék: sorozat californication 2008 2009

Kedves Showtime, mi vagy te nekünk, köszönjük elhoztad Hank Moody-t! Fox Mulder vagy Hank Moody? Míg az előbbinek megvolt a maga ideje, szépen lassan vegyünk is búcsút ettől a karaktertől és örüljünk annak, hogy jött helyette Hank. David Duchovny nem is választhatott volna jobban, hogy visszatérjen a sorozatok világába, és nem is lenne jobb szerep, amit ennyire rá írtak volna. A ballon kabátos ügynök sem volt rossz (sőt), de egy évad Californication után már világos volt, hogy sokkal jobb az új karakter. 

californication second season

A történetről felesleges talán sokat írni, hiszen nem (csak) az a lényeg itt. Sokkal inkább az, ahogy Hank Moody kezeli az élet helyzetit, beszólásai, csajozásai hatalmasak. És mivel a Showtime-on fut a sorozat, így megvan minden lehetőség arra, hogy káromkodjanak, oda mondjanak na meg mutassanak is jobb jeleneteket. És most itt nem csak arra gondolok, hogy milyen jó látni tegyük fel egy fedetlen női testrészt. 

Az első évad szinte csak a csajozásról, na meg a Nagy Ő visszahódításáról szólt, ehhez képest a második évad már valahol komolyabbra sikeredett. Megismertük egy kicsit Hank másik oldalát is. Megmaradtak a csajozások, a bulik de sokkal többször láttuk családapaként, na meg már dolgozott is kicsit. Visszatért az íráshoz, és nagyon jó új szereplőket hoztak a második évadra. A megmaradó korábbi vendégszereplőkkel együtt sokkal színesebb lett az egész. Kevés sorozat mondhat el magáról, de itt szerintem a második évaddal simán rátettek egy lapáttal az elsőre. Ami pedig a Hank Moody rajongókat illeti, nem kell nagyon aggódniuk, hiszen 2009-ben folytatódik a történet. 

A finálé sem sikerült rosszul. Már az előzmények, korábbi részek után, egyértelmű volt nagyjából, hogy mi várható, de kicsit érzelgősre vették a figurát. Úgy látszik sikerült lezárni bizonyos szálakat, és talán ezek után nem kell sok minden miatt aggódnia Hank-nek. A harmadik évad talán indulhat teljesen tiszta lappal, ami biztos vagyok benne, hogy remek lehetőséget ad arra, hogy kiéljék magukat az írók. A fináléban visszatért egy régi kedves ismerős, igaz csak nagyon rövid időre, de jó volt látni a szörfös/gördeszkás csajt újra. A többi eseményt pedig nem szeretném elspoilerezni. Ha akarnám sem tudnám nagyon lehúzni a sorozatot, biztos voltak gyenge részei, vagy olyanok amin unatkoztunk, de az egész úgy van nagyon jól el lett találva. Részemről az egész évad 8/10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr283140841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása