2012.02.12. 20:24 teddike

Nézettség: Super Bowl, Voice és Smash

Címkék: sorozat smash 2011 2012

Az Awake premier után, maradunk továbbra is az NBC kapujában. Csak egy hete történt, érzésre mintha hónapok teltek volna el. Nyert a Giants - de ezt úgy is tudjátok. Gondolom már ezer helyen láttatok jobbnál jobb reklámokat, vagy előzeteseket - na most ezek itt nem lesznek, főleg azért, mert pl. a reklámok terén egy olyan sem volt, hogy az előző évi győztest letaszítsa a trónjáról (igen, arra a kölyökre gondolok aki beindította az autót). Ami viszont engem sokkal jobban érdekel, és remélhetőleg titeket is legalább annyira, hogy a következő pár sort átolvassátok, a Super Bowl nézettsége, illetve a hétfői Smash premier. 

smash-nbc.jpg

A Super Bowl, ahogy az lenni szokott mostanában (?) nézettebb volt mint korábban, minden idők legnagyobb nézettségét produkálta, aminek főleg az NBC örülhet, már csak azért is, mert nagyon pocsék évet futnak eddig. A végső számok, össznézettségben 111,35 millió néző választotta ezt a műsort, 18 és 49 év között pedig 40,5-ös ratinget produkált. Ami ahhoz vezetett, hogy a felvezetett The Voice az utóbbi évek legjobb eredményét hozta a Super Bowl után. Az előző évben nagyon jó nézettséggel bemutatkozó tehetségkutató műsor idén is megmutatta, hogy számolni kell vele, és az első részek alapján jobb számokat láthatunk mint az American Idol vagy a Factor mellett. Vasárnap este 37,61 millióan maradtak az NBC képernyői előtt, ami 18 és 49 év közöttiek körében 16,3-as közönségarányt jelent. 

Az előbb azért kicsit sikerült ferdítenem, leginkább a hétfői Smash premier érdekelt, a korábban látott pilot után elég nagy elvárásokkal ültem neki böngészni az adatokat a nézettséggel kapcsolatban, és mondanám, hogy nem kellett csalódnom, de vártam egy nagyobb robbanást/meglepetést. De nézzük sorjában az eseményeket: a vasárnapi premier után, hétfőn folytatódott a The Voice, mondhatni meglepetés nélkül, nagyon jó eredményeket produkálva. A második adást 17,84 millió néző követte végig, ami 18 és 49 év közöttiek körében egy jó erős 6,7-es közönségarányt jelent. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy a Smash villantson egy 4,0 feletti eredményt, de ez sajnos elmaradt. A 3,8 sem rossz, viszont nem tartom kiemelkedőnek, és nem is az egyébként, nem sikerült az élre törnie az újoncok első részét illetően. A második, harmadik hétre majd sokkal okosabbak leszünk, fog ez még esni, a kérdés csak az, hogy meddig? Mi a véleményetek a kezdésről? Nézettség kontra minőség vagy szórakozási faktor?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr974098013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása