2015.05.13. 00:30 teddike

Upfronts 2015: ABC

Címkék: abc upfronts 2015

Az ABC kapcsán is, hasonlóan a korábban leírt FOX és NBC párosnál, érdemes elidőzni kicsit annál a ténynél, hogy a 2013-as felhozatalból egy sorozat maradt életben. És bár nem meglepő az Agents of SHIELD folytatása, az alacsony nézettségi adatok meglepőek. A 2014-es felhozatal kicsit az ellenkezőjét hozta annak, amit egy évvel korábban tapasztaltunk, több újonc is második évados berendelést kapott, ami egy sikeresnek mondható évet sejtet a háttérben:

Visszatekintő: Upfronts 2013, Upfronts 2013 újoncok, Upfronts 2014, Upfronts 2014 újoncok

Ami az egyik csatornának az Empire, addig a másiknak a #TGIT. És ez vajon mit is jelent? Shondaland uralmat, legalábbis az ABC nagyon büszke arra, amit csütörtök este elértek. A Grey's Anatomy, Scandal és How To Get Away With Murder hármas fantasztikus számokat hozott gyakorlatilag egész évadban, nem meglepő mindhárom sorozat visszatérése. És ha már emlegettem a nézettséget, akkor jegyezzük meg, hogy a 2013-as évhez képest az ABC nagyon sokat fejlődött. De ahogy Jimmy Kimmel is mondta, utolsó helyről könnyebb felállni és azt mondani, hogy a legtöbbet fejlődött és legjobban nézett csatorna vagyunk. Nem mellesleg ez utóbbit díjat az NBC is magáénak gondolja. 

Trendek kapcsán, könnyű dolgom lett volna, ha berendelik a harmadik Marvel sorozatot is, de nem tették, ami inkább ésszerű döntésnek hat, főleg azok után, hogy a SHIELD ügynökök és Agent Carter sem hozott hatalmas számokat. Felépítésben egyébként nem sok minden változik, a hétő, szerda ás csütörtök gyakorlatilag változatlan marad. Újoncok kedd, péntek valamint vasárnapra érkeznek. Mondjuk innen is kaszáltak inkább. Az új sorozatok kapcsán, de mindjárt sorolom is őket, hat drámát és négy szitkomot kapunk a következő évadban.

Újoncok: Oil, Of Kings and Prophets, The Family, Wicked Crime, Quantico, The Catch (drámák) Dr. Ken, The Muppets, Uncle Buck, The Real Oneal's (szitkomok)

Visszatérők: How To Get Away With Murder, Secrets & Lies, American Crime, Agent Carter, Nashville, Castle, Grey's Anatomy, Agents of SHIELD, Once Upon A Time, Scandal (drámák) Black-ish, Fresh of the Boat, Galavant, Last Man Standings, The Goldbers, The Middle, Modern Family (szitkomok) + Dancing With The Stars, The Bachelor, Shark Tank, 20/20, America's Funniest Videos

Nem visszatérők (elkaszálták): Forever, Resurrection (drámák) Manhattan Love Store, Selfie, Cristela (szitkomok) The Taste

Az új schedule így fog kinézni, mondanám, hogy nagyon izgalmas lesz, de nagyot hazudnék. Az biztos, hogy ők is úgy küldik el a sorozatokat szünetre, hogy helyettük bemutatnak egy újat, és próbálnak minden évadot, még ha két részben is, de folyamatosan képernyőn tartani. A FOX és az NBC is követni fogja ezt a példát.

MONDAY

8-10 P.M. — Dancing with the Stars
10-11 P.M. — Castle

TUESDAY

8-8:30 P.M. — THE MUPPETS
8:30-9 P.M. — Fresh Off the Boat
9-10. PM. — Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
10-11 P.M. — QUANTICO

WEDNESDAY

8-8:30 P.M. — The Middle
8:30-9 P.M. — The Goldbergs
9-9:30 P.M. — Modern Family
9:30-10 P.M. — black-ish
10-11 P.M. — Nashville

THURSDAY

8-9 P.M. — Grey’s Anatomy
9-10 P.M. — Scandal
10-11 P.M. — How to Get Away with Murder

FRIDAY

8-8:30 P.M. — Last Man Standing
8:30-9 P.M. — DR. KEN
9-10 P.M. — Shark Tank
10-11 P.M. — 20/20

SATURDAY

8 P.M. — Saturday Night Football

SUNDAY

7-8 P.M. — America’s Funniest Home Videos
8-9 P.M. — Once Upon a Time
9-10 P.M. — OIL
10-11 P.M. — OF KINGS AND PROPHETS

Két szitkom és három dráma indul idén. A HTGWM helyére jön majd egy újabb Shondaland sorozat, a The Catch. Valamint a Nashville helyén, szünetben, jön a Secrets & Lies. Legerősebb napként, talán nem is kérdés, hogy a csütörtököt jelölném. Egészen stabil közönségre tett szert a három sorozat, ami biztosan tud működni. A The Family pedig majd januárban érkezik. Alapvetően nem rossz felhozatal, ve valahogy nagyon szürkének érzem. Szeptembertől kiderül, meg az is, hogy hány sorozatot kell majd kaszálni addig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr177455278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása