2011.08.13. 23:58 teddike

Pilot (2011/12): Két szitkom egy csárdában (CBS)

Címkék: sorozat cbs pilot 2 broke girls how to be a gentleman 2011 2012

A CBS újoncai között két rettentően erős szitkommal is találkozhattunk májusban. A 2 Broke Girls és a How To Be A Gentleman minden csak nem eredeti ötleteken alapuló sorozat, de ettől függetlenül itt vannak és a CBS kiemelt helyen küldi versenybe őket. Az előző évek alatt már megszokhattuk, hogy hétfőn négy szitkommal is találkozhatunk, ide fog kerülni a 2 Broke Girls és a How I Met Your Mother után Ashton Kutchert fogja felvezetni a nézőknek. A How To Be A Gentleman a csütörtöki sávot kapta meg, ráadásul a The Big Bang Theory után kerül majd adásba, már most kijelenthetően maximum egy évadra.


2 Broke Girls

Hiányzik az életetekből Paris Hilton? Illetve egy nagyon jó utánzat, akit kitagadnak, nem férhet hozzá a pénzéhez és az addig megszokott életvitelén változtatni kell. Betipeg egy kávézóba/étterembe, nem éppen a legjobb környéken és munkát vállal egy nem túl kellemes megjelenésű és nem is nagyon művelt, ellenben a véleményét mindig megmondó csaj mellett, akinek ráadásul gyorsan a lakótársa és gondolom a második rész első percétől már a barátnője is lesz.

A két hölgy közül Beth Behrs a kevésbé ismert. Ha meglátjátok a képen, rögtön tudni fogjátok, hogy ő lesz a Paris Hilton utánzat. Kat Dennings viszont már több sorozatban és filmben is feltűnt. Elég csak az idei Thort elővenni, vagy korábbról a Nick & Norah's Infinite Playlistet, amiben egyébként nekem kifejezetten tetszett. A mostani karakter viszont annyira nem jött be (tudom szubjektív). Viszont azt le kell szögezni, és pont ezért a második rész kapni fog egy esélyt, a két csaj között baromi jól működik valami. Még nem tudom mi, és azt sem, hogy minek köszönhető. Az biztos, hogy a közös jelenetek erősek nagyon és a jó szövegnek köszönhetően a poénokat sem kellett nagyítóval keresni.

Ami viszont számomra borzasztóan gyenge lett, az a külső, épített helyszínek. A lepukkadt városrész olyan mintha a 80-as években lennénk. Bízom benne, hogy ezen változtatnak majd, mert ha többször is használni akarják, akkor szükség lenne egy kis ráncfelvarrásra.

Értékelés: 2 Broke Girls - 6/10 - Összességében nem volt rossz az első 20 perc, hosszabb távon akár nagy kedvenc is lehet, egyelőre óvatosan állok a dologhoz, a Mike & Molly is jó volt az első részekben aztán nálam teljesen lehalt az érdeklődés. Most is jövök a második részre, látom a lehetőségét annak, hogy a magánéleti szállal is vegyített "történetből" kihozzanak egy kellemes szitkomot. (Apró megjegyzés a végére, hogy a sorozatot készítők apró csapatában Whitney Cummings neve is megtalálható, ez csak azért lehet érdekes mert saját sorozattal, főszereplőként egy másik csatorna kínálatában is találkozhatunk vele.)

How To Be A Gentleman

Drama (Entourage) mondd miért kellett neked ezt elvállalnod? Ismét azt gondolom, hogy sikerült találni valami igazán pocsék újoncot. Egyszerűen nem akarok energiát arra pazarolni, hogy körbeírjam hosszú gondolatokkal, hogy mennyire volt szar az első rész. Eleve hatalmas bajom van az alapsztorival. Van egy faszi a jelenünkben, aki nem tud másképp, csak Úriemberként viselkedni. Olyan mint Barney, csak nem tud csajozni és poénjai sincsenek. Akkor miért is hasonlít? Legalább Úriember. Szóval a főszereplő srácról csak ennyit tudunk elmondani, hogy egy szerencsétlen, akit a tesója, családja és a főnöke is szívat. Ráadásul új irányelveknek kell megfelelnie. Az újságíróként pénzét kereső gentleman élete hatalmas változáson megy keresztül, amikor saját rovatát elveszik tőle.

Kevin Dillon (Drama - Entourage) úgy jön a képbe, hogy ő lesz a "paraszt" a történetben. Saját edzőterme van amit apjától vett át, de alapvetően az ellenkezője Ryhs Darby karakterének. Mike-nak viszont változnia kell. Le kell vetkőzze az Úriember modorát és erre a legjobb lehetőség az, hogy vesz pár órát Berttől.  

Értékelés: How To Be A Gentleman - 4/10 - Számomra bukta rögtön az első résszel. Gyenge felütés, poénoktól mentes első rész, hatalmas szenvedés legalább 15 percen keresztül. Picit javítva a pilotról alkotott összképet, meg kell jegyezzem, a kezdés második felében már pörgősebb lett a dolog, de nem tudták ezt a szintet sokáig tartani. Nálam kasza az első rész után, nincs értelme tovább húznunk egymás idejét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr263151746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása