2006.12.08. 11:56 teddike

Gáz van..de nagyon!

Címkék: okossagok

Harmadik resznel jarunk mar, ugy latom! Jon 2007, es egyre jobban, vagy egyre tobb hir jon arrol, hogy mik fognak dragulni a kovetkezo ev januar 1tol!

Lassan tenyleg hozzaszokunk ahhoz, hogy minden csak dragabb lesz, nem is kapjuk fel a fejunket, viszont ez az ido meg nem jott el! Mostanaban olvastam arrol, amirol reszben mar korabban is irtam, hogy diakkedvezmenyek csokkentese, kissebb allami tamogatasok...stb!

Ehhez jott hozza most az, hogy elfogadtak, veglegesitettek azt a tervezetet, hogy jovore megszuntetnek par busz es vonat jaratot! Azokon a telepuleseken, ahol mindketto atmegy, de igazabol valamelyikre nincs akkora igeny, az megszunik! Tehat a dolgok kihasznaltsaga dont majd, es emiatt inkabb kevesebbet akarnak ilyen dolgokra kolteni! Ezzel meg valahol egyet is ertenek, hiszen koltsegek csokkentese csak segithet! Ehhez kapcsolodik viszont az a fantasztikus hir, hogy a menetjegyek arai akar 60% al is novekedhetnek?! Nem eleg, hogy elvileg csokkentik a koltsegeket azzal, hogy megszunik par jarat, raadasul rogton novelni is akarjak a dolgokat, es ezert egy eleg magas jegyarat basznak az emberekre! Ehhez meg jonnek mondjuk a berletek is, amik szinten eleg faszan fognak emelkedni, akkor rajovunk arra, hogy kiadasaink jelentosen fognak novekedni!

Hogy jonnek ide a diakok? Vegyuk vegig, csak roviden persze, mert errol is oldalakat lehetne irni! Szval a kedves allam kitalalta, hogy jovore lesz tandij! Tudjuk mar regota, huztuk a szankat, aztan beletorodtunk, mert jobbat nem tehetunk ugye! Aztan jott a nagy hir, hogy csokkennek a kedvezmenyek, nos ez is bekovetkezik, hiszen 50% ra csokken a tamogatas merteke! Es ehhez vegyuk hozza, hogy az arak, mint mondtam, csak novekedni fognak!

Szval dragulo jegyarak, kissebb kedvezmenyek....novekvo kiadasok! Egy vonatjegy 700Ft rol, kb 1200Ft ra fog emelkedni...es sorolhatnam a hasonlo peldakat! Ami viszont durva, hogy ha tobben igenybe tudnank venni, vagy lenne mondjuk kocsi a seggunk alatt, akkor lassan mar olcsobban tudnank megoldani az utazas koltsegeit!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr733139785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása