2009.01.27. 15:43 teddike

Rock'N'Rolla (Spíler)

Címkék: film 2009 6 csillag rock n rolla

Azóta már lassan minden oldalon kezdő mondat volt, a "Guy Ritchie visszatért". Ez már lassan közhelynek számít, és ami ennél is rosszabb, hogy nem is volt ez annyira sikeres visszatérés. Elkapott valamit abból, amiért megszerettük, láttunk olyan jeleneteket, történetet, amiért megnéztük a filmjeit, de valami hiányzott ebből.

Rock'n'rolla

A történettel nem sok időt szeretnék elverni. A megszokott több szálon futó dolog, amibe nagyon sok minden belefért. Volt egy kép, egy Rock'n'rolla, pár gengszter, a régi és az új iskola képviselői. Pár megvesztegetés, kemény akció, nagyon jó mondatok és jelenetek. Táncoló főszereplők, töketlen Tökös Gengszterek. Egy nagyon jó üldözés, és egy kevés humor, amin nagyon jókat tudtunk röhögni. A végére pedig szokás szerint ezek a szálak összeérnek, hatalmas összeesküvések mennek a háttérben, de egyszer vége kell a legyen a filmnek, és mondhatni előre borítékolható volt pár esemény. (Szándékosan kerülném a kiszámítható jelzőt, mivel nem a történet tudná esetleg megfogni az embert.)

Ha nem a történet egy Guy Ritchie filmben, akkor mi lehet nyerő? Ilyenkor jön a jól megszokott válasz, a szereplők, akik nagyon jól lettek kiválogatva a feladatra. Jó csapatot hoztak össze, és minden bandának megvoltak a jó arcai. Mondanom sem kell, hogy Gerard Butler nagyon jó választás, mivel remekül hozza a töketlent, és az a tánc még sokáig ismert lesz. De még ő is eltörpül kicsit Mark Strong mellett, aki idén már másodjára bizonyította, hogy van helye azon a bizonyos vásznon. A film "szépcsaja", akit azért mindenki meg...hívna egy ebédre, az Thandie Newton. Nem tartozik a kedvencek közé, de itt a filmben volt pár nagyon őszinte és jó pillanata, ezért zárjuk kicsit szívünkbe most.

Mennyire tetszett nekem a film?! 6/10! Sokkal többet vártam tőle, nagyobb katarzís kellett volna, és ami még ennél is rosszabb, hogy sokkal pörgősebb filmre számítottam, mert bizony ez olykor nagyon leül, és már már unalmas is lesz. Ezt mentik a szereplők, amennyire tudják, de sajnos mindent ők sem tudnak elvinni a hátukon. Érdemes megnézni, mivel "guyritchie", de elvárásokat le kell nyomni kicsit. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr593140909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása