2009.04.07. 12:42 teddike

Cupid - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2008 2009 cupid

Utoljára a Castle került az asztalra, az új sorozatok közül, és még sok van felírva, amiről írni kellene, hiszen az első részeket érdemes bepróbálni, aztán meglátjuk mi lesz a folytatással. A Cupid is ezek közé tartozik, mármint egy próbába még senki sem halt bele. Első sorban Rob Thomas nevét érdemes megjegyezni, hiszen a saját 90-es években már bemutatott sorozatát dolgozta át kicsit. (Jah, hogy Rob Thomas? - Veronica Mars, így már talán többen "ismerik".) Az eredmény pedig kicsit ilyen, kicsit olyan, de még mindig a kellemes meglepetés kategóriába tartozik. 

cupid pilot season 1

Gondolom mostanában sokakban felmerült az a kérdés, hogy ha jó sorozatot akarunk nézni, akkor annak mindenképpen nyomozósnak kell lennie? Azért valljuk be, mostanában elég sok hasonló van kint a képernyőn. Ezért is jó kicsit más vizekre evezni, és belenézni Rob Thomas alkotásába, ami egy remek kis romantikus sorozat lett. Na nem kell megijedni, nem az a tipikus nyáladzós szemét, amit 5 perc után kinyomunk a francba, hanem sokkal szerethetőbb, és élvezhetőbb lett. És mielőtt jönne a kérdés, semmi köze a CW-n bemutatott Valentine című sorozathoz. 

A történet röviden annyi, hogy a címszereplő, tehát Cupid száműzetésben él New York-ban, tudjátok ő szerelem istene, és addig nem mehet haza, amíg nem hoz össze 100 párt. Na nem az egy éjszakára összedugunk párokról van szó, hanem a valódi szerelemről beszélünk itt.  Semmi felszínesség, meg csöpögős marhaság. A sorozatot elnézve szinte bármikor be lehet majd kapcsolódni, mert az eddigi felépítést nézve, minden részre jut majd egy pár, amit összehoznak, közbe meg lehet remélhetőleg szakadni azokon szövegeken, amiket Rob Thomas rakott össze.

És akkor jöjjön a lényeg is. Egyrészt biztosan sokan hátat fordítanak, mert szerelem, romantika, és látva a mostani felhozatalt, biztos vagyok benne, hogy meg is ijedtek, hogy mit akarnak lenyomni a torkukon, de továbbra is hangoztatom, egy próbát megér. Másrészt a szereplőket szerintem nagyon jól összehozták. Egyrészt Cupid (Bobby Cannavale) nagyon jó, hatalmas dumákat tol, kellően laza, és állandóan poénkodik, még akkor is, amikor halálosan komolyan gondolja, hogy ő honnan is jött, és a körülötte lévő emberek teljesen hülyének nézik. Másrészt Sarah Paulson a doktornő szerepében eddig felemásra sikeredett, de az ő karakterében még nagyon sok lehetőség van. És bízom abban, hogy ezt ki is fogják használni. Camille Guaty (Prison Break) és Rick Gomez (What About Brian) még nem sok szerepet kaptak, de ami késik nem múlik. Elvileg ők négyen a főbb szereplők. 

Pontok tekintetében, 6/10. Nagyon jól szórakoztam rajta, kellően vicces volt, egy kis levegővétel a sok dráma között. Többször írtam, egy próbát megér. Csalódás után mindenki visszamehet a nyomozós sorozataihoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr553141087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása