2009.05.22. 15:00 teddike

Lie To Me - Első évad finálé

Címkék: sorozat 2008 2009 lie to me

Tim Roth a FOX és a hazugságok. Röviden így lehetne összefoglalni a sorozatot. Ha ennél mégis többet szeretnétek tudni, akkor erre találjátok a szereplőket, és itt olvashatjátok az első részről írt véleményemet. Az első évad 13 részt élt meg, és a második évadra is berendelték a sorozatot. Ez utóbbi viszont nem jelenti azt, hogy egy nagyon sikeres szériáról beszélnénk. Többek között a nézettség sem volt a legjobb (igaz ennél kevésbé nézett is megmenekült), és az évad közepe is nagyon rosszra sikeredett. 

A felépítése totálisan egyszerű. 80%-ban "one man show" az egész. Tim Roth viszi hátán az egész bandát, csak nagyon ritkán tudnak ebbe a mellékszereplők beleszólni. Nem lepődnék meg, ha a második évadra eltűnne valaki. Ha van olyan sorozat amelyben a részek egyáltalán nem követik egymást, akkor a Lie To Me az. Nincs semmilyen fontosabb vagy nagyobb szál, minden rész különböző esetet dolgoz fel, és a magánéleti problémák sem játszanak akkora szerepet. Ezzel csak arra akartam utalni, hogy nyugodtan be lehet próbálni egy részt. Ha nem tetszik a nyomozás, vagy nem fogja meg az embert egy karakter, akkor nem is szabad tovább nézni. 

lie to me season 1

A nyomozások nem a megszokott formában zajlanak. Aki már megcsömörlött a megszokott felépítésben, az esetleg adhat egy esélyt ennek, de ha javasolhatok valamit, akkor az első vagy az utolsó részek egyikét vegyék elő. Tim Roth és csapata mindig külső felkérés alapján kapcsolódik be egy nyomozásba. Feladatuk, hogy a saját módszereikkel megállapítsák, hogy ki hazudik, ki állít valótlant, és ez alapján próbálják megoldani az ügyeket. Mint a sorozatból megtudtuk, minden egyes esetben, ha hazudnánk, azzal együtt változik valami a viselkedésünkben, arcunkon. Ezen változásokat próbálják tehát észrevenni, még akkor is, ha ez nagyon kevés ideig látszik. 

Ez így leírva egyáltalán nem tűnik izgalmasnak, de a valóságban olykor elég pörgős ügyeket tudnak feldolgozni. Vegyük csak a finálét, ami tökéletes példája annak, hogy lehet ezt bizony nagyon jól csinálni. Ellentétben az évad közepével. Nagyon jó akciók, jó vendégszereplők, és izgalmasabb ügyek, mint az előzőek. Már többször írtam, de az első két - három rész után, az évad nagyot esett. A végére tudtak csak kimászni valamennyire ebből a kátyúból, és csak remélni lehet, hogy a következő évadra állandósítani tudják a színvonalat.  

Pontok tekintetében a finálé szerintem elég erősre sikeredett, 6/10. A teljes évadot nézve viszont csak 4/10. Fura innen visszanézni, hogy az első részre még elég magas pontot adtam.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr413141218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dogma 2009.07.06. 15:36:20

Én nem értek egyet, nekem az évad közepe is nagyon tetszett, főleg a hangulata és az újszerű csavarok miatt. Persze nem egy világmegváltó, de abszolút felüdülés. Persze ízlés dolga...
süti beállítások módosítása