2009.04.23. 17:46 teddike

Southland - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2008 2009 southland

Lassan de biztosan sikerül felfalni a midseason-ra behozott sorozatokat is. Nem írtam fel magamnak azért annyira sok újoncot, amit be kell próbálni, de még így is lassan haladok velük. Ami biztos, hogy a Harper's Island mellett a Southland volt a másik kötelező darab, és már most rögtön az elején el kell mondanom, hogy bizony ezek (egy kicsit) megvettek.

southland season 1

Nem a megszokott nyomozós sorozattal van dolgunk (szerencsére). És még a kezdeti félelmem is gyorsan megszűnt. Egyrészt LA egy elég komoly negyedében vagyunk, ami nem túl biztató hely. A kezdeti ijedtség abból adódott, hogy egy újonc első napját akarták bemutatni, ami kicsit sablonosnak tűnt volna, de szerencsére vittek bele mást is, ami miatt a második rész kötelező. Rögtön az első részben előszedték a jól ismert problémákat, bandák harca, rasszizmus, pedofil szomszédok, na meg ehhez elbaszott rendőrök, mármint magánélet szempontjából, és a már említett újonc, aki első ránézésre a könyék legtökösebb rendőrét kapta meg társnak.

Ahogy kezd szépen kialakulni a történet, szerencsére nagyon sok arcot megismerünk, ami még itt az első részben teljesen el is megy, be kell mutatni az embereket. Nem csak az újonc a fő téma, igaz vele történnek dolgok rendesen. Első hulla, első hányás, üldözés, lövöldözés, és sorolhatnánk. Az országos csatorna adta kereteket viszont maximálisan próbálja kihasználni a Southland, már már súrolja vagy akár át is lépi ezeket. Teszi ezt úgy, hogy erre a könyékre illetve ezekre a zsarukra jellemző káromkodásokat nem szedték ki, egyszerűen csak ráfütyülnek/sípolnak egyet, ami szerintem teljesen jó ötlet (reméljük a csatornát, ami nem mellesleg az NBC, nem büntetik meg emiatt). 

A szereplőkről is essen pár szó: itthon talán legismertebb (habár rossz ilyenekkel dobálózni) jelenleg Michael Cudlitz, aki az itthon is vetített Túsztárgyalók (Standoff) kemény zsarujaként ismert. Mellé kerül az újonc Ben, Benjamin McKenzie személyében , aki a Narancsvidék (The O.C.) rossz fiúját alakította négy évadon keresztül. A többiekről egyelőre csak felsorolás szintjén emlékezzünk meg, nagyon sokat még nem tudunk róluk: Kevin Alejandro, Shawn Hatosy, Regina King, Michael McGrady, Tom Everett Scott és sorolhatnám. 

Összegzésképpen csak annyit, hogy a midseason újoncok között tényleg az egyik legjobb, nem átlagos nyomozós sorozat, ami okozhat még kellemes meglepetéseket. A szereplők nagyon jók, igaz egyelőre sokan vannak, de biztos megtalálják majd a megfelelő mértéket, hogy mikor ki szerepeljen többet, gondolom az ügyektől is függ a dolog. Emellett a fényképezés, a helyszínek nagyon jók, az akciók pörögnek, és még így is, hogy azért nem kell ezekre olyan sokat költeni, nagyon élvezetesek. Pontok tekintetében részemről ez egy megelőlegezett 7/10. Mindenképpen maradni fogok a folytatásra. (Bónusznak itt egy kép a teljes csapatról, keressetek rajta ismerős arcokat.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr243141138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása