2009.10.06. 17:56 teddike

Community - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat community 2009 2010

A cím kicsit megtévesztő lehet, hiszen már három részt is megnéztem, így kicsit keverednek az élmények bennem. Az is igaz, hogy az NBC új szitkomja folyamatosan kérdéseket vet fel bennem. Nem tudtam még eldönteni, hogy akarom nézni a folytatást, vagy sem. Szitkom lévén a sztori nem igazán lényeges, legalábbis ebben a kezdeti stádiumban nekem teljesen mindegy. Az alaphelyzet, illetve a karakterek találkozási pontja számíthat valamit, de ez itt teljesen átlagos, mondjuk inkább úgy, semleges. Ezekből adódóan a legfontosabb szempont a karakterek megszeretése lenne.

community season 1

Az alaphelyzet annyi egyébként, hogy vannak olyan iskolák, ahova mondhatni bárki jelentkezhet. Community college, nem igazán tudom lefordítani, ahol a szereplők találkoznak. Hét teljesen különböző emberrel ismerkedtünk meg eddig, akik közösen tanulnak, közösen járnak órákra, és mindenféle hülyeségbe vesznek részt. A főszereplő pedig azért keveredett ide, mert a jogi diplomája csak kamu volt, amire rájöttek, így most tényleg meg kell szerezze. Itt ismerkedik az előbb említett emberkékkel, és mivel be szeretne csajozni, létrehoz egy tanuló csoportot, de aztán a csaj mellett, a többiek is megjelennek. 

A legnagyobb bajom egyébként a sorozattal, hogy a főszereplő (Joel McHale) nekem egyáltalán nem szimpatikus. Hiába találtak mellé eléggé defektes embereket, mint mondjuk Danny Pudi vagy Donald Glover, akik nem mellesleg remekül hozzák a "hot closing"-okat. (Hot Closing: ha van cold open, akkor miért ne lehetne hot closing, mint pl. a Friends-Jóbarátok utolsó jelenetei (via: twitter).) Mellettük még két eyecandy-re is futotta: Gillian Jacobs és Alison Bree, és egy nagy névre is, ha lehet így mondani. Hiszen Chevy Chase is a csapat állandó tagja. Sőt, az eddigi három részben neves mellékszereplők is feltűntek, mint pl. Ken Jeong vagy John Oliver.

Ezek után újra megkérdezem magamtól, vajon mi a fenét akarok én ettől a sorozattól? Az alaphelyzet elfogadható, a szereplők elmennek, a főszereplőt leszámítva. Vannak jó poénok benne, legalábbis szerencsére nem nagyítóval kell keresni őket, de valahogy még sem tudom azt mondani, hogy kell ez nekem. Még egy részt bepróbálok, a negyedik után már mindenképpen dönteni kell. Addig is a pilotra 5/10. Semleges teljesen. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr853141550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donnie · http://donnie.blog.hu/ 2009.10.06. 18:17:17

Nekem is elsősorban a főszereplővel volt bajom, persze azért látható az írók törekvése, hogy majd a szép lassú karakterizáció folyamán egy szimpatikusabb figurát kapunk... az első rész után nálam is semleges volt a sorozat, de a múlt heti rész már teljesen elvette tőlem a kedvem. Igazándiból a poénok sem ülnek nálam, még ha értékelem is, hogy kevésbé konvencionálisak. A karakterekkel pedig abszolút nem tudok azonosulni, úgyhogy kasza.

Ismeretlen_37501 2009.10.06. 18:19:29

Jó neked, én még nem tudtam ennyire határozott lenni, és mindig van valami, ami elbizonytalanít. Mint a harmadik rész végén lévő "hot closing" is.

Donnie · http://donnie.blog.hu/ 2009.10.06. 18:37:24

Sajnos muszáj a kaszást segítségül hívni, mert a mostani mennyiséget már nehéz kezelni :) Hétvégén, vagy talán már előtte letisztázódnak a második esélyt kapott újoncok is és kialakul a mezőny. Most olvastam vissza az előző kommentemet, utólagos sorry a "tőlem a kedvem"-ért. Mindig megfogadom, hogy legalább egyszer visszaolvasom a kommentjeimet, de persze csak azért sem ültetem át ezt a gyakorlatba... A hot closing pedig nagyon találó, pancakespeedy-vel védessétek le :)
süti beállítások módosítása