2006.12.02. 12:16 teddike

The Departed

Címkék: film 2006 the departed

Megneztem, habar nem volt egyszeru! Mielott barmit mondanek, azt hiszem melyen tisztelegnem kell a Szigoruan piszkos ugyek elott, mert az az alapja az egesznek! Nagyon jo hangulata volt annak a filmnek, es trailerek alapjan, A tegla erre akar hasonlitani!

En annyit mondanek, hogy a ket filmet probaljuk meg elkuloniteni egymastol, habar tudom, hogy nagyon nehez, es mindenki, aki latta az "eredetit" rogton ossze akarja hasonlitani, de szerintem nem kell, es nem is szabad! Ez egy ismert tortenet, ahol a film nagyszeruseget az adja szerintem, hogy borzasztoan jo szineszi gardat sikerult osszehozni!

Leonardo DiCaprio, nem sokat kell magyaraznom a dolgokat, a Titanic szerepebol kinove, vegre valami olyat lattam tole, amire mondhatom azt, hogy tetszett! Jol alakitja a bekattant maffiozo rendort, es azt hiszem egyik legjobb alakitasa mostanaban! Matt Damon, megszokott figura, azt kell mondjam, nem rossz, de nem is tudnam azt mondani, hogy "uhhh...deszuper"! Jack Nicholson...rola sokat lehet irni, es akkor is keves lenne, nagyon sok filmben szerepelt, egyik kedvenc szineszem, nyilvan nem ez volt elete legjobb alakitasa, de azt amit csinal, es ahogy csinalja, lehet akarmennyire is rossz, nekem nagyon tetszik.

Irjunk kicsit a sztorirol, van egy bandavezer, meg gyerekkoraban megismer egy sracot, akinek utjat egyengeti, sikerul bekerulnie a rendorok koze, es ezzel az informatora lesz! Ezzel egyidoben egy rossz csaladi hatterrel rendelkezo ifjonc, szinten rendornek all, de multja es csaladja miatt megfelelo szemely a maffiaba valo beepulesre! Termeszetesen nem hianyozhat belole a szerelmi vonal sem, ami kicsit tul van jatszva szerintem, de ez csak en velemenyem!

Ami viszont, mielott meg osztalyoznam a filmet, 10/10 nalam, az a zene! Nagyon tetszett, es szerintem borzasztoan jol ellett talalva a hangulata! Ilyen zenet erdemes azt hiszem berakni egy filmbe, mert sokat emel rajta!

Probaljuk meg osztalyozni ezt a filmet. Ha megprobalom elkuloniteni attol, hogy Sziguran piszkos ugyek, akkor mondjuk 10/8, ha viszont osszehasonlitom, hangulat, minden, akkor "csak" 10/6!

Mindenkinek azt javaslom, ha meg nem lattak a Szigoruan piszkos ugyeket, akkor nezzek meg eloszor a A teglat, majd utanna kattanjanak ra az eredeti tortenetre, es latni fogjak mirol is pofazok itt! ;)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr373139778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mb 2006.12.03. 14:04:24

Nekem is tetszett a film, de sokkal jobban beütött, mint az "eredeti"!

Ismeretlen_37501 2006.12.03. 21:05:59

te vagy az elso ismerosom szerintem, aki ezt mondta, de legyen igy...meglepo! eddig mindenki az "eredetire" eskudott! na mindegy, kell ilyen velemeny is!
süti beállítások módosítása