2011.08.15. 22:46 teddike

Captain America (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló)

Címkék: film 2011 captain america 6 csillag the first avenger amerika kapitany

A Marvel érdemel egy hatalmas pacsit. Na nem azért mert az Amerika Kapitány annyira jó lett volna, vagy a Thor még az évad elején, sokkal inkább azért, mert idén legalább letudja a kötelezőt és jövő nyáron lehet majd szaladni a mozikba, amikor jön az Avengers. Egy tökéletesen megszerkesztett történetet kaptunk egy abszolút középszerű filmmel. Nagyon jól felépített eredettörténetet, aminek minden percében ott volt az, hogy nem is az a fontos amit most látunk, sokkal inkább az, ami majd érkezni fog. Legalábbis én teljesen ezt éreztem ki a filmből, annak ellenére, hogy Joe Johnston tisztességes munkát végzett a rendezői székben és őt valamint a írókat sem tudnám azért bántani amit asztalra raktak. Az Amerika Kapitány önmagában nem egy jó film, rengeteg problémája van melyek közül a meglepetés hiánya emelkedik ki leginkább.

A történet a 2. Világháború ideje alatt játszódik ahol Steve Rogers minden áron katona szeretne lenni. De betegségei valamint testfelépítése miatt nem alkalmas a kötelékbe vonulásra. Ellenben a gyenge külsőt nagyon erős akarat jellemzi így az éppen aktuálisan futó kísérleteknek köszönhetően lehetőséget nyer arra, hogy bizonyíthasson. A film első felében tökéletesen mutatják be Steve életét, megismerjük a karaktert majd azt is, hogy az átváltozása után mire is szeretné használni az amerikai kormány. A kísérleti nyúl szerepéből kitörő Steve/Amerikai Kapitány gyorsan a háború szimbólumává válik és a Hitlert is maga mögé utasító Red Skull egyetlen ellenfele lesz egy olyan világban ahol a misztikumnak/kultúrának is hatalmas szerepe van.

Eredettörténet szempontjából pipa, nincs is semmi baj ezzel a részével. Az akció sem igazán érdekes annyira, bár voltak jó jelenetei és erős pillanatok ilyen szempontból, viszont a 3D teljesen felesleges, enélkül is simán élvezhető az a kevés zúzás. Van romantikus szál ami nem végződik éppen a megszokott módon és természetesen vannak nagyon jó mellékszereplők, akik a Marvel univerzum további nagyságát erősítik, elég csak Tony Stark apjára gondolni aki jelentős szerepet tölt be a film története szempontjából is. Ezektől függetlenül viszont, továbbra is ott az emberben az érzés, hogy valójában semmi pluszt nem kap a filmtől. Leperegnek az események, vége a történetnek és ott állunk a film végén, hogy "oké, jöjjön a folytatás", a valódi mozi, a valódi történet. Továbbra is egyértelmű az, hogy az Iron Man első része volt csak képes eredetet és történetet is mesélni egyszerre, és nem csak pipálni a kötelezőt. 

A színészekről sem lehet semmi rosszat mondani, hozzák azt az elvárható szintet amivel még nem kikezdhetőek. Chris Evans teljesen jól alakította azt a két karaktert is amit megírtak neki és Hayley Atwell valamint Tommy Lee Jones is tökéletesen idomult az egysoros mesék világába. Apró poénokkal fűszerezve a mozit Dominic Coopert is nyugodtan ki tudjuk emelni, bár számomra talán ő volt a legkellemesebb meglepetés és Stanley Tucci rövid de annál élvezhetőbb játéka.

Értékelés: Amerika Kapitány - 6/10

Thorhoz képest sokkal jobb film volt, de még így sem ér fel a bejegyzésben is említett Iron Man szintjére, ellenben ahogy már írtam is, tökéletes felvezetés volt. A nyár végére ebből a filmből számomra csak annyi marad majd meg, hogy sokkal jobban várom a következő blockbuster szezont, valamint eyecandy szempontól Hayley Atwell is felkerült a térképre, a többi? A többi nem lesz lényeges, látni kell a filmet és a végén mindenképpen kivárni a végső jeleneteket, majd készülni a jövő évi durranásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr233156637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása