2009.03.20. 16:18 teddike

Lost - Namaste (5x09)

Címkék: sorozat 2008 2009 lost s05

Egy Lost bejegyzés megírásánál a legnagyobb gondom mindig a bevezetésnél van. Főleg azért, mert spoiler-mentesen kellene írni. Illetve minden résznél hosszasan kellene magasztalni az aktuális részt, mert mindig valami olyat kapunk, ami után nehéz nem áradozni. Elöljáróban csak annyit, hogy Elizabeth Mitchell (a sorozatban Juliet) is megérdemel egy jelölést az alakításért, mert ez hatalmas volt. És ami valahol ennél is fontosabb, hogy kaptunk válaszokat is, de ezekről csak a kép alatt, most már spoileresen:

lost season 5

Egy Lost bejegyzés megírásánál a legnagyobb gondom mindig a bevezetésnél van. Főleg azért, mert spoiler-mentesen kellene írni. Illetve minden résznél hosszasan kellene magasztalni az aktuális részt, mert mindig valami olyat kapunk, ami után nehéz nem áradozni. Elöljáróban csak annyit, hogy Elizabeth Mitchell (a sorozatban Juliet) is megérdemel egy jelölést az alakításért, mert ez hatalmas volt. És ami valahol ennél is fontosabb, hogy kaptunk válaszokat is, de ezekről csak a kép alatt, most már spoileresen:

lost season 5

Eljutottunk oda, először a sorozat történetében, hogy mindegyik jelent csak a szigeten játszódik. Két időben vagyunk, 1977-ben van Dharma falu és ezzel együtt Sawyer, Juliet, Miles, Jin és most már Jack, Sayid, Kate és Hurley. A másik idő 2007 (30 év különbség), ahol Sun maradt, illetve Ben is. 

Sun miért nem került 1977-be? Ez egy nagyon jó kérdés, amire majd szépen lassan megkapjuk a választ, de nagy szerepe lehet a gyűrűnek ebben, illetve annak, hogy Locke ugye nem akarta őt visszavinni. Itt Ben okozott némi felfordulást persze, mindegyik mondata/arca hatalmas volt. Azt tudtuk, hogy a szomszéd szigetre zuhant a gép, ahol még a harmadik évad elején Sawyer és Kate a leszállópályát csinálták. Ben innen akart átjutni a fő-szigetre, Sun követte, majd egy alkalmas pillanatban faszán lecsapta. Sun elkezdett tanulni, illetve átvette kicsit Ben módszereit, hatalmas piros pont ezért. Még egy válasz, hogy Ben miért volt eszméletlen, mikor Locke rátalált.

Sun a megtudott információ birtokában, na meg Lapidus segítségével átment a fő-szigetre, ahol megtalálták az elhagyatott Dharma falut, mint tudjátok mikor Ben lánya meghalt, mindenki elment innen. Csak a Smokey maradt, na meg feltűnt ismét Jack apja, aki most már reakcióba lépett a környezetével. Ajtót nyitott, villanyt kapcsolt, képet vett le a falról. Tehát nem csak szellem, vagy kitudja? Két dolog mellett nem mehetünk el szó nélkül: 1. ott van a kép, ami 1977-be készült, és rajta van az egész Dharma család, természetesen azokkal, akik abba az időbe ragadtak (wtf), na meg Sun mögött a háttérbe ott volt még valaki, akit nem tudtunk beazonosítani, de ha tippelnem kellene, akkor Claire lenne az. 

1977: Hatalmas pillanatok mindenhol, Sawyer és Hurley találkozása nagyon jól sikerült. Aztán Sawyer mikor elmondta Juliet-nek, hogy kik érkeztek a szigetre, az az arc! Ezért mondtam, hogy Julietnek menjen az a szobrocska. Sawyer elintézte, hogy ezek hárman valahogy "hivatalosan" is bekerüljenek a Dharma faluba. Az első találkozások nagyon kemények voltak: Juliet - Kate, vagy Juliet - Jack, Sawyer - Kate! Természetesen a négyes szerelmi szál bonyolódni látszik, és fognak is még ezzel foglalkozni. Nem lennék meglepve ha ennek következménye lenne valahol a háború (sorry, egy hülyeség). Természetesen nem mehetünk el szó nélkül Jack és Sawyer beszélgetése mellett. Végre megmondta valaki Jack-nek, hogy "hülye vagy barátom, olykor gondolkodnod is kellene".

Sayid is megjelent ebben az időben, csak az a baj, hogy őt nem sikerült beszervezni, maradt ellenség státuszban, és ment a börtönbe, ahol az egyik legkomolyabb jelent játszódott le a részben: megjelent kis Ben! (wtf!!!) Ezt tudtuk eddig is, hogy Ben ott rohangál a környéken, éppen ezért annyira nagy meglepetés nem volt a megjelenése, de akkor is ütött. 

Még valami, ami a rajongóknak hatalmas élmény lehetett: feltűnt Radzinsky, aki ott dolgozott ahol később Mikhail.

Innentől meg lehet gondolkodni megint egy csomó dolgon: egyrészt ott van a kép, ami talán az egyik legfontosabb, hiszen Ben találkozott is velük gyerekként, és a kép is ott volt neki. Tehát ő végig tudta, hogy kik kerülhetnek oda, vagy nem? Nem kezdek el itt összeesküvéseket gyártani, szépen lassan jönni fognak a válaszok az biztos. Vagy itt van Faraday eltűnése is. Valamelyik időben majd ő is előkerül. 

Lost - Namaste (5x09) - 9/10    

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr323141042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyike 2009.03.20. 20:09:39

nekem eddig Evangeline Lilly volt a best fav női szereplő,de komolyan,Elizabeth Mitchell előtt le a kalappal. és jobb is ez a Sawyer-Juliet párosítás;):) és Sun tényleg hatalmas volt: "I lied".meg kicsi Ben. miért nem élünk Amerikában?:)

Ismeretlen_37501 2009.03.20. 22:37:00

Jó a kérdés, de erről már lemaradtunk :) E. Lilly szerintem nagyon sokáig mindenki kedvence volt, mostanában kezd nagyon kilógni szerintem. Attól még No. 1 eyecandy meg minden, de színésznőként jobb EM. Kíváncsi vagyok valamelyikük távozik e az évad végén?!

Gyike 2009.03.21. 09:38:09

tény,hogy Elizabeth sokkal jobb színésznő,viszont egy ultimate eyecandy-t nem fognak kiírni az évad végén:) illetve én szeretném,ha mindannyian maradnának,annak idején nekem Charlie nem illett a képbe sehogy sem,aztán szerencsére csak eltűntették a 3.évad végén:)

Ismeretlen_92296 2009.03.21. 15:49:43

Nem tudom, én valahogy egyiküket sem kedvelem. Szerintem túlzásba viszik ezt a gyönyörű eyecandy vagyok alapon megvalósuló színészkedést. Lilly folyamatosan nyomja azt az édes mosolyát például. Elizabeth meg a szemöldökét emelgeti. Ez egy Lost féle felvezető epizód volt, tökéletes. A következő is elég ütős lesz .

Ismeretlen_37501 2009.03.21. 17:29:52

SpockCooper: Neked is igazad van, meg tényleg rájátszanak olykor erre az eyecandy-faktorra, de már nem tudnám elképzelni a Lost-ot sem Kate vagy Juliet nélkül, pedig lehet lassan hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy valaki menni fog.
süti beállítások módosítása