2011.01.26. 21:55 teddike

Fairly Legal - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2010 2011 fairly legal

Egy újabb pilot, egy újabb újonc, csak most nem a "nagyok" kínálatából, hanem a USA Network polcáról került le, ráadásul már jó előre fogtam a fejem, mikor meghallottam, hogy milyen jellegű sorozattal jelentkezik a csatorna. Az ügyvédes felhozatallal kezdek kicsit betelni, és nem is nagyon tudom elképzelni, hogy jelenleg jót, vagy jobbat tudna nyújtani bármi, mint a The Good Wife. De hagyjuk is ezt a vonalat, mert a Pilot után a Fairly Legal inkább csak nagyon távolról jogi sorozat. Visszatérve az aggodalmakra, a Royal Pains, hiába tetszett és néztem, kaszálnom kellett, főleg a "semmilyen" jelző miatt, és a Covert Affairs sem élt meg sok részt nálam. Ezek után egy újabb Characters Welcome szlogen még felizgatni sem tudott. Pedig, és akkor vegyük is elő gyorsan az újonc legnagyobb erősségét, Sarah Shahi a főszereplő, aki a Life-ban már bizonyított, és most szülés után tért vissza, hogy mindenkit levegyen a lábáról.

A történetből már sok minden kiderülhet. A csatorna is távol akarta magát tartani a jogi sorozatos zsáktól, a főszereplőnk nem is ügyvéd, bár ebben a környezetben mozog, inkább csak amolyan közös megegyezést szorgalmazó "jómunkásember", aki a peres felek álláspontjait próbálja közel hozni egymáshoz, hogy ne kerüljön a bíróság elé az ügy. Egy részre több eset is jutott, plusz megismerkedhettünk kicsit a hősünk életével is. Van volt férj, utálatos mostoha, visszavonult testvér, jó szomszédok, és sorolhatnám.

fairly legal

A hosszas felvezetés, és a történet ismertetése után, térjünk is inkább a lényegre. A főszereplővel alapvetően semmi bajom nem lenne, hiszen Sarah nagyon jól hozza, amit elvárnak tőle, csak az a baj, hogy szerintem ő is sokkal többet tud ennél, de leginkább az írók szégyelljék el magukat, hogy csak ennyit kértek tőle. Mondjuk ki nyugodtan, "egyben van a csaj", csak pont a karakterességét nem adták meg neki, ami nem feltétlenül az ő hibája. A legnagyobb problémám tényleg azzal van, hogy ha már Characters Welcome, akkor rakjunk már tartalmat is az előadás alá. Ráadásul a bevezető részben az ügyek is gyengék lették, nem keltették fel az érdeklődésemet, és nem is igazán izgultam rajtuk. Plusz az is elkezdett idegesíteni már egy idő után, hogy Sarah "karaktere" folyamatosan rohan egyik helyről a másikra.

Pár nappal a rész után azt gondolom, hogy a legtöbb most tapasztalt probléma könnyen javítható. Lehet komolyabb ügyeket hozni, és a karaktert/karaktereket is lehet mélyíteni még - viszont ha minden így marad, akkor komoly bajban lesz a sorozat. Ez egyáltalán nem elég, és ne akarjanak már a korábban említett két sorozatra hasonlítani, a Fairly Legal sokkal több tudna lenni, sokkal jobb színészek vannak a fedélzeten. Használják ki őket, és az amatőrnek tűnő kezdeti húzásokat váltsa fel a profizmus. Pontok tekintetében én 6/10-nél jobbat nem tudok erre adni. Igaz ez is magas pontszám, de még bízok a sorozat jövőjében, abban, hogy ez sokkal jobb lesz. Először gondolom talán azt, hogy nem az eyecandy miatt akarom ezt a sorozatot nézni - remélem meglepnek majd a második részben.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr243143126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2011.01.27. 11:54:14

Sarah Shahi miatt csak ajánlani tudom. Szerelmes vagyok!

Atyesz 2011.01.27. 12:27:48

Én is csak miatta tudnám ajánlani. Egyébként erős közepes volt a kezdés, remélem én is, hogy a foyltatásban jobb lesz.
süti beállítások módosítása